Изберете страница

iPhone X е разработван в продължение на пет години

iPhone X е усъвършенстван максимално в очите на Apple, но според нейният водещ дизайнер това е в резулат на много неуспехи. Джони Айви разкри в интервю за медиите, че десетият юбилеен модел е бил разработван от 2012 година насам:

Тази технология е нещо, за което работихме в продължение на пет години и имахме множество прототипи“ разказва Айви за Face ID, Animoji и TrueDepth, които се предлагат от iPhone X.

Всъщност това означава, че докато сме се радвали на новия iPhone 5s и неговия сензор за пръстови отпечатъци, Apple е била заета да постави началото на iPhone X, който по ирония на съдбата, вече не притежава такъв сензор.

„В 99% от случаите нещата не сработваха“ разказва Айви. „През по-голямата част от цикъла на разработка, всичко, което имахме бяха нещата, които не успяха. По дефиниция, ако не се проваляха половината от тях, щяхме да успеем“.

Дизайнерът обаче нарече процеса на разработка извънреден и сподели, че точно това е частта, която му харесва повече от готовия продукт:

„Това, което ще запомня най-вече, няма да е самия продукт, а процеса на създаването му, тъй като съм склонен да се ангажирам напълно с това, върху което работим в момента. Не съм сигурен, дали провалът е интересен наистина. Направихме много грешки, но съм дълбоко убеден, че те не са били в резултат на мързел или увереност, че при всички случаи ще успеем. Ние сме хора, които смятат, че нещо няма да работи, освен, ако не докажем противното“.

Дали iPhone X ще бъде хит, както се надяват Джони Айви и екипът му и дали тези пет години работа наистина си заслужават усилията, ще разберем, когато той излезе на пазара след по-малко от месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This