Изберете Страница

Samsung ще превърне в красиви тухли всички Galaxy Note 7 устройства!

Годината почти изтече и може би се чудите какво всъщност се случва със злополучния Glaxy Note 7, който спокойно може да получи приза „най-голям гаф на 2016“?

Samsung обяви вчера, че със софтуерна актуализация, ще принуди собствениците на устройства да се откажат от тях, като ги направи абсолютно безполезни, за да се погрижи за сигурността на потребителите и да предотврати бъдещи инциденти.

Въпреки, че повече от 93% от продадените фаблети, вече са върнати, все още има клиенти, които не желаят да се разделят с тях. Поради тази причина на 19 декември с нова актуализация, компанията  ще предотврати възможността за зареждането им и ще им попречи да работят като мобилни устройства. Всеки потребител ще има възможността да замени своя Note 7 за друг модел, или да получи парите си обратно.

Всичко това започна в началото на септември, след множество случаи на самозапалили се фаблети, които причиниха пожари и наранявания на своите собственици. Месец по-късно компанията спря официално продажбата на Note 7 и го изтегли от пазара, като освен загубите от около 2.3 милиарда долара, понесе сериозен удар върху репутацията си. Грешната преценка на ситуацията и избързването с пускането на фаблета на пазара, доведе до най-големия гаф на мобилния пазар, може би не само за тази, но и за всички години в историята на корейския гигант.

Що се отнася до основният й конкурент на пазара – Apple, много от разочарованите потребители се насочиха към iPhone и това доведе до покачване цената на акциите и увеличение на продажбите на смятания за скучен iPhone 7.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Samsung ще се опита да изпревари Apple с дисплей без рамка и виртуален хоум бутон в своя Galaxy S8 | Apple Fans Bulgaria - […] пълния провал с Note 7 тази година, Samsung ще се опита да спечели преднина във […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This