Spotify най-накрая ще представи своето първо приложение за Apple Watch тази година, твърди нов доклад. Това ще се случи на ежегодната конференция за разработчици WWDC 2018 през юни, заедно със StreamKit, новата рамка за watchOS 5, която ще даде тласък на развитието на приложенията за часовника.

Всъщност Apple Watch ще навърши 3 години следващия месец, но никога не е имал поддръжка за Spotify, най-голямата платформа за стрийминг на музика в света, която обаче упорито избягва най-успешното носимо устройство.

Анонимен типстър, който твърди, че е участвал в проекта, е разказал пред MacRumors, че приложението на Spotify за watchOS ще бъде представено на WWDC, като ще стане водещ пример за прототипната структура на Apple, която ще позволи на клетъчните модели Apple Watch да получават уведомления от приложеиня от трети страни като Facebook и Twitter, напълно независимо от iPhone в новата версия на операционната система. Приложението най-веротно ще има пълна поддръжка за стрийминг, точно като това за Apple Music, а за часовниците без LTE модул, ще е нужно да бъдат сдвоени с телефона, за достъп до плейлистите, освен, ако компанията не реши да ги изключи от списъка с поддържани от апликацията устройства.

Всъщност появата на това приложение не е изненада, след като Spotify нае разработчика Андрю Чанг, създател на приложение от трети страни за watchOS, което никога не получи официална премиера, но дали Apple ще позволи на най-големия конкурент на собствената си услуга Apple Music да направи тази крачка, предстои да разберем в началото на юни.