Часовникът на Apple е може би най-популярното носимо устройство на пазара, но ако трябва да сме честни, това се дължи главно на характеристиките му. Всеки следващ модел добавя повече и повече сензори, възможни приложения и по-добро изживяване. Дизайнът обаче си остава все един и същ, което несъмнено затруднява различаването на отделните модели.

Това може да се промени с предстоящата серия 7, ако съдим по информацията на Джон Просър. Той се позовава ва CAD рендери и реални изображения, които пък художникът Ян Зелбо превръща в концепция с плоски ръбове, подобна на новите модели iPhone и iPad Pro.

 

Очаква се дисплеят да остане същия, но според анонимните източници на Просър има няолко прототипа с по-малки рамки и по-голям екран. За съжаление няма информация за новите сензори и съответно функционалности, които ще бъдат добавени към часовника.

Разбира се трябва да имаме предвид, че този нов дизайн може и да не пристигне още тази година със серия 7, тъй като всъщност нямаме директна препратка към името на модела. Това значи, че промяната може да настъпи и догодина със серия 8, но знаем, че ще пристигнат нови цветови опции, които могат да се комбинират добре с най-новите AirPods Max и M1 Mac 2021. Твърди се още, че Apple работи върху експериментални разцветки, така че далеч не е ясно какво точно очакваме есента.