Изберете Страница

Samsung ще превърне в красиви тухли всички Galaxy Note 7 устройства!

Годината почти изтече и може би се чудите какво всъщност се случва със злополучния Glaxy Note 7, който спокойно може да получи приза „най-голям гаф на 2016“?

Samsung обяви вчера, че със софтуерна актуализация, ще принуди собствениците на устройства да се откажат от тях, като ги направи абсолютно безполезни, за да се погрижи за сигурността на потребителите и да предотврати бъдещи инциденти.

Въпреки, че повече от 93% от продадените фаблети, вече са върнати, все още има клиенти, които не желаят да се разделят с тях. Поради тази причина на 19 декември с нова актуализация, компанията  ще предотврати възможността за зареждането им и ще им попречи да работят като мобилни устройства. Всеки потребител ще има възможността да замени своя Note 7 за друг модел, или да получи парите си обратно.

Всичко това започна в началото на септември, след множество случаи на самозапалили се фаблети, които причиниха пожари и наранявания на своите собственици. Месец по-късно компанията спря официално продажбата на Note 7 и го изтегли от пазара, като освен загубите от около 2.3 милиарда долара, понесе сериозен удар върху репутацията си. Грешната преценка на ситуацията и избързването с пускането на фаблета на пазара, доведе до най-големия гаф на мобилния пазар, може би не само за тази, но и за всички години в историята на корейския гигант.

Що се отнася до основният й конкурент на пазара – Apple, много от разочарованите потребители се насочиха към iPhone и това доведе до покачване цената на акциите и увеличение на продажбите на смятания за скучен iPhone 7.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Samsung ще се опита да изпревари Apple с дисплей без рамка и виртуален хоум бутон в своя Galaxy S8 | Apple Fans Bulgaria - […] пълния провал с Note 7 тази година, Samsung ще се опита да спечели преднина във […]

Подайте коментар