Изберете страница

macOS 13 може би ще се казва Mammoth

Apple е регистрирала търговска марка за името “Mammoth” още през 2013 година и отново е получила разрешение за нея. Въпреки, че към момента не се знае много, името “Mammoth” намеква, че предстоящата macOS 13 може да бъде кръстена именно така.

Корпорацията, наречена Yosemite Research LLC, която е подала молба за името, е притежавала търговските марки и за имената “Yosemite” и ”Monterey”, преди те да бъдат официално обявени от Apple по време на стартовите събития. След това тези имена обикновено се прехвърлят към Apple Inc. Важно е да се отбележи и, че името вероятно се отнася до езерата Mammoth в Калифорния – популярен ски курорт в планините Сиера Невада.

Всъщност много хора спекулираха, че macOS 12 ще се казва Monterey и както вече знаем, това се оказа вярно предположение. Apple често обявява името на следващата версия macOS по време на конференцията за разработчици WWDC, която обикновено се провежда през юни. Компанията разкрива предстоящите функции и подготвя разработчиците за поддръжката им.

Дали Apple ще избере името Mammoth за следващата версия macOS, ще стане ясно някъде през юни следващата година, а самата операционна система вероятно ще започне да се въвежда през октомври, подобно на начина, по който бяха представени и пуснати Monterey и Big Sur през последните две години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This