Изберете страница

Samsung Galaxy Note 7 не e безопасeн!

Samsung несъмнено изживява истинска криза, след като прибърза да представи своя нов фаблет Note 7 преди основния си конкурент Apple, но той се оказа пълен провал и се наложи компанията да изтегли наличностите от магазините и да подмени вече продадените бройки с нови. Инцидентите със самозапалване на батерията при зареждане вече надминаха 100, но сега се оказва, че и устройства, които се продават в момента на пазара, не са 100% безопасни.

Доказателство за това е случаят с двадесет и пет годишния Хюи Ренджи от Китай, който си поръчал Galaxy Note 7 в неделя и го получил още същия ден. Вечерта оставил фаблета да се зарежда и той избухнал в пламъци, повреждайки и MacBook, върху който бил оставен.

Това разказа самият той пред CNN Money, предоставяйки клип и снимки, подкрепящи историята за инцидента.

След изявлението Samsung обяви, че ще се свърже с Ренджи, за да изясни причините за пожара. Припомняме, че продаваните в Китай бройки Note 7 не бяха включени в програмата за подмяна, тъй като компанията твърдеше, че техните батерии идват от друг доставчик и не са засегнати от проблема със самозапалванията. Може би теорията за конструктивна грешка при създаването на самия телефон, ще се окаже правилна и малкото място, предвидено за по-голямата като капацитет и респективно размер, батерия наистина е причината тя да се притиска и натискът да води до късо съединение.

След като случаят на Ренджи стана публично достояние, се оказа, че в Китай има още четири подобни инцидента, а корейската компания е отхвърлила исковете по поне два от тях.

Несъмнено избързването с премиерата на Note 7 ще се окаже по-голям проблем за компанията, отколкото тя предполагаше в началото, твърдейки, че само малък процент от доставените устройства са засегнати от дефекта. Любопитното е, че въпреки всичко това, около 90% от собствениците на фаблета предпочитат замяната му с нов, вместо възстановяване на сумата или получаването на друг модел телефон.

Следим с интерес развитието на нещата и мерките, които Samsung ще предприеме, за да се пребори с кризата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This