По план, iPhone X трябва да се появи по магазините на 3 ноември, но различни източници твърдят, че той ще е в много ограничени количества и повечето фенове въобще няма да могат да го купят тази година.

Според доклада на Кристофър Касо, анализатор в Raymond James, нещата може би ще са много по-зле, отколкото си мислим. След като е говорил с източници по веригата за доставки, Касо научил, че производството на iPhone X още не е започнало:

Първоначалните сведения от нашите срещи предполагат, че окончателното производство на iPhone X все още не е започнало, като се очаква това да се случи в средата на октомври. Това е с месец по-късно от последните прогнози и с два месеца по-късно от предишните предположения“ пише той.

Това означаав, че капацитетът на производство на десетия юбилеен модел няма да се вдигне до края на годината, а в зависимост от търсенeто, смартфонът може и да бъде неоткриваем по магазините и в началото на 2018 година.

Както вече знаете, предварителните поръчки за iPhone X стартират на 27 октомври, но ако тази информация е вярна, датите за доставка ще бъдат променени в бъдеще, така че всички фeнове, които очакваха да го купят преди празниците, ще трябва да се запасят с търпение, или просто да изберат някой от другите два модела.