Изберете Страница

macOS Monterey ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система

macOS Monterey беше обявена само преди няколко дни и изглежда, че новите функции в нея непрекъснато се увеличават. Последната находка показва, че тя ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система.

Информацията идва от MacRumors и визира опцията “Erase All Content and Settings” в macOS Monterey. Тя позволява изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения на устройството, без да е нужно да се преинсталира самата операционна система. Това прави далеч по-лесно ресетването на Mac до фабрични настройки.

На сайта за предварителен преглед на macOS Monterey можете да намерите следното описание:

“System Preferences вече предлага опция за изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения от системата, като същевременно се поддържа операционната система, инсталирана в момента. Тъй като съхранението винаги е криптирано на Mac с Apple Silicon или чип Т2, системата незабавно и сигурно се “изтрива” чрез унищожаване на ключовете за криптиране”.

Според MacRumors новата опция може да бъде намерена в System Preferences в лентата с менюта в горната част на екрана. След като бъде избрана, ще се изиска въвеждане на паролата на администратора, преди системата да бъде ресетната.

В предишните версии на операционната система се изискваше потребителите изцяло да форматират стартовия диск и пълно преинсталиране на macOS. Това отнема много време и често изисква прекалено много стъпки. Новата опция ще е много по-удобна за ресетване на Мас до фабрични настройки, без значение дали планирате да го продавате, или подарявате на друг член от семейството или приятел. След като нулирането приключи, операционната система ще ви посрещне с помощника за настройки, който ще ви преведе през процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар