Изберете Страница

Samsung ще „подари“ 7 милиона клиенти на Apple след провала с Note 7

Проучванията сочат, че е малко вероятно феновете на Apple да изневерят на марката, дори и след факта, че цели 36 месеца дизайнът на iPhone остана един и същ. През последните години обаче Samsung, основният конкурент на американския гигант на пазара, успя да спечели доверието на все повече потребители, които бързо свикнаха с S Pen и извитите OLED дисплеи.

След грандиозния провал на корейската компания с новия й фаблет Note 7, въпросът не е в милиардите, които тя загуби и продължава да губи, а именно в това крехко доверие, на което разчиташе, за да продава своите съвсем не евтини флагмани.

Анализаторът Минг-Чи Куо, който е известне с точните си прогнози по отношение на Apple, има много мрачна прогноза по този въпрос. Вчера той заяви, че около половината от прогнозните продажби на Note 7 ще отидат при iPhone 7. Всъщност това означава между 5 и 7 милиона купувачи, които изгубили доверие в марката, ще преминат към флагмана на Apple. Останалата част, които не желаят да сменят операционната система, ще се ориентират към Huawei, LG и новите телефони на Google. Разбира се има една малка част, верни фенове, които са избрали Galaxy S7/Edge, но според Куо, броят им съвсем не е голям.

Анализаторът дава искрица надежда на корейския гигант, като казва, че по-голямата част от дезертьорите никога не са били истински отдадени на марката, така или иначе загубили вяра в нея, те се връщат към корените си и към iOS, но има малък шанс Galaxy S8 да промени тази черна прогноза някъде през февруари, за когато се спряга премиерата му на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This