Изберете страница

macOS Monterey бриква някои по-стари компютри и лаптопи

macOS 12 Monterey беше пусната официално едва миналата седмица, след като беше обявена още по време на WWDC 2021 през юни. Актуализацията премина безпроблемно за десетки хиляди потребители в цял свят, но не и за всички. Има такива, които докладват за проблеми и дори за брикнати устройства.

Според MacRumors в мрежата има множество съобщения на ядосани потребители, които публикуват проблемите си, докато се опитват да актуализират до macOS Monterey. Много от устройствата, които са били брикнати, вече не реагират и не могат да бъдат включени изобщо. За съжаление ще се наложи те да бъдат ремонтирани и фабрично нулирани в оторизирани сервизи на Apple, тъй като са много по-трудни за поправка от iPhone, iPad и iPod.

Много потребители се оплакват във форумите за поддръжка на Apple, че след като започнат да актуализират своите устройства, дисплеят става напълно черен и прави повторното им включване невъзможно. Компанията все още не е признала за проблеми, свързани с новата операционна система, или поне не и публично.

Всъщност на този етап е трудно да се определи колко широко разпространен е проблемът, но ако имате стар Mac или MacBook Pro, е добре да изчакате още малко, преди да го актуализирате, докато бъдат въведени още корекции за грешки в следващите версии на macOS Monterey. Разбира се добре е да си направите и пълен бекъп, за да запазите данните и файловете си, преди да започнете актуализацията.

Най-новата macOS 12.1 Monterey Beta връща SharePlay, въпреки че Universal Control все още липсва и вероятно ще пристигне по-късно от очакваното. Що се отнася до проблемите, не е ясно кога те ще бъдат отстранени и дали Apple ще ги признае официално, или тихомълком ще предложи ремонт и актуализация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This