Изберете Страница

Olixar твърди, че iPhone SE 2 ще има дизайн, подобен на този на iPhone X

Производителят на аксесоари Olixar публикува интересни снимки, за това как ще изглежда iPhone SE 2. Компанията вече рекламира протектори за екран и сподели някои данни от свои китайски източници, които вярват, че наследникът на iPhone SE ще бъде с тънки рамки около екрана и ще има характерния notch на iPhone X.

Трудно е да се приеме за истина подобно твърдение, особено като се има предвид ценовия клас на устройството, но Olixar изглежда е убедена в истинността на доклада, а всъщност това не е първия път, когато чуваме подобно твърдение. Заслужава си да отбележим, че Tiger Mobiles съобщи наскоро, че е виждала CAD рисунки, изобразяващи приблизително 5 инчово устройство с прорез в горната част на екрана, отново смятано за бъдещия iPhone SE 2.

Да се върнем обаче на твърденията на Olixar – компанията цитира свои вътрешни източници, според които устройството ще изглежда отпред като умален iPhone X, докато страничните му части ще запазят правилните алуминиеви ръбове на текущия дизайн, който стартира с iPhone 5. Компанията сподели и схеми, които включват предполагаемите размери на телефона – дължина около 12.1 см и ширина 5.5 см, но интересното тук е, че т.нар. notch ще бъде едва 1.87 см.

Бихме могли да предположим, че компонентите на Face ID няма да са част от него, а вдлъбнатината ще съдържа само предната камера и микрофона, което би обяснило разликата в размера. Това обаче води до друг въпрос – как ще се отключва устройството, ако няма хоум бутон с Touch ID и Face ID?

Отговор на този въпрос няма как да се даде, така че трябва да приемем твъреднията на Olixar с голяма доза скептицизъм, въпреки че изображенията си заслужават да бъдат разгледани, докато компанията вече пирема предварителни поръчки за протектори с този размер на екрана. Като имаме предви, че 11 нови идентификатори на модели се появиха наскоро в регулаторната база на Евразия, можем да очакваме, че Apple съвсем скоро ще обяви iPhone SE 2, така че тогава ще видим дали той отговаря на твърденията на Olixar и нейните източници.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This