Изберете страница

Samsung ще превърне в красиви тухли всички Galaxy Note 7 устройства!

Годината почти изтече и може би се чудите какво всъщност се случва със злополучния Glaxy Note 7, който спокойно може да получи приза „най-голям гаф на 2016“?

Samsung обяви вчера, че със софтуерна актуализация, ще принуди собствениците на устройства да се откажат от тях, като ги направи абсолютно безполезни, за да се погрижи за сигурността на потребителите и да предотврати бъдещи инциденти.

Въпреки, че повече от 93% от продадените фаблети, вече са върнати, все още има клиенти, които не желаят да се разделят с тях. Поради тази причина на 19 декември с нова актуализация, компанията  ще предотврати възможността за зареждането им и ще им попречи да работят като мобилни устройства. Всеки потребител ще има възможността да замени своя Note 7 за друг модел, или да получи парите си обратно.

Всичко това започна в началото на септември, след множество случаи на самозапалили се фаблети, които причиниха пожари и наранявания на своите собственици. Месец по-късно компанията спря официално продажбата на Note 7 и го изтегли от пазара, като освен загубите от около 2.3 милиарда долара, понесе сериозен удар върху репутацията си. Грешната преценка на ситуацията и избързването с пускането на фаблета на пазара, доведе до най-големия гаф на мобилния пазар, може би не само за тази, но и за всички години в историята на корейския гигант.

Що се отнася до основният й конкурент на пазара – Apple, много от разочарованите потребители се насочиха към iPhone и това доведе до покачване цената на акциите и увеличение на продажбите на смятания за скучен iPhone 7.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This