Производителят на аксесоари Olixar публикува интересни снимки, за това как ще изглежда iPhone SE 2. Компанията вече рекламира протектори за екран и сподели някои данни от свои китайски източници, които вярват, че наследникът на iPhone SE ще бъде с тънки рамки около екрана и ще има характерния notch на iPhone X.

Трудно е да се приеме за истина подобно твърдение, особено като се има предвид ценовия клас на устройството, но Olixar изглежда е убедена в истинността на доклада, а всъщност това не е първия път, когато чуваме подобно твърдение. Заслужава си да отбележим, че Tiger Mobiles съобщи наскоро, че е виждала CAD рисунки, изобразяващи приблизително 5 инчово устройство с прорез в горната част на екрана, отново смятано за бъдещия iPhone SE 2.

Да се върнем обаче на твърденията на Olixar – компанията цитира свои вътрешни източници, според които устройството ще изглежда отпред като умален iPhone X, докато страничните му части ще запазят правилните алуминиеви ръбове на текущия дизайн, който стартира с iPhone 5. Компанията сподели и схеми, които включват предполагаемите размери на телефона – дължина около 12.1 см и ширина 5.5 см, но интересното тук е, че т.нар. notch ще бъде едва 1.87 см.

Бихме могли да предположим, че компонентите на Face ID няма да са част от него, а вдлъбнатината ще съдържа само предната камера и микрофона, което би обяснило разликата в размера. Това обаче води до друг въпрос – как ще се отключва устройството, ако няма хоум бутон с Touch ID и Face ID?

Отговор на този въпрос няма как да се даде, така че трябва да приемем твъреднията на Olixar с голяма доза скептицизъм, въпреки че изображенията си заслужават да бъдат разгледани, докато компанията вече пирема предварителни поръчки за протектори с този размер на екрана. Като имаме предви, че 11 нови идентификатори на модели се появиха наскоро в регулаторната база на Евразия, можем да очакваме, че Apple съвсем скоро ще обяви iPhone SE 2, така че тогава ще видим дали той отговаря на твърденията на Olixar и нейните източници.