Все повече източници от индустрията говорят за слабото представяне на тазгодишните модели iPhone, а Apple предложи субсидия на операторите в Япония, за да намали цената и възобнови производството на iPhone X. Всичко това обаче, няма да засегне тайванската компания TSMC, според нов доклад на DigiTimes, позоваващ се на източници от индустрията.

TSMC произвежда чипа A12 Bionic, базиран на 7 нанометров процес, който задвижва новите модели iPhone, но твърди, че лесно може да оползотвори продукцията, при евентуално съкращаване на поръчките от страна на Apple. Компанията очевидно е заета с производството но чипа Kirin 980 на Huawei, който се произвежда по същата технология, а скоро ще започне и производството на Snapdragon 8150 на Qualcomm. AMD също ще се възползва от статуквото, когато TSMC започне да произвежда чиповете за ускорител на сървъри Radeon Instinct M160 и M150, се казва още в доклада.

За разлика от тайванската компания, Foxconn напирмер най-вероятно ще види спад във финансовите си стойности, а Largan Precision вече коригира приходите си за ноември, предвиждайки спада. Career Technology, доставчикът на гъвкави печатни платки за iPhone съобщева, че е съкратила 11 работници, за да се справи с намаляването на поръчките от страна на Apple.