Изберете Страница

Olixar твърди, че iPhone SE 2 ще има дизайн, подобен на този на iPhone X

Производителят на аксесоари Olixar публикува интересни снимки, за това как ще изглежда iPhone SE 2. Компанията вече рекламира протектори за екран и сподели някои данни от свои китайски източници, които вярват, че наследникът на iPhone SE ще бъде с тънки рамки около екрана и ще има характерния notch на iPhone X.

Трудно е да се приеме за истина подобно твърдение, особено като се има предвид ценовия клас на устройството, но Olixar изглежда е убедена в истинността на доклада, а всъщност това не е първия път, когато чуваме подобно твърдение. Заслужава си да отбележим, че Tiger Mobiles съобщи наскоро, че е виждала CAD рисунки, изобразяващи приблизително 5 инчово устройство с прорез в горната част на екрана, отново смятано за бъдещия iPhone SE 2.

Да се върнем обаче на твърденията на Olixar – компанията цитира свои вътрешни източници, според които устройството ще изглежда отпред като умален iPhone X, докато страничните му части ще запазят правилните алуминиеви ръбове на текущия дизайн, който стартира с iPhone 5. Компанията сподели и схеми, които включват предполагаемите размери на телефона – дължина около 12.1 см и ширина 5.5 см, но интересното тук е, че т.нар. notch ще бъде едва 1.87 см.

Бихме могли да предположим, че компонентите на Face ID няма да са част от него, а вдлъбнатината ще съдържа само предната камера и микрофона, което би обяснило разликата в размера. Това обаче води до друг въпрос – как ще се отключва устройството, ако няма хоум бутон с Touch ID и Face ID?

Отговор на този въпрос няма как да се даде, така че трябва да приемем твъреднията на Olixar с голяма доза скептицизъм, въпреки че изображенията си заслужават да бъдат разгледани, докато компанията вече пирема предварителни поръчки за протектори с този размер на екрана. Като имаме предви, че 11 нови идентификатори на модели се появиха наскоро в регулаторната база на Евразия, можем да очакваме, че Apple съвсем скоро ще обяви iPhone SE 2, така че тогава ще видим дали той отговаря на твърденията на Olixar и нейните източници.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This