Изберете Страница

iPhone X е разработван в продължение на пет години

iPhone X е усъвършенстван максимално в очите на Apple, но според нейният водещ дизайнер това е в резулат на много неуспехи. Джони Айви разкри в интервю за медиите, че десетият юбилеен модел е бил разработван от 2012 година насам:

Тази технология е нещо, за което работихме в продължение на пет години и имахме множество прототипи“ разказва Айви за Face ID, Animoji и TrueDepth, които се предлагат от iPhone X.

Всъщност това означава, че докато сме се радвали на новия iPhone 5s и неговия сензор за пръстови отпечатъци, Apple е била заета да постави началото на iPhone X, който по ирония на съдбата, вече не притежава такъв сензор.

„В 99% от случаите нещата не сработваха“ разказва Айви. „През по-голямата част от цикъла на разработка, всичко, което имахме бяха нещата, които не успяха. По дефиниция, ако не се проваляха половината от тях, щяхме да успеем“.

Дизайнерът обаче нарече процеса на разработка извънреден и сподели, че точно това е частта, която му харесва повече от готовия продукт:

„Това, което ще запомня най-вече, няма да е самия продукт, а процеса на създаването му, тъй като съм склонен да се ангажирам напълно с това, върху което работим в момента. Не съм сигурен, дали провалът е интересен наистина. Направихме много грешки, но съм дълбоко убеден, че те не са били в резултат на мързел или увереност, че при всички случаи ще успеем. Ние сме хора, които смятат, че нещо няма да работи, освен, ако не докажем противното“.

Дали iPhone X ще бъде хит, както се надяват Джони Айви и екипът му и дали тези пет години работа наистина си заслужават усилията, ще разберем, когато той излезе на пазара след по-малко от месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This