Проучванията сочат, че е малко вероятно феновете на Apple да изневерят на марката, дори и след факта, че цели 36 месеца дизайнът на iPhone остана един и същ. През последните години обаче Samsung, основният конкурент на американския гигант на пазара, успя да спечели доверието на все повече потребители, които бързо свикнаха с S Pen и извитите OLED дисплеи.

След грандиозния провал на корейската компания с новия й фаблет Note 7, въпросът не е в милиардите, които тя загуби и продължава да губи, а именно в това крехко доверие, на което разчиташе, за да продава своите съвсем не евтини флагмани.

Анализаторът Минг-Чи Куо, който е известне с точните си прогнози по отношение на Apple, има много мрачна прогноза по този въпрос. Вчера той заяви, че около половината от прогнозните продажби на Note 7 ще отидат при iPhone 7. Всъщност това означава между 5 и 7 милиона купувачи, които изгубили доверие в марката, ще преминат към флагмана на Apple. Останалата част, които не желаят да сменят операционната система, ще се ориентират към Huawei, LG и новите телефони на Google. Разбира се има една малка част, верни фенове, които са избрали Galaxy S7/Edge, но според Куо, броят им съвсем не е голям.

Анализаторът дава искрица надежда на корейския гигант, като казва, че по-голямата част от дезертьорите никога не са били истински отдадени на марката, така или иначе загубили вяра в нея, те се връщат към корените си и към iOS, но има малък шанс Galaxy S8 да промени тази черна прогноза някъде през февруари, за когато се спряга премиерата му на пазара.