Изберете Страница

macOS 13 може би ще се казва Mammoth

Apple е регистрирала търговска марка за името “Mammoth” още през 2013 година и отново е получила разрешение за нея. Въпреки, че към момента не се знае много, името “Mammoth” намеква, че предстоящата macOS 13 може да бъде кръстена именно така.

Корпорацията, наречена Yosemite Research LLC, която е подала молба за името, е притежавала търговските марки и за имената “Yosemite” и ”Monterey”, преди те да бъдат официално обявени от Apple по време на стартовите събития. След това тези имена обикновено се прехвърлят към Apple Inc. Важно е да се отбележи и, че името вероятно се отнася до езерата Mammoth в Калифорния – популярен ски курорт в планините Сиера Невада.

Всъщност много хора спекулираха, че macOS 12 ще се казва Monterey и както вече знаем, това се оказа вярно предположение. Apple често обявява името на следващата версия macOS по време на конференцията за разработчици WWDC, която обикновено се провежда през юни. Компанията разкрива предстоящите функции и подготвя разработчиците за поддръжката им.

Дали Apple ще избере името Mammoth за следващата версия macOS, ще стане ясно някъде през юни следващата година, а самата операционна система вероятно ще започне да се въвежда през октомври, подобно на начина, по който бяха представени и пуснати Monterey и Big Sur през последните две години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This