Когато Samsung триумфално разкри своя Galaxy Note 7, присмивайки се на липсата на 3.5 мм жак за слушалки в неофициалния още тогава iPhone 7, аз спонтанно си помислих, че ще мине време и тя също ще предприеме тази крачка.

Сега, четейки новинарските потоци, някак си не се изненадах от факта, че корейската компания се готви да предприеме този така спорен ход. Така е било и така ще бъде, след като Samsung копира дори рекламните кампании на Apple, няма начин да пропусне възможността и сега. Независимо дали ни харесва или не, 3.5 мм жак вече измина своя път и е време да отстъпи място на новите, перспективни технологии.

Да се върнем на слуховете – Samsung сякаш не е доволна от USB Type-C порта и според Geek разработва собствен конектор, с който да замени жака за слушалки, така иронично осмян от самата нея на официалното събитие преди време. Нещо повече, притежавайки лиценз за новия порт, тя се кани да го преотстъпва на други производители на Android устройства и аксесоари, като така да реализира и евентуална печалба. Тук лошата новина за любителите на музика е, че отново ще се наложи да купуват допълнителни адаптери, за да използват слушалките си с различните модели телефони и това ще се случи съвсем скоро – още след премиерата на Galaxy S8.

Като говорим за следващия флагман на корейците, няма как да не споменем огромния фал, който се получи с Note 7 и дефектните му батерии, предизвикали до момента над 70 инцидента на самозапалване, сред които вече фигурират изпепелен джип и шестгодишно дете с изгаряния и огромна уплаха. Бързайки да го представи на публиката, за да изпревари премиерата на iPhone 7, Samsung явно пропусна важна подробност по веригата за производство и това й коства милиони. Сега компанията е принудена да изтегли от пазара дефектните бройки и да ги замени безплатно, а вчера стана ясно, че за тези, които не са предали новите си, но опасни фаблети Note 7, корейците готвят като предпазна мярка дистанционно ограничаване на зареждането до 60%, с цел да се избегнат бъдещи инциденти.

Едно е ясно, Samsung отново копира Apple, дори в това, което първоначално иронизира, а за да замаже гафа си с Note 7, тя сигурно ще избърза и с премиерата на Galaxy S8. Какво ли ще се случи тогава?