Изберете страница

macOS Monterey ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система

macOS Monterey беше обявена само преди няколко дни и изглежда, че новите функции в нея непрекъснато се увеличават. Последната находка показва, че тя ще ви позволи да ресетнете вашия Mac, без да преинсталирате операционната система.

Информацията идва от MacRumors и визира опцията “Erase All Content and Settings” в macOS Monterey. Тя позволява изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения на устройството, без да е нужно да се преинсталира самата операционна система. Това прави далеч по-лесно ресетването на Mac до фабрични настройки.

На сайта за предварителен преглед на macOS Monterey можете да намерите следното описание:

“System Preferences вече предлага опция за изтриване на всички потребителски данни и инсталирани приложения от системата, като същевременно се поддържа операционната система, инсталирана в момента. Тъй като съхранението винаги е криптирано на Mac с Apple Silicon или чип Т2, системата незабавно и сигурно се “изтрива” чрез унищожаване на ключовете за криптиране”.

Според MacRumors новата опция може да бъде намерена в System Preferences в лентата с менюта в горната част на екрана. След като бъде избрана, ще се изиска въвеждане на паролата на администратора, преди системата да бъде ресетната.

В предишните версии на операционната система се изискваше потребителите изцяло да форматират стартовия диск и пълно преинсталиране на macOS. Това отнема много време и често изисква прекалено много стъпки. Новата опция ще е много по-удобна за ресетване на Мас до фабрични настройки, без значение дали планирате да го продавате, или подарявате на друг член от семейството или приятел. След като нулирането приключи, операционната система ще ви посрещне с помощника за настройки, който ще ви преведе през процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This