Известията, които излизат на екрана на заключения ви телефон са много удобни, но остават на разположение на всеки, който има достъп до него. Няма да имате подобни притеснения, ако си купите iPhone X, защото той ще ги запази в тайна, докато не идентифицира лицето ви.

Face ID дава на десетия юбилеен модел резлични нови възможности – просто гледайки екрана му, вие можете да го отключите, да разрешите покупка с Apple Pay, а можете и да го настроите така, че известията на заключен екран да останат скрити, докато Face ID не ви идентифицира. Ако тази настройка е активирана в iOS 11, известията ще се визуализират просто като такива, без на показват текст, а след като погледнете телефона си, те ще се появят. По този начин никой освен вас, няма да може да има достъп до тях.

За да активирате настройкта, трябва да отворите Settins – Notification – Show Previews – When Unlocked.

Apple твърди, че Face ID е бърза, а невероятният A11 Bionic може да обработва впечатляващите 600 милиарда операции в секунда, което означава, че тази функция ще бъде също бърза и безпроблемна, освен че е и много полезна.

Същата настройка можете да приложите и на останалите модели iOS устройства, които работят с iOS 11, но ще трябва да използвате Touch ID, за да се покаже визуализацията на известията, което добавя допълнителна стъпка в процеса.