Изберете страница

LiDAR скенерът ще остане ексклузивен за линията iPhone 13 Pro

DylanDKT сподели в Twitter някои подробности за следващото поколение iPhone. Според него скенерът LiDAR ще остане ексклузивен за линията iPhone 13 Pro, което означава, че сензорът няма да се предлага в по-евтините модели от серията.


Всъщност ранните слухове за iPhone 13 предполагаха, че Apple ще внедри LiDAR в цялата си гама телефони тази година. Въпреки това вече не се очаква iPhone 13 и iPhone 13 mini да разполагат с него.

По-новите доклади вече предполагат, че LiDAR няма да достигне до по-евтините модели тази година и Dylan потвърждава това. В нов туит от неделя, инсейдерът заяви, че “LiDAR ще пристигне само за Pro моделите на iPhone 13”, вапреки че потвърждава и, че Apple е обмисляла включването на сензора във всички модели в даден момент, но поради една или друга причина това няма да се случи сега.

Заслужява си да отбележим, че DylanDKT правилно прогнозира подробности за неиздадени продукти на Apple в миналото.

Скенерът LiDAR беше представен за пръв път с iPad Pro 2020 и след това добавен в iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Той използва технологията Time-of-Flight за измерване на разстоянието между сензора и обектите, така че камерата да може да улови дълбочината с точни измервания. Apple използва LiDAR главно за подобряване на AR изживяването, но също така позволява портретни снимки в нощен режим и други подобрения на камерата.

Слуховете предполагат, че компанията работи върху по-добър ултра-широк обектив за моделите iPhone 13 Pro. Очаква се също така и всички телефони от серията да имат подобен на iPhone 12 дизайн, нов процесор, по-малък прорез на дисплея и разширена поддръжка на 5G. Новите модели вероятно ще бъдат представени някъде между септември и октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This