Изберете страница

MacBook Pro 2017 ще предложи по-мощен процесор, повече оперативна памет и по-добър живот на батерията

След като MacBook Pro 2016 успя да раздели потребителите на два лагера, отнасяйки множество критики за своя сравнително остарял хардуер и премиум цена, очакванията им са съсредоточени в следващото поколение лаптопи на компанията.

Слуховете за тях не са толкова упорити, както при iPhone 8, но се съсредоточават около едно – по-мощен процесор. Най-вероятното предложение е седмото поколение KabyLake на Intel, което е значително по-икономично от гледна точка на разход на енергия и ще позволи увеличаването на оперативната памет до 32 GB, нещо което наистина е наложително.

Що се отнася до живота на батерията – това беше второто разочарование, след като компанията обеща дълга автономност, но се оказа, че има редица проблеми, които в крайна сметка бяха коригирани до някъде със софтуерен ъпдейт. Тук наистина има какво още да се желае и може би MacBook Pro 2017 ще успее да премине границата от 10 часа автономност.

Шо се отнася до дисплея, тук най-вероятно Apple ще избере да дебютира своя Retina 2.0, подробностите за който са оскъдни, но той ще предложи 3200х1800 QHD+ резолюция, което е значителен ъпгрейд, спрямо сегашните 2560х1600.

MacBook Pro е серия, насочена към професионалните потребители и като такава, ще трябва не само да оправдае очакванията им, но и да отговори на репутацията на компанията и именно заради това, очакванията към тазгодишното поколение са наистина големи, а какви изненади ще ни донесе то, ще покаже само бъдещето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This