Изберете Страница

macOS 13 може би ще се казва Mammoth

Apple е регистрирала търговска марка за името “Mammoth” още през 2013 година и отново е получила разрешение за нея. Въпреки, че към момента не се знае много, името “Mammoth” намеква, че предстоящата macOS 13 може да бъде кръстена именно така.

Корпорацията, наречена Yosemite Research LLC, която е подала молба за името, е притежавала търговските марки и за имената “Yosemite” и ”Monterey”, преди те да бъдат официално обявени от Apple по време на стартовите събития. След това тези имена обикновено се прехвърлят към Apple Inc. Важно е да се отбележи и, че името вероятно се отнася до езерата Mammoth в Калифорния – популярен ски курорт в планините Сиера Невада.

Всъщност много хора спекулираха, че macOS 12 ще се казва Monterey и както вече знаем, това се оказа вярно предположение. Apple често обявява името на следващата версия macOS по време на конференцията за разработчици WWDC, която обикновено се провежда през юни. Компанията разкрива предстоящите функции и подготвя разработчиците за поддръжката им.

Дали Apple ще избере името Mammoth за следващата версия macOS, ще стане ясно някъде през юни следващата година, а самата операционна система вероятно ще започне да се въвежда през октомври, подобно на начина, по който бяха представени и пуснати Monterey и Big Sur през последните две години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This