Изберете страница

macOS Monterey ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система

macOS Monterey беше обявена само преди няколко дни и изглежда, че новите функции в нея непрекъснато се увеличават. Последната находка показва, че тя ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система.

Информацията идва от MacRumors и визира опцията “Erase All Content and Settings” в macOS Monterey. Тя позволява изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения на устройството, без да е нужно да се преинсталира самата операционна система. Това прави далеч по-лесно ресетването на Mac до фабрични настройки.

На сайта за предварителен преглед на macOS Monterey можете да намерите следното описание:

“System Preferences вече предлага опция за изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения от системата, като същевременно се поддържа операционната система, инсталирана в момента. Тъй като съхранението винаги е криптирано на Mac с Apple Silicon или чип Т2, системата незабавно и сигурно се “изтрива” чрез унищожаване на ключовете за криптиране”.

Според MacRumors новата опция може да бъде намерена в System Preferences в лентата с менюта в горната част на екрана. След като бъде избрана, ще се изиска въвеждане на паролата на администратора, преди системата да бъде ресетната.

В предишните версии на операционната система се изискваше потребителите изцяло да форматират стартовия диск и пълно преинсталиране на macOS. Това отнема много време и често изисква прекалено много стъпки. Новата опция ще е много по-удобна за ресетване на Мас до фабрични настройки, без значение дали планирате да го продавате, или подарявате на друг член от семейството или приятел. След като нулирането приключи, операционната система ще ви посрещне с помощника за настройки, който ще ви преведе през процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This