Корейският гигант и основен съперник на Apple – Samsung съобщи, че ще започне производството на 120 Hz дисплеи за iPhone 13 Pro. Според информацията серията ще има ProMotion дисплей за пръв път.

The Elec твърди още, че Samsung ще произведе дисплеите за предстоящите iPhone 13 Pro и 13 Pro Max, докато LG ще се погрижи за тези на останалите модели тази година. Според информацията производството започва около месец по-рано от миналата година, когато Apple представи новите си смартфони с месец закъснение заради проблем с осигуряването на компоненти заради пандемията.

Apple е поискала от двете компании да произвеждат дисплеите самостоятелно, за да спестят време и да се предотврати евентуално забавяне. Именно поради пандемията миналата година компанията отложи внедряването на технологията за 120 Hz опресняване на екрана. Можем само да се надяваме, че тази година всичко ще е наред с компонентите, след като миналата седмица научихме, че TSMC е започнала производството на новия чип, който ще захранва iPhone 13.