Изберете Страница

Pixel на Google не просто копира iPhone 6, той взе „на заем“ една „скрита функция“ от iPhone 4!

Сравнението между нови и по-стари модели на конкурентните компании, вече стана традиция и може би помните как HTC клонира iPhone 6, който от своя страна много приличаше на по-старата серия One, въпреки че Apple използва много по-различна форма за своите устройства? В същото време А серията на НТС е като копие на iPhone, а Pixel на Google много наподобява iPhone 6 с парче стъкло на гърба.

Изглежда гигантът не само копира дизайна на Apple, но и бръкна много по-дълбоко в джоба на компанията, взимайки „на заем“ една стара „функция“ на iPhone, датираща още от далечната 2010 година. Всички фенове помнят първия iPhone с дизайн от стъкло и метал, в който компанията използва нова технология за антената, поставяйки я от външната страна, което на пръв поглед изглеждаше брилянтен ход, но на практика доведе до един малък проблем – загубата на обхват при iPhone 4.

Защо ли? Защото при хващане на телефона с ръка, се покриваше и част от антената, което предизвикваше намаляване или загуба на сигнала. Тогава Стив Джобс хладнокръвно отрече проблема, като отговори на въпросите с лаконичното: „Просто не го дръжте по този начин!“, но в крайна сметка Apple подари безплатни калъфчета на собствениците на този модел, а в следващия просто коригира грешката си.

Точно това имах предвид, разказвайки ви за Pixel на Google, който според това видео от Reddit има същата „скрита функция“:

А какъв е изводът ли? – Не можеш да взимаш „на заем“ само хубавите черти от конкурентните модели, с тях идват и проблемите, защото само Apple знае как да оправи собствените си грешки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This