Изберете Страница

iPhone X ще пази известията ви скрити, докато не ви идентифицира

Известията, които излизат на екрана на заключения ви телефон са много удобни, но остават на разположение на всеки, който има достъп до него. Няма да имате подобни притеснения, ако си купите iPhone X, защото той ще ги запази в тайна, докато не идентифицира лицето ви.

Face ID дава на десетия юбилеен модел резлични нови възможности – просто гледайки екрана му, вие можете да го отключите, да разрешите покупка с Apple Pay, а можете и да го настроите така, че известията на заключен екран да останат скрити, докато Face ID не ви идентифицира. Ако тази настройка е активирана в iOS 11, известията ще се визуализират просто като такива, без на показват текст, а след като погледнете телефона си, те ще се появят. По този начин никой освен вас, няма да може да има достъп до тях.

За да активирате настройкта, трябва да отворите Settins – Notification – Show Previews – When Unlocked.

Apple твърди, че Face ID е бърза, а невероятният A11 Bionic може да обработва впечатляващите 600 милиарда операции в секунда, което означава, че тази функция ще бъде също бърза и безпроблемна, освен че е и много полезна.

Същата настройка можете да приложите и на останалите модели iOS устройства, които работят с iOS 11, но ще трябва да използвате Touch ID, за да се покаже визуализацията на известията, което добавя допълнителна стъпка в процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This