Изберете Страница

Samsung ще „подари“ 7 милиона клиенти на Apple след провала с Note 7

Проучванията сочат, че е малко вероятно феновете на Apple да изневерят на марката, дори и след факта, че цели 36 месеца дизайнът на iPhone остана един и същ. През последните години обаче Samsung, основният конкурент на американския гигант на пазара, успя да спечели доверието на все повече потребители, които бързо свикнаха с S Pen и извитите OLED дисплеи.

След грандиозния провал на корейската компания с новия й фаблет Note 7, въпросът не е в милиардите, които тя загуби и продължава да губи, а именно в това крехко доверие, на което разчиташе, за да продава своите съвсем не евтини флагмани.

Анализаторът Минг-Чи Куо, който е известне с точните си прогнози по отношение на Apple, има много мрачна прогноза по този въпрос. Вчера той заяви, че около половината от прогнозните продажби на Note 7 ще отидат при iPhone 7. Всъщност това означава между 5 и 7 милиона купувачи, които изгубили доверие в марката, ще преминат към флагмана на Apple. Останалата част, които не желаят да сменят операционната система, ще се ориентират към Huawei, LG и новите телефони на Google. Разбира се има една малка част, верни фенове, които са избрали Galaxy S7/Edge, но според Куо, броят им съвсем не е голям.

Анализаторът дава искрица надежда на корейския гигант, като казва, че по-голямата част от дезертьорите никога не са били истински отдадени на марката, така или иначе загубили вяра в нея, те се връщат към корените си и към iOS, но има малък шанс Galaxy S8 да промени тази черна прогноза някъде през февруари, за когато се спряга премиерата му на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This