След като преди броени дни Nintendo пусна мобилната версия на своята хитова игра Super Mario Run, тя отбеляза рекорди за първоначален брой сваляния, но всъщност се оказва, че високата й цена, само ще попречи на компанията да събре повече приходи.

Според първоначалните данни на App Annie, играта е най-печелившето приложение в 49 страни и най-изтегляното в общо 138, но седмица по-късно тя вече не се радва на такъв интерес.

Основната причина за това определено е високата й цена от 9.99 евро, която потребителите трябва да заплатят, ако искат да отключат пълната версия. Анализаторите са на мнение, че ако тя струваше само 1.99, Nintendo щеше да дублира приходите си още през този месец.

В резултат на това, акциите на компанията паднаха с около 20% на борсата в Токио, а за най-голямо съжаление на феновете, Super Mario Run няма да се радва на повече ъпдейти, които да добавят допълнително съдържание във вълшебния свят на италианския водопроводчик.

Така големите очаквания, свързани с играта, може би няма да бъдат оправдани, а много от потребителите, които вече са платили високата цена за пълната версия, ще останат разочаровани. Малкият ъпдейт, добавящ коледен дух, който Nintendo пусна тази седмица, няма да е достатъчен, за да задържи вниманието на играчите по-дълго време и отрицателните оценки в App Store не закъсняха.

Може би компанията трябва да се замисли по този въпрос и да добави поне повече свободно съдържание, или нови функции, ако иска да дублира успеха на Pokemon GO от това лято.