Изберете Страница

Touch ID няма да се завърне с iPhone 13, въпреки че Apple тества сензор под екрана

Въпреки че Apple тества и работи върху технологията за Touch ID сензор под екрана, компанията е решила да не го включва в предстоящия iPhone 13, като ще остави Face ID като единствена опция за биометрично удостоверяване.

Технологията за Touch ID сензор под екрана би позволила на потребителите просто да поставят пръст върху дисплея, за да удостоверят идентичността си. Докато Apple редовно тества и изследва нови идеи и технологии, докладите по-рано тази година предполагаха, че компанията е на път да включи Touch ID под дисплея на тазгодишния iPhone.

Сега явно плановете на гиганта са се променили драстично, тъй като Марк Гурман съобщава в последния си бюлетин Power On, че сензорът няма да присъства в iPhone 13. Гурман заявява още, че евентуалната цел на Apple е да вгради Face ID под дисплея, а не Touch ID.

Второто поколение iPhone SE в момента е единствения телефон в гамата, който разполага с Touch ID, но сензорът наскоро се появи в последното поколение iPad Air, където инженерите на Apple успяха да го вградят в бутона за захранване. Компанията може да избере същата стратегия и за бъдещите си модели iPhone от нисък клас, като същевременно запази Face ID за устройствата от по-висок клас.

Какви са причините Apple да промени плановете си за включване на Touch ID в iPhone 13 не е ясно, въпреки че компанията може да е решила, че технологията все още не е достатъчно зряла, за да влезе в мейнстрийма на водещите й устройства. Като алтернатива Apple може да е по-спокойна, след като включи възможността за отключване на телефоните си с Apple Watch при носене на маска в iOS 14.5.

Докато липсата на Touch ID под екрана ще е разочарование за някои, Apple още планира някои ъпгрейди за iPhone 13. Новите телефони ще са фокусирани върху възможностите на камерата, включително ProRes и портретен режим за клипове, ще включват по-малък прорез на екрана, по-мощни батерии и подобрена производителност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This