Изберете Страница

TSMC започва производството на 10 nm А11 чипове за iPhone 8

Доставчикът на мобилни процесори на Apple, TSMC съобщи, че е започнал производството на 10 nm чипове за предстоящия iPhone 8. Първоначално усилията на компанията бяха възпрепятствани от проблеми с „подреждането на компонентите в процеса на опаковане на вградения вентилационен обков“, но явно те вече са разрешени, както съобщава DigiTimes, позовавайки се на вътрешни източници, но без да предоставя никакви други подробности, като например датата, на която Apple ще представи новите си модели iPhone.

Това съобщение идва след поредица доклади, предполагащи, че TSMC и другите доставчици на Apple се подготвят за производството на OLED базирания iPhone 8, който може да се появи на пазара през октомври, или ноември, т.е. малко по-късно от двата iPhone 7s модела. TSMC специално ще започне масовото производство на 10 юни, като през втората половина на юли ще доставя процесорите на Foxconn, а тя, заедно с останалите асемблери на Apple, Pegatron и Wistron ще трябва да отговорят на търсенето на iPhone.

Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро заяви, че цялостното производство на iPhone 8 може да започне едва през октомври, или ноември, което ще доведе до недостига му на пазара веднага след премиерата. Това обаче може да е в резултат на производствените проблеми, свързани с OLED панелите доставяни от Samsung и вграждането на Touch ID под екрана на телефона.

Очаква се iPhone 8 да разполага с 5.8 инчов OLED дисплей от край до край и Apple да замени физическия му хоум бутон с виртуален, като добави и възможност за безжично зареждане, 3D лицево разпознаване и/или сканиране на ириса на окото. За сметка на това 7s моделите ще си останат съответно с 4.7 и 5.5 инчови LCD екрани, като най-вероятно ще получат някои от новите екстри на iPhone 8, като безжично зареждане и новия А11 процесор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This