Изберете Страница

macOS Monterey ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система

macOS Monterey беше обявена само преди няколко дни и изглежда, че новите функции в нея непрекъснато се увеличават. Последната находка показва, че тя ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система.

Информацията идва от MacRumors и визира опцията “Erase All Content and Settings” в macOS Monterey. Тя позволява изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения на устройството, без да е нужно да се преинсталира самата операционна система. Това прави далеч по-лесно ресетването на Mac до фабрични настройки.

На сайта за предварителен преглед на macOS Monterey можете да намерите следното описание:

“System Preferences вече предлага опция за изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения от системата, като същевременно се поддържа операционната система, инсталирана в момента. Тъй като съхранението винаги е криптирано на Mac с Apple Silicon или чип Т2, системата незабавно и сигурно се “изтрива” чрез унищожаване на ключовете за криптиране”.

Според MacRumors новата опция може да бъде намерена в System Preferences в лентата с менюта в горната част на екрана. След като бъде избрана, ще се изиска въвеждане на паролата на администратора, преди системата да бъде ресетната.

В предишните версии на операционната система се изискваше потребителите изцяло да форматират стартовия диск и пълно преинсталиране на macOS. Това отнема много време и често изисква прекалено много стъпки. Новата опция ще е много по-удобна за ресетване на Мас до фабрични настройки, без значение дали планирате да го продавате, или подарявате на друг член от семейството или приятел. След като нулирането приключи, операционната система ще ви посрещне с помощника за настройки, който ще ви преведе през процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This