Изберете Страница

macOS Monterey бриква някои по-стари компютри и лаптопи

macOS 12 Monterey беше пусната официално едва миналата седмица, след като беше обявена още по време на WWDC 2021 през юни. Актуализацията премина безпроблемно за десетки хиляди потребители в цял свят, но не и за всички. Има такива, които докладват за проблеми и дори за брикнати устройства.

Според MacRumors в мрежата има множество съобщения на ядосани потребители, които публикуват проблемите си, докато се опитват да актуализират до macOS Monterey. Много от устройствата, които са били брикнати, вече не реагират и не могат да бъдат включени изобщо. За съжаление ще се наложи те да бъдат ремонтирани и фабрично нулирани в оторизирани сервизи на Apple, тъй като са много по-трудни за поправка от iPhone, iPad и iPod.

Много потребители се оплакват във форумите за поддръжка на Apple, че след като започнат да актуализират своите устройства, дисплеят става напълно черен и прави повторното им включване невъзможно. Компанията все още не е признала за проблеми, свързани с новата операционна система, или поне не и публично.

Всъщност на този етап е трудно да се определи колко широко разпространен е проблемът, но ако имате стар Mac или MacBook Pro, е добре да изчакате още малко, преди да го актуализирате, докато бъдат въведени още корекции за грешки в следващите версии на macOS Monterey. Разбира се добре е да си направите и пълен бекъп, за да запазите данните и файловете си, преди да започнете актуализацията.

Най-новата macOS 12.1 Monterey Beta връща SharePlay, въпреки че Universal Control все още липсва и вероятно ще пристигне по-късно от очакваното. Що се отнася до проблемите, не е ясно кога те ще бъдат отстранени и дали Apple ще ги признае официално, или тихомълком ще предложи ремонт и актуализация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This