Изберете Страница

JP Morgan снижи прогнозите си за производството на iPhone X през първите две тримесечия на годината

JP Morgan намали оценките си за производството на iPhone X с 25% – от 20 милиона бройки през първото тримесечие, на 15 милиона. Анализаторът Нрачи Чанг, също снижи прогнозите си, при това с цели 44%, като така за второто тремесечие на годината, предполагаемите количества спадат от 18 на 10 милиона.

Що се отнася да продажбите на iPhone като цяло, прогнозата на анализаторите за първото тримесечие също се снижава от 55 на 52 милиона бройки, докато за второто от 45 става 42 милиона.

Когато Apple представи финансовите си резултати в първия отчет, който включваше десетия юбилеен модел, продажбите изглеждаха стабилни, но ако се вземе предвид, че средният приход от устройство е 797 долара, при 755 долара за миналата година, то това означава, че компанията всъщност е продала по-малко телефони.

iPhone X доказа с цената си от 1000 долара, че потребителите са склонни да похарчат много пари за мобилен телефон, но това може би не е достатъчно и Apple трябва да преразгледа ценовата си политика за тази година, ако иска броят продадени устройства да продължи да нараства.

Компанията отбеляза ръст в продажбите на iPad и Apple Watch, като часовникът я превърна в лидер при носимите устройства, заради клетъчната свързаност и респективно независимостта, която осигурява. Въпросът е дали 2018 година ще е именно годината, в която Apple ще предложи още повече иновации в сферата на смартфоните, или ще наблегне отново на високата им цена, примирявайки се със спада в продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This