Изберете Страница

Samsung ще „подари“ 7 милиона клиенти на Apple след провала с Note 7

Проучванията сочат, че е малко вероятно феновете на Apple да изневерят на марката, дори и след факта, че цели 36 месеца дизайнът на iPhone остана един и същ. През последните години обаче Samsung, основният конкурент на американския гигант на пазара, успя да спечели доверието на все повече потребители, които бързо свикнаха с S Pen и извитите OLED дисплеи.

След грандиозния провал на корейската компания с новия й фаблет Note 7, въпросът не е в милиардите, които тя загуби и продължава да губи, а именно в това крехко доверие, на което разчиташе, за да продава своите съвсем не евтини флагмани.

Анализаторът Минг-Чи Куо, който е известне с точните си прогнози по отношение на Apple, има много мрачна прогноза по този въпрос. Вчера той заяви, че около половината от прогнозните продажби на Note 7 ще отидат при iPhone 7. Всъщност това означава между 5 и 7 милиона купувачи, които изгубили доверие в марката, ще преминат към флагмана на Apple. Останалата част, които не желаят да сменят операционната система, ще се ориентират към Huawei, LG и новите телефони на Google. Разбира се има една малка част, верни фенове, които са избрали Galaxy S7/Edge, но според Куо, броят им съвсем не е голям.

Анализаторът дава искрица надежда на корейския гигант, като казва, че по-голямата част от дезертьорите никога не са били истински отдадени на марката, така или иначе загубили вяра в нея, те се връщат към корените си и към iOS, но има малък шанс Galaxy S8 да промени тази черна прогноза някъде през февруари, за когато се спряга премиерата му на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This