Изберете страница

MacBook Pro 2017 ще предложи по-мощен процесор, повече оперативна памет и по-добър живот на батерията

След като MacBook Pro 2016 успя да раздели потребителите на два лагера, отнасяйки множество критики за своя сравнително остарял хардуер и премиум цена, очакванията им са съсредоточени в следващото поколение лаптопи на компанията.

Слуховете за тях не са толкова упорити, както при iPhone 8, но се съсредоточават около едно – по-мощен процесор. Най-вероятното предложение е седмото поколение KabyLake на Intel, което е значително по-икономично от гледна точка на разход на енергия и ще позволи увеличаването на оперативната памет до 32 GB, нещо което наистина е наложително.

Що се отнася до живота на батерията – това беше второто разочарование, след като компанията обеща дълга автономност, но се оказа, че има редица проблеми, които в крайна сметка бяха коригирани до някъде със софтуерен ъпдейт. Тук наистина има какво още да се желае и може би MacBook Pro 2017 ще успее да премине границата от 10 часа автономност.

Шо се отнася до дисплея, тук най-вероятно Apple ще избере да дебютира своя Retina 2.0, подробностите за който са оскъдни, но той ще предложи 3200х1800 QHD+ резолюция, което е значителен ъпгрейд, спрямо сегашните 2560х1600.

MacBook Pro е серия, насочена към професионалните потребители и като такава, ще трябва не само да оправдае очакванията им, но и да отговори на репутацията на компанията и именно заради това, очакванията към тазгодишното поколение са наистина големи, а какви изненади ще ни донесе то, ще покаже само бъдещето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This