Изберете страница

KGI: Доставките на ключови компоненти за TrueDepth камерата на iPhone X вече са стабилни

В новите си бележки към инвеститорите, известният анализатор Минг-Чи Куо обяснява, че Apple вероятно няма да има повече проблеми, свързани с доставките и производството на iPhone X, както и със следващите модели през 2018 година.

Куо пише, че следващата година, всички модели ще пристигнат навреме и снабдяването ще е стабилно в края на третото тримесечие и ще съдържат същите точков проектор и инфрачервен сензор.

Ние вярваме, че доставките на двата компонента са стабилни, без да е необходимо да се търсят други решения“.

Куо отбелязва още, че неговият доклад противоречи на други пазарни очаквания, които твърдят, че моделите iPhone през следващата година ще имат нов хибриден обектив от стъкло и пластмаса.

Това, ще предизвика повече проблеми по веригата за доставки, а аз смятам, че следващите модели ще излязат на пазара навреме“ пише той.

Преди това Куо съобщи, че Touch ID вече е мъртъв, тъй като всички модели следващата година ще преминат към Face ID. Анализаторът обясни, че триизмерното наблюдение ще е ключово за продажбите на новите устройства, като отбеляза, че всякакъв вид технологи за сканиране на пръстови отпечатъци, вградени под екрана, ще са прекалено скъпи.

Куо предсказа и, че iPad също ще премине към Face ID през 2018 година, а с днешния си доклад просто потвърждава тезата си, тъй като ключовите компоненти, ще стават все по-достъпни, благодарение на нормализирането на производството и доставките. Изглежда Apple ще започне да разширява обхвата на технологията си за лицево разпознаване и към останалата част от продуктовата си линия. Що се отнася до това, какъв тип iPhone X ще видим следващата есен, все още е рано да се каже, но според предишни доклади, поне един от моделите ще е 6.4 инчов.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This