Изберете страница

Super Mario Run само губи от високата си цена!

След като преди броени дни Nintendo пусна мобилната версия на своята хитова игра Super Mario Run, тя отбеляза рекорди за първоначален брой сваляния, но всъщност се оказва, че високата й цена, само ще попречи на компанията да събре повече приходи.

Според първоначалните данни на App Annie, играта е най-печелившето приложение в 49 страни и най-изтегляното в общо 138, но седмица по-късно тя вече не се радва на такъв интерес.

Основната причина за това определено е високата й цена от 9.99 евро, която потребителите трябва да заплатят, ако искат да отключат пълната версия. Анализаторите са на мнение, че ако тя струваше само 1.99, Nintendo щеше да дублира приходите си още през този месец.

В резултат на това, акциите на компанията паднаха с около 20% на борсата в Токио, а за най-голямо съжаление на феновете, Super Mario Run няма да се радва на повече ъпдейти, които да добавят допълнително съдържание във вълшебния свят на италианския водопроводчик.

Така големите очаквания, свързани с играта, може би няма да бъдат оправдани, а много от потребителите, които вече са платили високата цена за пълната версия, ще останат разочаровани. Малкият ъпдейт, добавящ коледен дух, който Nintendo пусна тази седмица, няма да е достатъчен, за да задържи вниманието на играчите по-дълго време и отрицателните оценки в App Store не закъсняха.

Може би компанията трябва да се замисли по този въпрос и да добави поне повече свободно съдържание, или нови функции, ако иска да дублира успеха на Pokemon GO от това лято.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This