Изберете страница

TSMC започва производството на 10 nm А11 чипове за iPhone 8

Доставчикът на мобилни процесори на Apple, TSMC съобщи, че е започнал производството на 10 nm чипове за предстоящия iPhone 8. Първоначално усилията на компанията бяха възпрепятствани от проблеми с „подреждането на компонентите в процеса на опаковане на вградения вентилационен обков“, но явно те вече са разрешени, както съобщава DigiTimes, позовавайки се на вътрешни източници, но без да предоставя никакви други подробности, като например датата, на която Apple ще представи новите си модели iPhone.

Това съобщение идва след поредица доклади, предполагащи, че TSMC и другите доставчици на Apple се подготвят за производството на OLED базирания iPhone 8, който може да се появи на пазара през октомври, или ноември, т.е. малко по-късно от двата iPhone 7s модела. TSMC специално ще започне масовото производство на 10 юни, като през втората половина на юли ще доставя процесорите на Foxconn, а тя, заедно с останалите асемблери на Apple, Pegatron и Wistron ще трябва да отговорят на търсенето на iPhone.

Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро заяви, че цялостното производство на iPhone 8 може да започне едва през октомври, или ноември, което ще доведе до недостига му на пазара веднага след премиерата. Това обаче може да е в резултат на производствените проблеми, свързани с OLED панелите доставяни от Samsung и вграждането на Touch ID под екрана на телефона.

Очаква се iPhone 8 да разполага с 5.8 инчов OLED дисплей от край до край и Apple да замени физическия му хоум бутон с виртуален, като добави и възможност за безжично зареждане, 3D лицево разпознаване и/или сканиране на ириса на окото. За сметка на това 7s моделите ще си останат съответно с 4.7 и 5.5 инчови LCD екрани, като най-вероятно ще получат някои от новите екстри на iPhone 8, като безжично зареждане и новия А11 процесор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This