Анализатори от Nomura прогнозират, че през последните три месеца на тази година ще станем свидетели на „supercycle”, което ще направи iPhone 8 много по-търсен продукт от iPhone 6.

Може би си спомняте, че когато през 2014 година iPhone 6 се появи на пазара, той стана определящ продукт за Apple, което доведе до рекордни нива на продажби. Сега потребителите, които използват устройства на компанията са с 45-50% повече, отколкото тогава. Този следващ „суперцикъл“ (supercycle) изглежда недооценен, според анализаторите Джефри Кваал и Грегъри МакНиф.

„ Според нашата оценка, iPhone 8 ще стартира с потребителска база 45-50% по-голяма от тази на iPhone 6, което означава 86 милиона продадени устройства през първото тримесечие на 2018 година, в сравнение с 83 милиона на iPhone 6 през същото тримесечие на 2015 година. Всеки, който е закупил стария модел тогава, сега ще иска да го замени с новия.“

Всъщност iPhone 8, който носи кодовото название Ferrari, се очаква да дойде с нов вид OLED дисплей, което ще позволи и въвеждането на изцяло нов дизайн, стъклен корпус и липсващ на практика хоум бутон, който заедно със сензора за пръстови отпечатъци ще бъде вграден под екрана. Според слуховете се очаква той да донесе и така желаната възможност за безжично зареждане, което обаче няма да е стандартното, а с опция устройството да се зарежда и на известно разстояние от подложката. Заедно с него, компанията ще представи и два други модела iPhone 7s / 7s Plus, които ще бъдат лек ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus.

Нормално е да очакваме Apple да ни изненада приятно по случай десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, но дали прогнозите на анализаторите за бум в продажбите ще се сбъднат, ще покаже само бъдещето.