Изберете страница

macOS Monterey бриква някои по-стари компютри и лаптопи

macOS 12 Monterey беше пусната официално едва миналата седмица, след като беше обявена още по време на WWDC 2021 през юни. Актуализацията премина безпроблемно за десетки хиляди потребители в цял свят, но не и за всички. Има такива, които докладват за проблеми и дори за брикнати устройства.

Според MacRumors в мрежата има множество съобщения на ядосани потребители, които публикуват проблемите си, докато се опитват да актуализират до macOS Monterey. Много от устройствата, които са били брикнати, вече не реагират и не могат да бъдат включени изобщо. За съжаление ще се наложи те да бъдат ремонтирани и фабрично нулирани в оторизирани сервизи на Apple, тъй като са много по-трудни за поправка от iPhone, iPad и iPod.

Много потребители се оплакват във форумите за поддръжка на Apple, че след като започнат да актуализират своите устройства, дисплеят става напълно черен и прави повторното им включване невъзможно. Компанията все още не е признала за проблеми, свързани с новата операционна система, или поне не и публично.

Всъщност на този етап е трудно да се определи колко широко разпространен е проблемът, но ако имате стар Mac или MacBook Pro, е добре да изчакате още малко, преди да го актуализирате, докато бъдат въведени още корекции за грешки в следващите версии на macOS Monterey. Разбира се добре е да си направите и пълен бекъп, за да запазите данните и файловете си, преди да започнете актуализацията.

Най-новата macOS 12.1 Monterey Beta връща SharePlay, въпреки че Universal Control все още липсва и вероятно ще пристигне по-късно от очакваното. Що се отнася до проблемите, не е ясно кога те ще бъдат отстранени и дали Apple ще ги признае официално, или тихомълком ще предложи ремонт и актуализация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This