Изберете Страница

MacBook Pro може да стане много повече Pro тази година

Сред множеството оплаквания, свързани с живота на батерията на новото поколение MacBook Pro и липсата на някои портове, се открои едно, което може би показва, че Apple е пренебрегнала важен целеви пазар. Със застаряването на процесорите и максимумът от 16 GB оперативна памет, новият MacBook Pro не изглежда, като машина за професионалисти.

Това може би ще се промени тази година, според анализатора Минг-Чи Куо, който твърди, че компанията ще пусне нови варианти на 13 и 15 инчовите модели с най-новите процесори Kaby Lake на Intel, които бяха представени на CES, а значително обновенията 15 инчов Pro модел, ще притежава и опция за 32 GB RAM.

Куо твърди, че Apple ще обнови MacBook, като масовото производство на новите машини ще започне в началото на второто тримесечие, а 13 и 15 инчовите MacBook Pro – през третото, като за края на годината остава 15 инчовия MacBook Pro с 32 GB оперативна памет.

Анализаторът сподели и друго свое интересно предположение – 13 инчовият MacBook Pro без Touch Bar ще поевтинее тази година, тъй като продажбите му не вървят според предвиденото и така той ще може да замени MacBook Air, който в момента е в някакво състояние на неопределеност, защото не е актуализиран на последното събити на компанията.

Това може би ще реши основният проблем за много потребители, а именно цената, тъй като entry-level машината, която струва хиляди долари сега е твърде остаряла, за да се препоръчва. От друга страна, 13 инчовият модел без Touch Bar струва 1500 долара, без да носи достатъчно иновации, мощност или потрове, за да оправдае цената си.

Както обикновено, нищо от тези твърдения не е официално потвърдено от Apple, но ние знаем, че Минг-Чи Куо се слави като надежден източник, що се отнася до инфорамация, свързана с плановете на комапнията, така че ще изчакаме да видим до колко ще се сбъднат прогнозите му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This