Изберете Страница

iPhone X ще пази известията ви скрити, докато не ви идентифицира

Известията, които излизат на екрана на заключения ви телефон са много удобни, но остават на разположение на всеки, който има достъп до него. Няма да имате подобни притеснения, ако си купите iPhone X, защото той ще ги запази в тайна, докато не идентифицира лицето ви.

Face ID дава на десетия юбилеен модел резлични нови възможности – просто гледайки екрана му, вие можете да го отключите, да разрешите покупка с Apple Pay, а можете и да го настроите така, че известията на заключен екран да останат скрити, докато Face ID не ви идентифицира. Ако тази настройка е активирана в iOS 11, известията ще се визуализират просто като такива, без на показват текст, а след като погледнете телефона си, те ще се появят. По този начин никой освен вас, няма да може да има достъп до тях.

За да активирате настройкта, трябва да отворите Settins – Notification – Show Previews – When Unlocked.

Apple твърди, че Face ID е бърза, а невероятният A11 Bionic може да обработва впечатляващите 600 милиарда операции в секунда, което означава, че тази функция ще бъде също бърза и безпроблемна, освен че е и много полезна.

Същата настройка можете да приложите и на останалите модели iOS устройства, които работят с iOS 11, но ще трябва да използвате Touch ID, за да се покаже визуализацията на известията, което добавя допълнителна стъпка в процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This