Изберете страница

KGI: Доставките на ключови компоненти за TrueDepth камерата на iPhone X вече са стабилни

В новите си бележки към инвеститорите, известният анализатор Минг-Чи Куо обяснява, че Apple вероятно няма да има повече проблеми, свързани с доставките и производството на iPhone X, както и със следващите модели през 2018 година.

Куо пише, че следващата година, всички модели ще пристигнат навреме и снабдяването ще е стабилно в края на третото тримесечие и ще съдържат същите точков проектор и инфрачервен сензор.

Ние вярваме, че доставките на двата компонента са стабилни, без да е необходимо да се търсят други решения“.

Куо отбелязва още, че неговият доклад противоречи на други пазарни очаквания, които твърдят, че моделите iPhone през следващата година ще имат нов хибриден обектив от стъкло и пластмаса.

Това, ще предизвика повече проблеми по веригата за доставки, а аз смятам, че следващите модели ще излязат на пазара навреме“ пише той.

Преди това Куо съобщи, че Touch ID вече е мъртъв, тъй като всички модели следващата година ще преминат към Face ID. Анализаторът обясни, че триизмерното наблюдение ще е ключово за продажбите на новите устройства, като отбеляза, че всякакъв вид технологи за сканиране на пръстови отпечатъци, вградени под екрана, ще са прекалено скъпи.

Куо предсказа и, че iPad също ще премине към Face ID през 2018 година, а с днешния си доклад просто потвърждава тезата си, тъй като ключовите компоненти, ще стават все по-достъпни, благодарение на нормализирането на производството и доставките. Изглежда Apple ще започне да разширява обхвата на технологията си за лицево разпознаване и към останалата част от продуктовата си линия. Що се отнася до това, какъв тип iPhone X ще видим следващата есен, все още е рано да се каже, но според предишни доклади, поне един от моделите ще е 6.4 инчов.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This