Изберете Страница

Samsung ще превърне в красиви тухли всички Galaxy Note 7 устройства!

Годината почти изтече и може би се чудите какво всъщност се случва със злополучния Glaxy Note 7, който спокойно може да получи приза „най-голям гаф на 2016“?

Samsung обяви вчера, че със софтуерна актуализация, ще принуди собствениците на устройства да се откажат от тях, като ги направи абсолютно безполезни, за да се погрижи за сигурността на потребителите и да предотврати бъдещи инциденти.

Въпреки, че повече от 93% от продадените фаблети, вече са върнати, все още има клиенти, които не желаят да се разделят с тях. Поради тази причина на 19 декември с нова актуализация, компанията  ще предотврати възможността за зареждането им и ще им попречи да работят като мобилни устройства. Всеки потребител ще има възможността да замени своя Note 7 за друг модел, или да получи парите си обратно.

Всичко това започна в началото на септември, след множество случаи на самозапалили се фаблети, които причиниха пожари и наранявания на своите собственици. Месец по-късно компанията спря официално продажбата на Note 7 и го изтегли от пазара, като освен загубите от около 2.3 милиарда долара, понесе сериозен удар върху репутацията си. Грешната преценка на ситуацията и избързването с пускането на фаблета на пазара, доведе до най-големия гаф на мобилния пазар, може би не само за тази, но и за всички години в историята на корейския гигант.

Що се отнася до основният й конкурент на пазара – Apple, много от разочарованите потребители се насочиха към iPhone и това доведе до покачване цената на акциите и увеличение на продажбите на смятания за скучен iPhone 7.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Samsung ще се опита да изпревари Apple с дисплей без рамка и виртуален хоум бутон в своя Galaxy S8 | Apple Fans Bulgaria - […] пълния провал с Note 7 тази година, Samsung ще се опита да спечели преднина във […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This