Изберете страница

TSMC започва производството на 10 nm А11 чипове за iPhone 8

Доставчикът на мобилни процесори на Apple, TSMC съобщи, че е започнал производството на 10 nm чипове за предстоящия iPhone 8. Първоначално усилията на компанията бяха възпрепятствани от проблеми с „подреждането на компонентите в процеса на опаковане на вградения вентилационен обков“, но явно те вече са разрешени, както съобщава DigiTimes, позовавайки се на вътрешни източници, но без да предоставя никакви други подробности, като например датата, на която Apple ще представи новите си модели iPhone.

Това съобщение идва след поредица доклади, предполагащи, че TSMC и другите доставчици на Apple се подготвят за производството на OLED базирания iPhone 8, който може да се появи на пазара през октомври, или ноември, т.е. малко по-късно от двата iPhone 7s модела. TSMC специално ще започне масовото производство на 10 юни, като през втората половина на юли ще доставя процесорите на Foxconn, а тя, заедно с останалите асемблери на Apple, Pegatron и Wistron ще трябва да отговорят на търсенето на iPhone.

Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро заяви, че цялостното производство на iPhone 8 може да започне едва през октомври, или ноември, което ще доведе до недостига му на пазара веднага след премиерата. Това обаче може да е в резултат на производствените проблеми, свързани с OLED панелите доставяни от Samsung и вграждането на Touch ID под екрана на телефона.

Очаква се iPhone 8 да разполага с 5.8 инчов OLED дисплей от край до край и Apple да замени физическия му хоум бутон с виртуален, като добави и възможност за безжично зареждане, 3D лицево разпознаване и/или сканиране на ириса на окото. За сметка на това 7s моделите ще си останат съответно с 4.7 и 5.5 инчови LCD екрани, като най-вероятно ще получат някои от новите екстри на iPhone 8, като безжично зареждане и новия А11 процесор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This