Изберете страница

Olixar твърди, че iPhone SE 2 ще има дизайн, подобен на този на iPhone X

Производителят на аксесоари Olixar публикува интересни снимки, за това как ще изглежда iPhone SE 2. Компанията вече рекламира протектори за екран и сподели някои данни от свои китайски източници, които вярват, че наследникът на iPhone SE ще бъде с тънки рамки около екрана и ще има характерния notch на iPhone X.

Трудно е да се приеме за истина подобно твърдение, особено като се има предвид ценовия клас на устройството, но Olixar изглежда е убедена в истинността на доклада, а всъщност това не е първия път, когато чуваме подобно твърдение. Заслужава си да отбележим, че Tiger Mobiles съобщи наскоро, че е виждала CAD рисунки, изобразяващи приблизително 5 инчово устройство с прорез в горната част на екрана, отново смятано за бъдещия iPhone SE 2.

Да се върнем обаче на твърденията на Olixar – компанията цитира свои вътрешни източници, според които устройството ще изглежда отпред като умален iPhone X, докато страничните му части ще запазят правилните алуминиеви ръбове на текущия дизайн, който стартира с iPhone 5. Компанията сподели и схеми, които включват предполагаемите размери на телефона – дължина около 12.1 см и ширина 5.5 см, но интересното тук е, че т.нар. notch ще бъде едва 1.87 см.

Бихме могли да предположим, че компонентите на Face ID няма да са част от него, а вдлъбнатината ще съдържа само предната камера и микрофона, което би обяснило разликата в размера. Това обаче води до друг въпрос – как ще се отключва устройството, ако няма хоум бутон с Touch ID и Face ID?

Отговор на този въпрос няма как да се даде, така че трябва да приемем твъреднията на Olixar с голяма доза скептицизъм, въпреки че изображенията си заслужават да бъдат разгледани, докато компанията вече пирема предварителни поръчки за протектори с този размер на екрана. Като имаме предви, че 11 нови идентификатори на модели се появиха наскоро в регулаторната база на Евразия, можем да очакваме, че Apple съвсем скоро ще обяви iPhone SE 2, така че тогава ще видим дали той отговаря на твърденията на Olixar и нейните източници.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This