Изберете страница

iPhone X ще пази известията ви скрити, докато не ви идентифицира

Известията, които излизат на екрана на заключения ви телефон са много удобни, но остават на разположение на всеки, който има достъп до него. Няма да имате подобни притеснения, ако си купите iPhone X, защото той ще ги запази в тайна, докато не идентифицира лицето ви.

Face ID дава на десетия юбилеен модел резлични нови възможности – просто гледайки екрана му, вие можете да го отключите, да разрешите покупка с Apple Pay, а можете и да го настроите така, че известията на заключен екран да останат скрити, докато Face ID не ви идентифицира. Ако тази настройка е активирана в iOS 11, известията ще се визуализират просто като такива, без на показват текст, а след като погледнете телефона си, те ще се появят. По този начин никой освен вас, няма да може да има достъп до тях.

За да активирате настройкта, трябва да отворите Settins – Notification – Show Previews – When Unlocked.

Apple твърди, че Face ID е бърза, а невероятният A11 Bionic може да обработва впечатляващите 600 милиарда операции в секунда, което означава, че тази функция ще бъде също бърза и безпроблемна, освен че е и много полезна.

Същата настройка можете да приложите и на останалите модели iOS устройства, които работят с iOS 11, но ще трябва да използвате Touch ID, за да се покаже визуализацията на известията, което добавя допълнителна стъпка в процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This