Изберете страница

Spotify най-сетне ще бъде налично за Apple Watch след WWDC

Spotify най-накрая ще представи своето първо приложение за Apple Watch тази година, твърди нов доклад. Това ще се случи на ежегодната конференция за разработчици WWDC 2018 през юни, заедно със StreamKit, новата рамка за watchOS 5, която ще даде тласък на развитието на приложенията за часовника.

Всъщност Apple Watch ще навърши 3 години следващия месец, но никога не е имал поддръжка за Spotify, най-голямата платформа за стрийминг на музика в света, която обаче упорито избягва най-успешното носимо устройство.

Анонимен типстър, който твърди, че е участвал в проекта, е разказал пред MacRumors, че приложението на Spotify за watchOS ще бъде представено на WWDC, като ще стане водещ пример за прототипната структура на Apple, която ще позволи на клетъчните модели Apple Watch да получават уведомления от приложеиня от трети страни като Facebook и Twitter, напълно независимо от iPhone в новата версия на операционната система. Приложението най-веротно ще има пълна поддръжка за стрийминг, точно като това за Apple Music, а за часовниците без LTE модул, ще е нужно да бъдат сдвоени с телефона, за достъп до плейлистите, освен, ако компанията не реши да ги изключи от списъка с поддържани от апликацията устройства.

Всъщност появата на това приложение не е изненада, след като Spotify нае разработчика Андрю Чанг, създател на приложение от трети страни за watchOS, което никога не получи официална премиера, но дали Apple ще позволи на най-големия конкурент на собствената си услуга Apple Music да направи тази крачка, предстои да разберем в началото на юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This