Изберете страница

iPhone X ще пази известията ви скрити, докато не ви идентифицира

Известията, които излизат на екрана на заключения ви телефон са много удобни, но остават на разположение на всеки, който има достъп до него. Няма да имате подобни притеснения, ако си купите iPhone X, защото той ще ги запази в тайна, докато не идентифицира лицето ви.

Face ID дава на десетия юбилеен модел резлични нови възможности – просто гледайки екрана му, вие можете да го отключите, да разрешите покупка с Apple Pay, а можете и да го настроите така, че известията на заключен екран да останат скрити, докато Face ID не ви идентифицира. Ако тази настройка е активирана в iOS 11, известията ще се визуализират просто като такива, без на показват текст, а след като погледнете телефона си, те ще се появят. По този начин никой освен вас, няма да може да има достъп до тях.

За да активирате настройкта, трябва да отворите Settins – Notification – Show Previews – When Unlocked.

Apple твърди, че Face ID е бърза, а невероятният A11 Bionic може да обработва впечатляващите 600 милиарда операции в секунда, което означава, че тази функция ще бъде също бърза и безпроблемна, освен че е и много полезна.

Същата настройка можете да приложите и на останалите модели iOS устройства, които работят с iOS 11, но ще трябва да използвате Touch ID, за да се покаже визуализацията на известията, което добавя допълнителна стъпка в процеса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This