Изберете Страница

LiDAR скенерът ще остане ексклузивен за линията iPhone 13 Pro

DylanDKT сподели в Twitter някои подробности за следващото поколение iPhone. Според него скенерът LiDAR ще остане ексклузивен за линията iPhone 13 Pro, което означава, че сензорът няма да се предлага в по-евтините модели от серията.


Всъщност ранните слухове за iPhone 13 предполагаха, че Apple ще внедри LiDAR в цялата си гама телефони тази година. Въпреки това вече не се очаква iPhone 13 и iPhone 13 mini да разполагат с него.

По-новите доклади вече предполагат, че LiDAR няма да достигне до по-евтините модели тази година и Dylan потвърждава това. В нов туит от неделя, инсейдерът заяви, че “LiDAR ще пристигне само за Pro моделите на iPhone 13”, вапреки че потвърждава и, че Apple е обмисляла включването на сензора във всички модели в даден момент, но поради една или друга причина това няма да се случи сега.

Заслужява си да отбележим, че DylanDKT правилно прогнозира подробности за неиздадени продукти на Apple в миналото.

Скенерът LiDAR беше представен за пръв път с iPad Pro 2020 и след това добавен в iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Той използва технологията Time-of-Flight за измерване на разстоянието между сензора и обектите, така че камерата да може да улови дълбочината с точни измервания. Apple използва LiDAR главно за подобряване на AR изживяването, но също така позволява портретни снимки в нощен режим и други подобрения на камерата.

Слуховете предполагат, че компанията работи върху по-добър ултра-широк обектив за моделите iPhone 13 Pro. Очаква се също така и всички телефони от серията да имат подобен на iPhone 12 дизайн, нов процесор, по-малък прорез на дисплея и разширена поддръжка на 5G. Новите модели вероятно ще бъдат представени някъде между септември и октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This