iPhone X безспорно е голяма крачка напред за Apple и компанията разчита на него, за да се завърне към големите продажби, но за Samsung десетият юбилеен модел ще донесе повече печалба, от колкото собствените й флагмани. Това е така, тъй като корейският гигант е единствения производител на OLED панели за Apple, а в допълнение за това доставя и други ключови компоненти за новото устройство.

Проучванията на Counterpoint сочат, че Samsung най-вероятно ще спечели около 4 милиарда долара повече приходите от iPhone X, отколкото от собствения си флагман Galaxy S8. Компанията прогнозира, че Apple ще продаде около 130 милиона бройки от най-скъпия iPhone в историята си, а за всяка от тях Samsung ще получи по 110 долара. През последното тримесечие корейският гигант увеличи печалбите си със 72% и това е в резултат най-вече на крупните поръчките на Apple. Следващата година тези поръчки ще бъдат прехвърлени на повече от един доставчици, но за сега Samsung може само да потрива доволно ръце, при всяка продадена бройка iPhone X.

Както знаете предварителните заявки за десетя юбилеен модел iPhone  започват на 27 октомври, а от 3 ноември той трябва да е наличен по магазините. За съжаление слуховете твърдят, че компанията ще успее да задоволи голямото очаквано търсене едва в през първото тримесечие на следващата година.