Изберете Страница

Spotify предлага реклами, заразени с малуеър на своите потребители

Множество потребители на Spotify съобщават, че безплатната й стрийминг услуга съдържа реклами, заразени със зловреден софтуер. В постовете си в социалните мрежи, те разказват, че при използване на безплатната версия, тя периодично принуждава браузъра да отваря различни злонамерени сайтове, без разрешение.

Вчера разгневените потребители побързаха да предупредят останалите с множество постове в Twitter:

Въпреки първоначалните предположения, че уязвимостта засяга само машините с Windows, в последствие стана ясно, че опасност има и за други операционни системи, включително macOS и Ubuntu.

След множеството оплаквания, заляли социалните мрежи, Spotify обяви, че проблемът е локализиран и елиминиран и коментира за TWN:

„ Малък брой потребители са имали проблем със съмнителни изскачащи прозорци в техните браузъри, в резултат на изолиран инцидент с рекламите в безплатната версия на нашата услуга. Вече идентифицирахме източника на проблема и го отстранихме. Ще продължим да следим ситуацията.“

Всъщност това не първият път, когато Spotify е замесена в подобен скандал. Още през 2011 година, се наложи компанията публично да се извини на своите потребители, след като подобни, заразени със зловреден софтуер реклами достигнаха до тях.

Разбира се това може да се случи навсякъде, но е неприятно, когато проблемът се повтаря през годините. Ако и при вас е имало подобни реклами, докато слушате онлайн музика, вече знаете от къде идва проблема.

Можем само да се надяваме, че Spotify ще положи повече усилия да ограничи и контролира опасността от заразяване с малуеър, вместо да принуждава потребителите да преминат към платената й версия, която не съдържа реклами.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This