Изберете страница

iPhone X и неговите предполагаеми характеристики

Едно от предположенията за име на десетия, юбилеен модел iPhone е iPhone X, а според анализатори, цената му може би ще надхвърля 1000 долара, но какво очакваме от него?

По случай десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, Apple работи върху едно ултра премиум устройство, което според слуховете ще отрази идентичността й и нейния подход към смартфоните, който продължава да бъде коренно различен от този при Android и да определя тенденциите на пазара.

Ето пет от най-упоритите слухове, що се отнася до неговите характеристики:

OLED дисплей от край до край

Очаква се цялата предна част на смартфона да бъде обхваната от дисплей без рамка, като хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, заедно с всички останали компоненти на панела, ще бъдат вградени под него. OLED технологията ще позволи и много повече енергоефективност, в сравнение с използваните в момента LCD панели.

Чувствителни на допир бутони

Както знаете дизайнът винаги е бил приоритет за Apple и именно заради това се очаква устройството да няма физически бутони за контрол на звука и включване, а те да бъдат заменени от чувствителни зони, работещи с технологията 3D Touch и сензорите за наблюдение на налягането, които вече съществуват в iPhone 7.

Сапфирен екран

Слуховете за сапфирено-кристален екран не са новост, а най-голямото предимство на този материал е неговата устойчивост на надраскване и износване. Можем да очакваме компанията да обезпечи своя премиум модел именно с такова покритие, като това ще оправдае и високата му предполагаема цена.

10 nm процесор

Очаква се компанията да премине към 10 nm технология за своа процесор A11, който ще задвижва iPhone X. В сравнение с 14 nm А10, този процесор от ново поколение ще осигури по-добра производителност и по-дълъг живот на батерията – нещо, което потребителите отдавна искат.

Безжично зареждане

Накрая, но определено не и на последно място по важност, се очаква Apple най-сетне да предложи опцията за безжично зареждане, нещо което вече е обичайно за конкурентните марки. За да я обезпечи, Apple ще се раздели с алуминиевия Unibody корпус, станал традиционен през последните години и ще премине към стъклен „сандвич“ със стоманена рамка. Според японския блог Macotakara, компонентите за безжично зареждане ще бъдат произведени от Luxshare по индуктивна технология, но много източници твърдят, че компанията работи по своя собствена технология за отдалечено зареждане, съвместно с Energous.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This