Сред множеството оплаквания, свързани с живота на батерията на новото поколение MacBook Pro и липсата на някои портове, се открои едно, което може би показва, че Apple е пренебрегнала важен целеви пазар. Със застаряването на процесорите и максимумът от 16 GB оперативна памет, новият MacBook Pro не изглежда, като машина за професионалисти.

Това може би ще се промени тази година, според анализатора Минг-Чи Куо, който твърди, че компанията ще пусне нови варианти на 13 и 15 инчовите модели с най-новите процесори Kaby Lake на Intel, които бяха представени на CES, а значително обновенията 15 инчов Pro модел, ще притежава и опция за 32 GB RAM.

Куо твърди, че Apple ще обнови MacBook, като масовото производство на новите машини ще започне в началото на второто тримесечие, а 13 и 15 инчовите MacBook Pro – през третото, като за края на годината остава 15 инчовия MacBook Pro с 32 GB оперативна памет.

Анализаторът сподели и друго свое интересно предположение – 13 инчовият MacBook Pro без Touch Bar ще поевтинее тази година, тъй като продажбите му не вървят според предвиденото и така той ще може да замени MacBook Air, който в момента е в някакво състояние на неопределеност, защото не е актуализиран на последното събити на компанията.

Това може би ще реши основният проблем за много потребители, а именно цената, тъй като entry-level машината, която струва хиляди долари сега е твърде остаряла, за да се препоръчва. От друга страна, 13 инчовият модел без Touch Bar струва 1500 долара, без да носи достатъчно иновации, мощност или потрове, за да оправдае цената си.

Както обикновено, нищо от тези твърдения не е официално потвърдено от Apple, но ние знаем, че Минг-Чи Куо се слави като надежден източник, що се отнася до инфорамация, свързана с плановете на комапнията, така че ще изчакаме да видим до колко ще се сбъднат прогнозите му.