Сравнението между нови и по-стари модели на конкурентните компании, вече стана традиция и може би помните как HTC клонира iPhone 6, който от своя страна много приличаше на по-старата серия One, въпреки че Apple използва много по-различна форма за своите устройства? В същото време А серията на НТС е като копие на iPhone, а Pixel на Google много наподобява iPhone 6 с парче стъкло на гърба.

Изглежда гигантът не само копира дизайна на Apple, но и бръкна много по-дълбоко в джоба на компанията, взимайки „на заем“ една стара „функция“ на iPhone, датираща още от далечната 2010 година. Всички фенове помнят първия iPhone с дизайн от стъкло и метал, в който компанията използва нова технология за антената, поставяйки я от външната страна, което на пръв поглед изглеждаше брилянтен ход, но на практика доведе до един малък проблем – загубата на обхват при iPhone 4.

Защо ли? Защото при хващане на телефона с ръка, се покриваше и част от антената, което предизвикваше намаляване или загуба на сигнала. Тогава Стив Джобс хладнокръвно отрече проблема, като отговори на въпросите с лаконичното: „Просто не го дръжте по този начин!“, но в крайна сметка Apple подари безплатни калъфчета на собствениците на този модел, а в следващия просто коригира грешката си.

Точно това имах предвид, разказвайки ви за Pixel на Google, който според това видео от Reddit има същата „скрита функция“:

А какъв е изводът ли? – Не можеш да взимаш „на заем“ само хубавите черти от конкурентните модели, с тях идват и проблемите, защото само Apple знае как да оправи собствените си грешки!