Изберете страница

Samsung Galaxy Note 7 не e безопасeн!

Samsung несъмнено изживява истинска криза, след като прибърза да представи своя нов фаблет Note 7 преди основния си конкурент Apple, но той се оказа пълен провал и се наложи компанията да изтегли наличностите от магазините и да подмени вече продадените бройки с нови. Инцидентите със самозапалване на батерията при зареждане вече надминаха 100, но сега се оказва, че и устройства, които се продават в момента на пазара, не са 100% безопасни.

Доказателство за това е случаят с двадесет и пет годишния Хюи Ренджи от Китай, който си поръчал Galaxy Note 7 в неделя и го получил още същия ден. Вечерта оставил фаблета да се зарежда и той избухнал в пламъци, повреждайки и MacBook, върху който бил оставен.

Това разказа самият той пред CNN Money, предоставяйки клип и снимки, подкрепящи историята за инцидента.

След изявлението Samsung обяви, че ще се свърже с Ренджи, за да изясни причините за пожара. Припомняме, че продаваните в Китай бройки Note 7 не бяха включени в програмата за подмяна, тъй като компанията твърдеше, че техните батерии идват от друг доставчик и не са засегнати от проблема със самозапалванията. Може би теорията за конструктивна грешка при създаването на самия телефон, ще се окаже правилна и малкото място, предвидено за по-голямата като капацитет и респективно размер, батерия наистина е причината тя да се притиска и натискът да води до късо съединение.

След като случаят на Ренджи стана публично достояние, се оказа, че в Китай има още четири подобни инцидента, а корейската компания е отхвърлила исковете по поне два от тях.

Несъмнено избързването с премиерата на Note 7 ще се окаже по-голям проблем за компанията, отколкото тя предполагаше в началото, твърдейки, че само малък процент от доставените устройства са засегнати от дефекта. Любопитното е, че въпреки всичко това, около 90% от собствениците на фаблета предпочитат замяната му с нов, вместо възстановяване на сумата или получаването на друг модел телефон.

Следим с интерес развитието на нещата и мерките, които Samsung ще предприеме, за да се пребори с кризата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This