Изберете страница

Samsung ще „подари“ 7 милиона клиенти на Apple след провала с Note 7

Проучванията сочат, че е малко вероятно феновете на Apple да изневерят на марката, дори и след факта, че цели 36 месеца дизайнът на iPhone остана един и същ. През последните години обаче Samsung, основният конкурент на американския гигант на пазара, успя да спечели доверието на все повече потребители, които бързо свикнаха с S Pen и извитите OLED дисплеи.

След грандиозния провал на корейската компания с новия й фаблет Note 7, въпросът не е в милиардите, които тя загуби и продължава да губи, а именно в това крехко доверие, на което разчиташе, за да продава своите съвсем не евтини флагмани.

Анализаторът Минг-Чи Куо, който е известне с точните си прогнози по отношение на Apple, има много мрачна прогноза по този въпрос. Вчера той заяви, че около половината от прогнозните продажби на Note 7 ще отидат при iPhone 7. Всъщност това означава между 5 и 7 милиона купувачи, които изгубили доверие в марката, ще преминат към флагмана на Apple. Останалата част, които не желаят да сменят операционната система, ще се ориентират към Huawei, LG и новите телефони на Google. Разбира се има една малка част, верни фенове, които са избрали Galaxy S7/Edge, но според Куо, броят им съвсем не е голям.

Анализаторът дава искрица надежда на корейския гигант, като казва, че по-голямата част от дезертьорите никога не са били истински отдадени на марката, така или иначе загубили вяра в нея, те се връщат към корените си и към iOS, но има малък шанс Galaxy S8 да промени тази черна прогноза някъде през февруари, за когато се спряга премиерата му на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This