Изберете страница

Spotify най-сетне ще бъде налично за Apple Watch след WWDC

Spotify най-накрая ще представи своето първо приложение за Apple Watch тази година, твърди нов доклад. Това ще се случи на ежегодната конференция за разработчици WWDC 2018 през юни, заедно със StreamKit, новата рамка за watchOS 5, която ще даде тласък на развитието на приложенията за часовника.

Всъщност Apple Watch ще навърши 3 години следващия месец, но никога не е имал поддръжка за Spotify, най-голямата платформа за стрийминг на музика в света, която обаче упорито избягва най-успешното носимо устройство.

Анонимен типстър, който твърди, че е участвал в проекта, е разказал пред MacRumors, че приложението на Spotify за watchOS ще бъде представено на WWDC, като ще стане водещ пример за прототипната структура на Apple, която ще позволи на клетъчните модели Apple Watch да получават уведомления от приложеиня от трети страни като Facebook и Twitter, напълно независимо от iPhone в новата версия на операционната система. Приложението най-веротно ще има пълна поддръжка за стрийминг, точно като това за Apple Music, а за часовниците без LTE модул, ще е нужно да бъдат сдвоени с телефона, за достъп до плейлистите, освен, ако компанията не реши да ги изключи от списъка с поддържани от апликацията устройства.

Всъщност появата на това приложение не е изненада, след като Spotify нае разработчика Андрю Чанг, създател на приложение от трети страни за watchOS, което никога не получи официална премиера, но дали Apple ще позволи на най-големия конкурент на собствената си услуга Apple Music да направи тази крачка, предстои да разберем в началото на юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This