Изберете страница

Samsung отново ще копира Apple!

Когато Samsung триумфално разкри своя Galaxy Note 7, присмивайки се на липсата на 3.5 мм жак за слушалки в неофициалния още тогава iPhone 7, аз спонтанно си помислих, че ще мине време и тя също ще предприеме тази крачка.

Сега, четейки новинарските потоци, някак си не се изненадах от факта, че корейската компания се готви да предприеме този така спорен ход. Така е било и така ще бъде, след като Samsung копира дори рекламните кампании на Apple, няма начин да пропусне възможността и сега. Независимо дали ни харесва или не, 3.5 мм жак вече измина своя път и е време да отстъпи място на новите, перспективни технологии.

Да се върнем на слуховете – Samsung сякаш не е доволна от USB Type-C порта и според Geek разработва собствен конектор, с който да замени жака за слушалки, така иронично осмян от самата нея на официалното събитие преди време. Нещо повече, притежавайки лиценз за новия порт, тя се кани да го преотстъпва на други производители на Android устройства и аксесоари, като така да реализира и евентуална печалба. Тук лошата новина за любителите на музика е, че отново ще се наложи да купуват допълнителни адаптери, за да използват слушалките си с различните модели телефони и това ще се случи съвсем скоро – още след премиерата на Galaxy S8.

Като говорим за следващия флагман на корейците, няма как да не споменем огромния фал, който се получи с Note 7 и дефектните му батерии, предизвикали до момента над 70 инцидента на самозапалване, сред които вече фигурират изпепелен джип и шестгодишно дете с изгаряния и огромна уплаха. Бързайки да го представи на публиката, за да изпревари премиерата на iPhone 7, Samsung явно пропусна важна подробност по веригата за производство и това й коства милиони. Сега компанията е принудена да изтегли от пазара дефектните бройки и да ги замени безплатно, а вчера стана ясно, че за тези, които не са предали новите си, но опасни фаблети Note 7, корейците готвят като предпазна мярка дистанционно ограничаване на зареждането до 60%, с цел да се избегнат бъдещи инциденти.

Едно е ясно, Samsung отново копира Apple, дори в това, което първоначално иронизира, а за да замаже гафа си с Note 7, тя сигурно ще избърза и с премиерата на Galaxy S8. Какво ли ще се случи тогава?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This