Изберете страница

MacBook Pro може да стане много повече Pro тази година

Сред множеството оплаквания, свързани с живота на батерията на новото поколение MacBook Pro и липсата на някои портове, се открои едно, което може би показва, че Apple е пренебрегнала важен целеви пазар. Със застаряването на процесорите и максимумът от 16 GB оперативна памет, новият MacBook Pro не изглежда, като машина за професионалисти.

Това може би ще се промени тази година, според анализатора Минг-Чи Куо, който твърди, че компанията ще пусне нови варианти на 13 и 15 инчовите модели с най-новите процесори Kaby Lake на Intel, които бяха представени на CES, а значително обновенията 15 инчов Pro модел, ще притежава и опция за 32 GB RAM.

Куо твърди, че Apple ще обнови MacBook, като масовото производство на новите машини ще започне в началото на второто тримесечие, а 13 и 15 инчовите MacBook Pro – през третото, като за края на годината остава 15 инчовия MacBook Pro с 32 GB оперативна памет.

Анализаторът сподели и друго свое интересно предположение – 13 инчовият MacBook Pro без Touch Bar ще поевтинее тази година, тъй като продажбите му не вървят според предвиденото и така той ще може да замени MacBook Air, който в момента е в някакво състояние на неопределеност, защото не е актуализиран на последното събити на компанията.

Това може би ще реши основният проблем за много потребители, а именно цената, тъй като entry-level машината, която струва хиляди долари сега е твърде остаряла, за да се препоръчва. От друга страна, 13 инчовият модел без Touch Bar струва 1500 долара, без да носи достатъчно иновации, мощност или потрове, за да оправдае цената си.

Както обикновено, нищо от тези твърдения не е официално потвърдено от Apple, но ние знаем, че Минг-Чи Куо се слави като надежден източник, що се отнася до инфорамация, свързана с плановете на комапнията, така че ще изчакаме да видим до колко ще се сбъднат прогнозите му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This