Изберете Страница

Pixel на Google не просто копира iPhone 6, той взе „на заем“ една „скрита функция“ от iPhone 4!

Сравнението между нови и по-стари модели на конкурентните компании, вече стана традиция и може би помните как HTC клонира iPhone 6, който от своя страна много приличаше на по-старата серия One, въпреки че Apple използва много по-различна форма за своите устройства? В същото време А серията на НТС е като копие на iPhone, а Pixel на Google много наподобява iPhone 6 с парче стъкло на гърба.

Изглежда гигантът не само копира дизайна на Apple, но и бръкна много по-дълбоко в джоба на компанията, взимайки „на заем“ една стара „функция“ на iPhone, датираща още от далечната 2010 година. Всички фенове помнят първия iPhone с дизайн от стъкло и метал, в който компанията използва нова технология за антената, поставяйки я от външната страна, което на пръв поглед изглеждаше брилянтен ход, но на практика доведе до един малък проблем – загубата на обхват при iPhone 4.

Защо ли? Защото при хващане на телефона с ръка, се покриваше и част от антената, което предизвикваше намаляване или загуба на сигнала. Тогава Стив Джобс хладнокръвно отрече проблема, като отговори на въпросите с лаконичното: „Просто не го дръжте по този начин!“, но в крайна сметка Apple подари безплатни калъфчета на собствениците на този модел, а в следващия просто коригира грешката си.

Точно това имах предвид, разказвайки ви за Pixel на Google, който според това видео от Reddit има същата „скрита функция“:

А какъв е изводът ли? – Не можеш да взимаш „на заем“ само хубавите черти от конкурентните модели, с тях идват и проблемите, защото само Apple знае как да оправи собствените си грешки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This