Изберете Страница

MacBook Pro 2017 ще предложи по-мощен процесор, повече оперативна памет и по-добър живот на батерията

След като MacBook Pro 2016 успя да раздели потребителите на два лагера, отнасяйки множество критики за своя сравнително остарял хардуер и премиум цена, очакванията им са съсредоточени в следващото поколение лаптопи на компанията.

Слуховете за тях не са толкова упорити, както при iPhone 8, но се съсредоточават около едно – по-мощен процесор. Най-вероятното предложение е седмото поколение KabyLake на Intel, което е значително по-икономично от гледна точка на разход на енергия и ще позволи увеличаването на оперативната памет до 32 GB, нещо което наистина е наложително.

Що се отнася до живота на батерията – това беше второто разочарование, след като компанията обеща дълга автономност, но се оказа, че има редица проблеми, които в крайна сметка бяха коригирани до някъде със софтуерен ъпдейт. Тук наистина има какво още да се желае и може би MacBook Pro 2017 ще успее да премине границата от 10 часа автономност.

Шо се отнася до дисплея, тук най-вероятно Apple ще избере да дебютира своя Retina 2.0, подробностите за който са оскъдни, но той ще предложи 3200х1800 QHD+ резолюция, което е значителен ъпгрейд, спрямо сегашните 2560х1600.

MacBook Pro е серия, насочена към професионалните потребители и като такава, ще трябва не само да оправдае очакванията им, но и да отговори на репутацията на компанията и именно заради това, очакванията към тазгодишното поколение са наистина големи, а какви изненади ще ни донесе то, ще покаже само бъдещето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This