Изберете Страница

macOS Monterey бриква някои по-стари компютри и лаптопи

macOS 12 Monterey беше пусната официално едва миналата седмица, след като беше обявена още по време на WWDC 2021 през юни. Актуализацията премина безпроблемно за десетки хиляди потребители в цял свят, но не и за всички. Има такива, които докладват за проблеми и дори за брикнати устройства.

Според MacRumors в мрежата има множество съобщения на ядосани потребители, които публикуват проблемите си, докато се опитват да актуализират до macOS Monterey. Много от устройствата, които са били брикнати, вече не реагират и не могат да бъдат включени изобщо. За съжаление ще се наложи те да бъдат ремонтирани и фабрично нулирани в оторизирани сервизи на Apple, тъй като са много по-трудни за поправка от iPhone, iPad и iPod.

Много потребители се оплакват във форумите за поддръжка на Apple, че след като започнат да актуализират своите устройства, дисплеят става напълно черен и прави повторното им включване невъзможно. Компанията все още не е признала за проблеми, свързани с новата операционна система, или поне не и публично.

Всъщност на този етап е трудно да се определи колко широко разпространен е проблемът, но ако имате стар Mac или MacBook Pro, е добре да изчакате още малко, преди да го актуализирате, докато бъдат въведени още корекции за грешки в следващите версии на macOS Monterey. Разбира се добре е да си направите и пълен бекъп, за да запазите данните и файловете си, преди да започнете актуализацията.

Най-новата macOS 12.1 Monterey Beta връща SharePlay, въпреки че Universal Control все още липсва и вероятно ще пристигне по-късно от очакваното. Що се отнася до проблемите, не е ясно кога те ще бъдат отстранени и дали Apple ще ги признае официално, или тихомълком ще предложи ремонт и актуализация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This