Galaxy S9 и S9+, които ще дебютират след броени дни, ще копират една от знаковите функции на iPhone X – Animoji, според нов доклад на корейския сайт ETNews. Флагманите на Samsung ще имат функция за създаване на 3D емотикони, която е „по-напреднала“ от тази на Apple, като потребителите ще могат да избират измежду различни 3D герои, които ще имитират мимиките на лицето им, проследявайки движенията чрез сензорите за лицево разпознаване на телефоните.

Компанията ще разкрие името на копираната функция на 25 този месец, когато на MWC 2018 в Барселона ще представи двете устройства. Много подробности за тях вече се появиха в интернет пространството, включително и изображения, благодарение на @eveaks и докато слуховете предполагат, че следващата версия на Android ще включва поддръжка на смартфони с т.нар. графичен дизайн, подобен на този на iPhone X, изглежда, че Galaxy S9/S9+ ще запазят тънките рамки в горната и долна част на екрана, където се крие камерата, микрофона и сензорите. 3D емотиконите ще се захранват от системата за лицево разпознаване, която се очаква да бъде малко по-сигурна от Face ID, включвайки и други биометрични сензори като този за ириса на окото, или пръстовите отпечатъци. Двата флагмана ще излязат на пазара най-вероятно на 16 март, като ще бъдат достъпни за предварителни поръчки около две седмици преди това.

Интересно ще е да се види как корейският гигант, който всъщност произвежда дисплеите за iPhone X, ще се възползва от откраднатата за пореден път от конкурента си технология и дали наистина тя ще е по-атрактивна от своя първообраз. Според слуховете тази година Apple ще разшири функцията Animoji и към другите си нови устройства, като ще я направи достъпна и във Face Time, където потребителите ще могат да използват виртуалните аватари във видео разговорите си.