Изберете страница

iPhone X е разработван в продължение на пет години

iPhone X е усъвършенстван максимално в очите на Apple, но според нейният водещ дизайнер това е в резулат на много неуспехи. Джони Айви разкри в интервю за медиите, че десетият юбилеен модел е бил разработван от 2012 година насам:

Тази технология е нещо, за което работихме в продължение на пет години и имахме множество прототипи“ разказва Айви за Face ID, Animoji и TrueDepth, които се предлагат от iPhone X.

Всъщност това означава, че докато сме се радвали на новия iPhone 5s и неговия сензор за пръстови отпечатъци, Apple е била заета да постави началото на iPhone X, който по ирония на съдбата, вече не притежава такъв сензор.

„В 99% от случаите нещата не сработваха“ разказва Айви. „През по-голямата част от цикъла на разработка, всичко, което имахме бяха нещата, които не успяха. По дефиниция, ако не се проваляха половината от тях, щяхме да успеем“.

Дизайнерът обаче нарече процеса на разработка извънреден и сподели, че точно това е частта, която му харесва повече от готовия продукт:

„Това, което ще запомня най-вече, няма да е самия продукт, а процеса на създаването му, тъй като съм склонен да се ангажирам напълно с това, върху което работим в момента. Не съм сигурен, дали провалът е интересен наистина. Направихме много грешки, но съм дълбоко убеден, че те не са били в резултат на мързел или увереност, че при всички случаи ще успеем. Ние сме хора, които смятат, че нещо няма да работи, освен, ако не докажем противното“.

Дали iPhone X ще бъде хит, както се надяват Джони Айви и екипът му и дали тези пет години работа наистина си заслужават усилията, ще разберем, когато той излезе на пазара след по-малко от месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This