Изберете Страница

iPhone X и неговите предполагаеми характеристики

Едно от предположенията за име на десетия, юбилеен модел iPhone е iPhone X, а според анализатори, цената му може би ще надхвърля 1000 долара, но какво очакваме от него?

По случай десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, Apple работи върху едно ултра премиум устройство, което според слуховете ще отрази идентичността й и нейния подход към смартфоните, който продължава да бъде коренно различен от този при Android и да определя тенденциите на пазара.

Ето пет от най-упоритите слухове, що се отнася до неговите характеристики:

OLED дисплей от край до край

Очаква се цялата предна част на смартфона да бъде обхваната от дисплей без рамка, като хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, заедно с всички останали компоненти на панела, ще бъдат вградени под него. OLED технологията ще позволи и много повече енергоефективност, в сравнение с използваните в момента LCD панели.

Чувствителни на допир бутони

Както знаете дизайнът винаги е бил приоритет за Apple и именно заради това се очаква устройството да няма физически бутони за контрол на звука и включване, а те да бъдат заменени от чувствителни зони, работещи с технологията 3D Touch и сензорите за наблюдение на налягането, които вече съществуват в iPhone 7.

Сапфирен екран

Слуховете за сапфирено-кристален екран не са новост, а най-голямото предимство на този материал е неговата устойчивост на надраскване и износване. Можем да очакваме компанията да обезпечи своя премиум модел именно с такова покритие, като това ще оправдае и високата му предполагаема цена.

10 nm процесор

Очаква се компанията да премине към 10 nm технология за своа процесор A11, който ще задвижва iPhone X. В сравнение с 14 nm А10, този процесор от ново поколение ще осигури по-добра производителност и по-дълъг живот на батерията – нещо, което потребителите отдавна искат.

Безжично зареждане

Накрая, но определено не и на последно място по важност, се очаква Apple най-сетне да предложи опцията за безжично зареждане, нещо което вече е обичайно за конкурентните марки. За да я обезпечи, Apple ще се раздели с алуминиевия Unibody корпус, станал традиционен през последните години и ще премине към стъклен „сандвич“ със стоманена рамка. Според японския блог Macotakara, компонентите за безжично зареждане ще бъдат произведени от Luxshare по индуктивна технология, но много източници твърдят, че компанията работи по своя собствена технология за отдалечено зареждане, съвместно с Energous.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар