След като MacBook Pro 2016 успя да раздели потребителите на два лагера, отнасяйки множество критики за своя сравнително остарял хардуер и премиум цена, очакванията им са съсредоточени в следващото поколение лаптопи на компанията.

Слуховете за тях не са толкова упорити, както при iPhone 8, но се съсредоточават около едно – по-мощен процесор. Най-вероятното предложение е седмото поколение KabyLake на Intel, което е значително по-икономично от гледна точка на разход на енергия и ще позволи увеличаването на оперативната памет до 32 GB, нещо което наистина е наложително.

Що се отнася до живота на батерията – това беше второто разочарование, след като компанията обеща дълга автономност, но се оказа, че има редица проблеми, които в крайна сметка бяха коригирани до някъде със софтуерен ъпдейт. Тук наистина има какво още да се желае и може би MacBook Pro 2017 ще успее да премине границата от 10 часа автономност.

Шо се отнася до дисплея, тук най-вероятно Apple ще избере да дебютира своя Retina 2.0, подробностите за който са оскъдни, но той ще предложи 3200х1800 QHD+ резолюция, което е значителен ъпгрейд, спрямо сегашните 2560х1600.

MacBook Pro е серия, насочена към професионалните потребители и като такава, ще трябва не само да оправдае очакванията им, но и да отговори на репутацията на компанията и именно заради това, очакванията към тазгодишното поколение са наистина големи, а какви изненади ще ни донесе то, ще покаже само бъдещето.