Изберете Страница

LiDAR скенерът ще остане ексклузивен за линията iPhone 13 Pro

DylanDKT сподели в Twitter някои подробности за следващото поколение iPhone. Според него скенерът LiDAR ще остане ексклузивен за линията iPhone 13 Pro, което означава, че сензорът няма да се предлага в по-евтините модели от серията.


Всъщност ранните слухове за iPhone 13 предполагаха, че Apple ще внедри LiDAR в цялата си гама телефони тази година. Въпреки това вече не се очаква iPhone 13 и iPhone 13 mini да разполагат с него.

По-новите доклади вече предполагат, че LiDAR няма да достигне до по-евтините модели тази година и Dylan потвърждава това. В нов туит от неделя, инсейдерът заяви, че “LiDAR ще пристигне само за Pro моделите на iPhone 13”, вапреки че потвърждава и, че Apple е обмисляла включването на сензора във всички модели в даден момент, но поради една или друга причина това няма да се случи сега.

Заслужява си да отбележим, че DylanDKT правилно прогнозира подробности за неиздадени продукти на Apple в миналото.

Скенерът LiDAR беше представен за пръв път с iPad Pro 2020 и след това добавен в iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Той използва технологията Time-of-Flight за измерване на разстоянието между сензора и обектите, така че камерата да може да улови дълбочината с точни измервания. Apple използва LiDAR главно за подобряване на AR изживяването, но също така позволява портретни снимки в нощен режим и други подобрения на камерата.

Слуховете предполагат, че компанията работи върху по-добър ултра-широк обектив за моделите iPhone 13 Pro. Очаква се също така и всички телефони от серията да имат подобен на iPhone 12 дизайн, нов процесор, по-малък прорез на дисплея и разширена поддръжка на 5G. Новите модели вероятно ще бъдат представени някъде между септември и октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This