Анализаторът на JP Morgan, Самик Чатерджи прогнозира, че Apple ще възобнови своя растеж през следващата година с пускането на четири нови модела iPhone, включващи ключови точки за продажба като OLED дисплеи, 5G поддръжка и нови 3D сензорни AR/VR възможности за задната камера.
Новината идва от CNBC, а според нея JP Morgan очаква на пазара през следващата година три нови OLED 5G модела iPhone с 5.4, 6.1 и 6.7 инчови дисплеи, два от които ще разполагат с усъвършенствана 3D сензорна технология на камерата. В допълнение анализаторите предвиждат и четвърти, по-евтин модел, който е със същия размер на екрана като iPhone 8, но без 5G възможности.
Текущите модели iPhone имат TrueDepth 3D предна камера, но според очакванията на анализаторите, някои от наследниците им през следващата година ще имат подобна основна камера, а най-евтиния модел ще е насочен към друга аудитория. Някои от подробностите в този доклад съвпадат с прогнозите на известния анализатор Минг-Чи Куо, но съществената разлика е в бройката устройства, която се увеличава с още едно. Всъщност още през януари Bloomberg съобщи, че Apple планира да добави лазерно задвижвана 3D камера, което ще доведе до значими подобрения по отношение на AR.