Изберете Страница

Touch ID няма да се завърне с iPhone 13, въпреки че Apple тества сензор под екрана

Въпреки че Apple тества и работи върху технологията за Touch ID сензор под екрана, компанията е решила да не го включва в предстоящия iPhone 13, като ще остави Face ID като единствена опция за биометрично удостоверяване.

Технологията за Touch ID сензор под екрана би позволила на потребителите просто да поставят пръст върху дисплея, за да удостоверят идентичността си. Докато Apple редовно тества и изследва нови идеи и технологии, докладите по-рано тази година предполагаха, че компанията е на път да включи Touch ID под дисплея на тазгодишния iPhone.

Сега явно плановете на гиганта са се променили драстично, тъй като Марк Гурман съобщава в последния си бюлетин Power On, че сензорът няма да присъства в iPhone 13. Гурман заявява още, че евентуалната цел на Apple е да вгради Face ID под дисплея, а не Touch ID.

Второто поколение iPhone SE в момента е единствения телефон в гамата, който разполага с Touch ID, но сензорът наскоро се появи в последното поколение iPad Air, където инженерите на Apple успяха да го вградят в бутона за захранване. Компанията може да избере същата стратегия и за бъдещите си модели iPhone от нисък клас, като същевременно запази Face ID за устройствата от по-висок клас.

Какви са причините Apple да промени плановете си за включване на Touch ID в iPhone 13 не е ясно, въпреки че компанията може да е решила, че технологията все още не е достатъчно зряла, за да влезе в мейнстрийма на водещите й устройства. Като алтернатива Apple може да е по-спокойна, след като включи възможността за отключване на телефоните си с Apple Watch при носене на маска в iOS 14.5.

Докато липсата на Touch ID под екрана ще е разочарование за някои, Apple още планира някои ъпгрейди за iPhone 13. Новите телефони ще са фокусирани върху възможностите на камерата, включително ProRes и портретен режим за клипове, ще включват по-малък прорез на екрана, по-мощни батерии и подобрена производителност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This