Изберете Страница

MacBook Pro може да стане много повече Pro тази година

Сред множеството оплаквания, свързани с живота на батерията на новото поколение MacBook Pro и липсата на някои портове, се открои едно, което може би показва, че Apple е пренебрегнала важен целеви пазар. Със застаряването на процесорите и максимумът от 16 GB оперативна памет, новият MacBook Pro не изглежда, като машина за професионалисти.

Това може би ще се промени тази година, според анализатора Минг-Чи Куо, който твърди, че компанията ще пусне нови варианти на 13 и 15 инчовите модели с най-новите процесори Kaby Lake на Intel, които бяха представени на CES, а значително обновенията 15 инчов Pro модел, ще притежава и опция за 32 GB RAM.

Куо твърди, че Apple ще обнови MacBook, като масовото производство на новите машини ще започне в началото на второто тримесечие, а 13 и 15 инчовите MacBook Pro – през третото, като за края на годината остава 15 инчовия MacBook Pro с 32 GB оперативна памет.

Анализаторът сподели и друго свое интересно предположение – 13 инчовият MacBook Pro без Touch Bar ще поевтинее тази година, тъй като продажбите му не вървят според предвиденото и така той ще може да замени MacBook Air, който в момента е в някакво състояние на неопределеност, защото не е актуализиран на последното събити на компанията.

Това може би ще реши основният проблем за много потребители, а именно цената, тъй като entry-level машината, която струва хиляди долари сега е твърде остаряла, за да се препоръчва. От друга страна, 13 инчовият модел без Touch Bar струва 1500 долара, без да носи достатъчно иновации, мощност или потрове, за да оправдае цената си.

Както обикновено, нищо от тези твърдения не е официално потвърдено от Apple, но ние знаем, че Минг-Чи Куо се слави като надежден източник, що се отнася до инфорамация, свързана с плановете на комапнията, така че ще изчакаме да видим до колко ще се сбъднат прогнозите му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This