Изберете страница

KGI: Последни подробности преди премиерата на iPhone 7

KGI добави последни щрихи към портрета на бъдещия iPhone 7, чиято премиера е само след три дни. Потвърждавайки всичко чуто до момента, що се отнася до дизайнът, наподобяващ този на iPhone 6s, докладът включва и някои специфични подробности.

iPhone 7 ще има процесор А10, с честота 2.4 GHz, което е значително повече от предшественика му A9.

Друга любопитна подробност касае цветовата гама. Според доклада ще има два нови цвята, които са описани като „тъмно черно“ (dark black) и лъскаво черно ( glossy piano black) и те ще заменят добре познатият ни от години Space Gray нюанс. Това означава, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се предлагат в общо 5 цвята, но според анализатора Минг-Чи Куо, лъскаво черният нюанс ще е ексклузивен само за моделите с голям капацитет памет.

Промени ще има и в системата на високоговорителите, Force Touch сензора, хидроизолацията и камерата. По отношение на вътрешните изменения, в доклада се споменава, че чипът А10 ще бъде произведен от TSMC, а за това ще се използва нов процес, наречен InFO, чрез който ще бъде достигната тактова честота 2.4 GHz.

Дисплеите на новите модели също ще претърпят промени, въпреки размерите и резолюцията, които ще са идентични с предните модели, те ще имат визуалните характеристики на 9.7 инчовия iPAD Pro. Това означава, че iPhone 7 ще е в състояние да показва т.нар. wild-color изображения, което ще спомогне за по-добрата презентация на снимките, направени с новата камера.

Като стана въпрос за камерата, при 4.7 инчовият модел тя ще претърпи минимални изменения, а докладът се фокусира върху двойната система, която ще бъде преимущество на 5.5 инчовия iPhone 7 Plus. Новата двойна камера ще позволи оптично увеличение и light field camera applications. Тя ще се състои от широкоъгълна и теле-камера, като и двете ще разполагат с 12 мегаписелови сензори. По-голямата ще поддържа оптична стабилизация на изображението и 6Р обектив. Тази технология наподобява използваната от Huawei в P9 и ще бъде интересно да видим демонстрациите в сряда, които ще покажат качеството на снимките с нея.

Apple ще включи и нов компонент за подобряване на кадрите, направени при слаба осветеност – ще бъде увеличен броят на светодиодите от два на четири, за да се създаде по-добра и ефективна True Tone светкавица.

Оперативната и вградената памет в новото поколение iPhone също ще бъдат увеличени, според KGI. Apple ще премахне моделите с 16 и 64 GB вградена памет и ще предложи 256 GB, като така серията ще включва 32/128/256 GB модели. Към оперативната памет на iPhone 7 Plus ще бъде добавен още 1 GB, което е необходимо заради обработката на снимките, направени с новата двойна камера. Така 5.5 инчовият модел ще бъде с 3 GB RAM, а малкият 4.7 инчов модел – с 2 GB.

Напоследък погледите са насочени към липсата на стандартния 3.5 мм жак за слушалки и алтернативата му, която ще предложи компанията, като компенсация. Според този доклад комплектът ще включва Lightning EarPods и адаптер от Lightning към 3.5 мм стандарт. Пространството, освободено след премахването на жака, ще бъде използвано за подобряване на Force Touch системата, чрез добавяне на нов сензор, а от външната страна ще бъде защитено с втора декоративна решетка, наподобяваща тази на говорителя. KGI твърди, че компанията ще добави и нов вътрешен усилвател за звука. Проксимити сензорът за близост също ще претърпи промени, като това ще е свързано с по-малкото време за реакция и по-голямото разстояние, от което разпознава жестове.

Това, на което феновете се надяват от години е iPhone да стане водоустойчив и според доклада, тази мечта ще се сбъдне след три дни. iPhone 7 ще притежава сертификат IPX7, също като Apple Watch, който ще му позволи да издържи във вода с дълбочина до 1 метър, в продължение на 30 минути. Според KGI именно високите стандарти на компанията по отношение на водоустойчивостта са станали причина за намаляване на доставките и от там и общото количество произведени устройства. Докладът прогнозира 65 милиона бройки, които ще бъдат доставени до края на годината, което е значително по-малко от 82 милиона при iPhone 6s миналата година.

Въпреки всичките тези промени, според анализа, потребителите ще се съсредоточат върху новите цветови опции, двойната камера, водоустойчивостта и премахнатия 3.5 мм жак за слушалки. Едно е ясно обаче – всички очакваме с нетърпение новите модели на Apple, които ще видим на 7 септември 2016 година в 20 часа българско време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This