От днес Telenor стартира нова услуга, наречена Upgrade, която позволява на потребителите с договор да заменят смартфона си с нов всяка година.

Тя е достъпна за всички нови и настоящи клиенит, физически лица, които сключат 24 месечен договор за мобилни услуги с план Тотал и вземат смартфон на лизинг от списъка с избрани модели и марки. За нея ще се заплаща месечна такса 6.99 лв, отделно от лизинговата вноска и след изплащането на най-малко 12 вноски за устройството, то ще може да бъде заменено с нов модел по избор, без да се доплащат оставащите, стига разбира се да е в добър вид. Новият смартфон може да се закупи пак на лизинг, или в брой, но и в двата случая договорът се подновява, а операторът твърди, че услугата Upgrade може да бъде прекратена по всяко време, без неустойки.

В момента в списъка с устройство, участващи в програмата са включени 36 модела, но той ще бъде обновяван периодично. В него можем да намерим така желания iPhone X, като и другите два тазгодишни модела iPhone 8/8 Plus.