Изберете Страница

macOS 13 може би ще се казва Mammoth

Apple е регистрирала търговска марка за името “Mammoth” още през 2013 година и отново е получила разрешение за нея. Въпреки, че към момента не се знае много, името “Mammoth” намеква, че предстоящата macOS 13 може да бъде кръстена именно така.

Корпорацията, наречена Yosemite Research LLC, която е подала молба за името, е притежавала търговските марки и за имената “Yosemite” и ”Monterey”, преди те да бъдат официално обявени от Apple по време на стартовите събития. След това тези имена обикновено се прехвърлят към Apple Inc. Важно е да се отбележи и, че името вероятно се отнася до езерата Mammoth в Калифорния – популярен ски курорт в планините Сиера Невада.

Всъщност много хора спекулираха, че macOS 12 ще се казва Monterey и както вече знаем, това се оказа вярно предположение. Apple често обявява името на следващата версия macOS по време на конференцията за разработчици WWDC, която обикновено се провежда през юни. Компанията разкрива предстоящите функции и подготвя разработчиците за поддръжката им.

Дали Apple ще избере името Mammoth за следващата версия macOS, ще стане ясно някъде през юни следващата година, а самата операционна система вероятно ще започне да се въвежда през октомври, подобно на начина, по който бяха представени и пуснати Monterey и Big Sur през последните две години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This