Изберете Страница

JP Morgan снижи прогнозите си за производството на iPhone X през първите две тримесечия на годината

JP Morgan намали оценките си за производството на iPhone X с 25% – от 20 милиона бройки през първото тримесечие, на 15 милиона. Анализаторът Нрачи Чанг, също снижи прогнозите си, при това с цели 44%, като така за второто тремесечие на годината, предполагаемите количества спадат от 18 на 10 милиона.

Що се отнася да продажбите на iPhone като цяло, прогнозата на анализаторите за първото тримесечие също се снижава от 55 на 52 милиона бройки, докато за второто от 45 става 42 милиона.

Когато Apple представи финансовите си резултати в първия отчет, който включваше десетия юбилеен модел, продажбите изглеждаха стабилни, но ако се вземе предвид, че средният приход от устройство е 797 долара, при 755 долара за миналата година, то това означава, че компанията всъщност е продала по-малко телефони.

iPhone X доказа с цената си от 1000 долара, че потребителите са склонни да похарчат много пари за мобилен телефон, но това може би не е достатъчно и Apple трябва да преразгледа ценовата си политика за тази година, ако иска броят продадени устройства да продължи да нараства.

Компанията отбеляза ръст в продажбите на iPad и Apple Watch, като часовникът я превърна в лидер при носимите устройства, заради клетъчната свързаност и респективно независимостта, която осигурява. Въпросът е дали 2018 година ще е именно годината, в която Apple ще предложи още повече иновации в сферата на смартфоните, или ще наблегне отново на високата им цена, примирявайки се със спада в продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This