Изберете страница

Pixel на Google не просто копира iPhone 6, той взе „на заем“ една „скрита функция“ от iPhone 4!

Сравнението между нови и по-стари модели на конкурентните компании, вече стана традиция и може би помните как HTC клонира iPhone 6, който от своя страна много приличаше на по-старата серия One, въпреки че Apple използва много по-различна форма за своите устройства? В същото време А серията на НТС е като копие на iPhone, а Pixel на Google много наподобява iPhone 6 с парче стъкло на гърба.

Изглежда гигантът не само копира дизайна на Apple, но и бръкна много по-дълбоко в джоба на компанията, взимайки „на заем“ една стара „функция“ на iPhone, датираща още от далечната 2010 година. Всички фенове помнят първия iPhone с дизайн от стъкло и метал, в който компанията използва нова технология за антената, поставяйки я от външната страна, което на пръв поглед изглеждаше брилянтен ход, но на практика доведе до един малък проблем – загубата на обхват при iPhone 4.

Защо ли? Защото при хващане на телефона с ръка, се покриваше и част от антената, което предизвикваше намаляване или загуба на сигнала. Тогава Стив Джобс хладнокръвно отрече проблема, като отговори на въпросите с лаконичното: „Просто не го дръжте по този начин!“, но в крайна сметка Apple подари безплатни калъфчета на собствениците на този модел, а в следващия просто коригира грешката си.

Точно това имах предвид, разказвайки ви за Pixel на Google, който според това видео от Reddit има същата „скрита функция“:

А какъв е изводът ли? – Не можеш да взимаш „на заем“ само хубавите черти от конкурентните модели, с тях идват и проблемите, защото само Apple знае как да оправи собствените си грешки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This