В момента може би най-лесният начин да изпратите съобщение от вашия Apple Watch е гласовия контрол, или препоръчаните от компанията стандартни отговори, но един разработчик е решил да промени това, добавяйки клавиатура в носимото устройство.

Неговото приложение Shift Keyboard току-що стартира в App Store и е много лесно за употреба, защото позволаява въвеждане на текст по начина, по който сте свикнали. Бутоните са с удобен размер, а когато превъртите надолу можете да видите въведения текст в горната лява част, без да се налага да се придвижвате до най-горе. Адам Фуут твърди, че приложението е особено полезно и, ако обичате да добавяте емотикони, което сега е невъзможно със стандартното приложение на часовника.

Shift Keyboard работи със собствено приложение и ще ви позволи да изпратите съобщенито, като натиснете бутона Send, който ще ви препрати към Messages за избор на контакт. Това е така, защото Apple няколко пъти е отхвърлила специалтото приложение на разработчика за часовника, заради размера на текста и бутоните, а в момента го преразглежда.

Цената на Shif Keyboard е 0.99 долара.