Изберете Страница

KGI: Последни подробности преди премиерата на iPhone 7

KGI добави последни щрихи към портрета на бъдещия iPhone 7, чиято премиера е само след три дни. Потвърждавайки всичко чуто до момента, що се отнася до дизайнът, наподобяващ този на iPhone 6s, докладът включва и някои специфични подробности.

iPhone 7 ще има процесор А10, с честота 2.4 GHz, което е значително повече от предшественика му A9.

Друга любопитна подробност касае цветовата гама. Според доклада ще има два нови цвята, които са описани като „тъмно черно“ (dark black) и лъскаво черно ( glossy piano black) и те ще заменят добре познатият ни от години Space Gray нюанс. Това означава, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се предлагат в общо 5 цвята, но според анализатора Минг-Чи Куо, лъскаво черният нюанс ще е ексклузивен само за моделите с голям капацитет памет.

Промени ще има и в системата на високоговорителите, Force Touch сензора, хидроизолацията и камерата. По отношение на вътрешните изменения, в доклада се споменава, че чипът А10 ще бъде произведен от TSMC, а за това ще се използва нов процес, наречен InFO, чрез който ще бъде достигната тактова честота 2.4 GHz.

Дисплеите на новите модели също ще претърпят промени, въпреки размерите и резолюцията, които ще са идентични с предните модели, те ще имат визуалните характеристики на 9.7 инчовия iPAD Pro. Това означава, че iPhone 7 ще е в състояние да показва т.нар. wild-color изображения, което ще спомогне за по-добрата презентация на снимките, направени с новата камера.

Като стана въпрос за камерата, при 4.7 инчовият модел тя ще претърпи минимални изменения, а докладът се фокусира върху двойната система, която ще бъде преимущество на 5.5 инчовия iPhone 7 Plus. Новата двойна камера ще позволи оптично увеличение и light field camera applications. Тя ще се състои от широкоъгълна и теле-камера, като и двете ще разполагат с 12 мегаписелови сензори. По-голямата ще поддържа оптична стабилизация на изображението и 6Р обектив. Тази технология наподобява използваната от Huawei в P9 и ще бъде интересно да видим демонстрациите в сряда, които ще покажат качеството на снимките с нея.

Apple ще включи и нов компонент за подобряване на кадрите, направени при слаба осветеност – ще бъде увеличен броят на светодиодите от два на четири, за да се създаде по-добра и ефективна True Tone светкавица.

Оперативната и вградената памет в новото поколение iPhone също ще бъдат увеличени, според KGI. Apple ще премахне моделите с 16 и 64 GB вградена памет и ще предложи 256 GB, като така серията ще включва 32/128/256 GB модели. Към оперативната памет на iPhone 7 Plus ще бъде добавен още 1 GB, което е необходимо заради обработката на снимките, направени с новата двойна камера. Така 5.5 инчовият модел ще бъде с 3 GB RAM, а малкият 4.7 инчов модел – с 2 GB.

Напоследък погледите са насочени към липсата на стандартния 3.5 мм жак за слушалки и алтернативата му, която ще предложи компанията, като компенсация. Според този доклад комплектът ще включва Lightning EarPods и адаптер от Lightning към 3.5 мм стандарт. Пространството, освободено след премахването на жака, ще бъде използвано за подобряване на Force Touch системата, чрез добавяне на нов сензор, а от външната страна ще бъде защитено с втора декоративна решетка, наподобяваща тази на говорителя. KGI твърди, че компанията ще добави и нов вътрешен усилвател за звука. Проксимити сензорът за близост също ще претърпи промени, като това ще е свързано с по-малкото време за реакция и по-голямото разстояние, от което разпознава жестове.

Това, на което феновете се надяват от години е iPhone да стане водоустойчив и според доклада, тази мечта ще се сбъдне след три дни. iPhone 7 ще притежава сертификат IPX7, също като Apple Watch, който ще му позволи да издържи във вода с дълбочина до 1 метър, в продължение на 30 минути. Според KGI именно високите стандарти на компанията по отношение на водоустойчивостта са станали причина за намаляване на доставките и от там и общото количество произведени устройства. Докладът прогнозира 65 милиона бройки, които ще бъдат доставени до края на годината, което е значително по-малко от 82 милиона при iPhone 6s миналата година.

Въпреки всичките тези промени, според анализа, потребителите ще се съсредоточат върху новите цветови опции, двойната камера, водоустойчивостта и премахнатия 3.5 мм жак за слушалки. Едно е ясно обаче – всички очакваме с нетърпение новите модели на Apple, които ще видим на 7 септември 2016 година в 20 часа българско време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This