Изберете страница

JP Morgan снижи прогнозите си за производството на iPhone X през първите две тримесечия на годината

JP Morgan намали оценките си за производството на iPhone X с 25% – от 20 милиона бройки през първото тримесечие, на 15 милиона. Анализаторът Нрачи Чанг, също снижи прогнозите си, при това с цели 44%, като така за второто тремесечие на годината, предполагаемите количества спадат от 18 на 10 милиона.

Що се отнася да продажбите на iPhone като цяло, прогнозата на анализаторите за първото тримесечие също се снижава от 55 на 52 милиона бройки, докато за второто от 45 става 42 милиона.

Когато Apple представи финансовите си резултати в първия отчет, който включваше десетия юбилеен модел, продажбите изглеждаха стабилни, но ако се вземе предвид, че средният приход от устройство е 797 долара, при 755 долара за миналата година, то това означава, че компанията всъщност е продала по-малко телефони.

iPhone X доказа с цената си от 1000 долара, че потребителите са склонни да похарчат много пари за мобилен телефон, но това може би не е достатъчно и Apple трябва да преразгледа ценовата си политика за тази година, ако иска броят продадени устройства да продължи да нараства.

Компанията отбеляза ръст в продажбите на iPad и Apple Watch, като часовникът я превърна в лидер при носимите устройства, заради клетъчната свързаност и респективно независимостта, която осигурява. Въпросът е дали 2018 година ще е именно годината, в която Apple ще предложи още повече иновации в сферата на смартфоните, или ще наблегне отново на високата им цена, примирявайки се със спада в продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This