Изберете Страница

JP Morgan снижи прогнозите си за производството на iPhone X през първите две тримесечия на годината

JP Morgan намали оценките си за производството на iPhone X с 25% – от 20 милиона бройки през първото тримесечие, на 15 милиона. Анализаторът Нрачи Чанг, също снижи прогнозите си, при това с цели 44%, като така за второто тремесечие на годината, предполагаемите количества спадат от 18 на 10 милиона.

Що се отнася да продажбите на iPhone като цяло, прогнозата на анализаторите за първото тримесечие също се снижава от 55 на 52 милиона бройки, докато за второто от 45 става 42 милиона.

Когато Apple представи финансовите си резултати в първия отчет, който включваше десетия юбилеен модел, продажбите изглеждаха стабилни, но ако се вземе предвид, че средният приход от устройство е 797 долара, при 755 долара за миналата година, то това означава, че компанията всъщност е продала по-малко телефони.

iPhone X доказа с цената си от 1000 долара, че потребителите са склонни да похарчат много пари за мобилен телефон, но това може би не е достатъчно и Apple трябва да преразгледа ценовата си политика за тази година, ако иска броят продадени устройства да продължи да нараства.

Компанията отбеляза ръст в продажбите на iPad и Apple Watch, като часовникът я превърна в лидер при носимите устройства, заради клетъчната свързаност и респективно независимостта, която осигурява. Въпросът е дали 2018 година ще е именно годината, в която Apple ще предложи още повече иновации в сферата на смартфоните, или ще наблегне отново на високата им цена, примирявайки се със спада в продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар