Изберете Страница

iPhone X и неговите предполагаеми характеристики

Едно от предположенията за име на десетия, юбилеен модел iPhone е iPhone X, а според анализатори, цената му може би ще надхвърля 1000 долара, но какво очакваме от него?

По случай десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, Apple работи върху едно ултра премиум устройство, което според слуховете ще отрази идентичността й и нейния подход към смартфоните, който продължава да бъде коренно различен от този при Android и да определя тенденциите на пазара.

Ето пет от най-упоритите слухове, що се отнася до неговите характеристики:

OLED дисплей от край до край

Очаква се цялата предна част на смартфона да бъде обхваната от дисплей без рамка, като хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, заедно с всички останали компоненти на панела, ще бъдат вградени под него. OLED технологията ще позволи и много повече енергоефективност, в сравнение с използваните в момента LCD панели.

Чувствителни на допир бутони

Както знаете дизайнът винаги е бил приоритет за Apple и именно заради това се очаква устройството да няма физически бутони за контрол на звука и включване, а те да бъдат заменени от чувствителни зони, работещи с технологията 3D Touch и сензорите за наблюдение на налягането, които вече съществуват в iPhone 7.

Сапфирен екран

Слуховете за сапфирено-кристален екран не са новост, а най-голямото предимство на този материал е неговата устойчивост на надраскване и износване. Можем да очакваме компанията да обезпечи своя премиум модел именно с такова покритие, като това ще оправдае и високата му предполагаема цена.

10 nm процесор

Очаква се компанията да премине към 10 nm технология за своа процесор A11, който ще задвижва iPhone X. В сравнение с 14 nm А10, този процесор от ново поколение ще осигури по-добра производителност и по-дълъг живот на батерията – нещо, което потребителите отдавна искат.

Безжично зареждане

Накрая, но определено не и на последно място по важност, се очаква Apple най-сетне да предложи опцията за безжично зареждане, нещо което вече е обичайно за конкурентните марки. За да я обезпечи, Apple ще се раздели с алуминиевия Unibody корпус, станал традиционен през последните години и ще премине към стъклен „сандвич“ със стоманена рамка. Според японския блог Macotakara, компонентите за безжично зареждане ще бъдат произведени от Luxshare по индуктивна технология, но много източници твърдят, че компанията работи по своя собствена технология за отдалечено зареждане, съвместно с Energous.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This