Изберете страница

macOS 13 може би ще се казва Mammoth

Apple е регистрирала търговска марка за името “Mammoth” още през 2013 година и отново е получила разрешение за нея. Въпреки, че към момента не се знае много, името “Mammoth” намеква, че предстоящата macOS 13 може да бъде кръстена именно така.

Корпорацията, наречена Yosemite Research LLC, която е подала молба за името, е притежавала търговските марки и за имената “Yosemite” и ”Monterey”, преди те да бъдат официално обявени от Apple по време на стартовите събития. След това тези имена обикновено се прехвърлят към Apple Inc. Важно е да се отбележи и, че името вероятно се отнася до езерата Mammoth в Калифорния – популярен ски курорт в планините Сиера Невада.

Всъщност много хора спекулираха, че macOS 12 ще се казва Monterey и както вече знаем, това се оказа вярно предположение. Apple често обявява името на следващата версия macOS по време на конференцията за разработчици WWDC, която обикновено се провежда през юни. Компанията разкрива предстоящите функции и подготвя разработчиците за поддръжката им.

Дали Apple ще избере името Mammoth за следващата версия macOS, ще стане ясно някъде през юни следващата година, а самата операционна система вероятно ще започне да се въвежда през октомври, подобно на начина, по който бяха представени и пуснати Monterey и Big Sur през последните две години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This