В новите си бележки към инвеститорите, известният анализатор Минг-Чи Куо обяснява, че Apple вероятно няма да има повече проблеми, свързани с доставките и производството на iPhone X, както и със следващите модели през 2018 година.

Куо пише, че следващата година, всички модели ще пристигнат навреме и снабдяването ще е стабилно в края на третото тримесечие и ще съдържат същите точков проектор и инфрачервен сензор.

Ние вярваме, че доставките на двата компонента са стабилни, без да е необходимо да се търсят други решения“.

Куо отбелязва още, че неговият доклад противоречи на други пазарни очаквания, които твърдят, че моделите iPhone през следващата година ще имат нов хибриден обектив от стъкло и пластмаса.

Това, ще предизвика повече проблеми по веригата за доставки, а аз смятам, че следващите модели ще излязат на пазара навреме“ пише той.

Преди това Куо съобщи, че Touch ID вече е мъртъв, тъй като всички модели следващата година ще преминат към Face ID. Анализаторът обясни, че триизмерното наблюдение ще е ключово за продажбите на новите устройства, като отбеляза, че всякакъв вид технологи за сканиране на пръстови отпечатъци, вградени под екрана, ще са прекалено скъпи.

Куо предсказа и, че iPad също ще премине към Face ID през 2018 година, а с днешния си доклад просто потвърждава тезата си, тъй като ключовите компоненти, ще стават все по-достъпни, благодарение на нормализирането на производството и доставките. Изглежда Apple ще започне да разширява обхвата на технологията си за лицево разпознаване и към останалата част от продуктовата си линия. Що се отнася до това, какъв тип iPhone X ще видим следващата есен, все още е рано да се каже, но според предишни доклади, поне един от моделите ще е 6.4 инчов.