Изберете Страница

iPhone X е едно от „25-те най-добри изобретения на 2017 година“ според TIME

Десетият юбилеен модел iPhone на Apple е едно от най-добрите изобретения за тази година, според класацията на списание TIME, публикувана тази седмица.

Смартфонът, чийто продажби стартираха на 3 този месец, се отличава с някои радикални промени в дизайна – няма хоум бутон, включва изцяло нов потребителски интерфейс, който използва жестове и въвежда биометрично удостоверяване от ново поколение под формата на Face ID.

Главният изпълнителен директор на Apple за дизайна, Джони Айви сподели, че компанията е „гледала бъдещето“ с решението си да премахне хоум бутона, тъй като да се държи на едни и същи функции, дори и те да са ефективни, е „път, който води до провал“. Що се отнася до цената, Айви каза, че включването на всички тези функционалности и впечатляващата мощ на обработка в iPhone X имат своите „финансови последствия“.

От своя страна, Дан Рич, старши вицепрезидент на хардуерното инженерство на Apple, каза:

iPhone X е нещо, което наистина искахме да направим още от първия ден“.

Възоснова на оценката за търсенето, десетият юбилеен модел iPhone е хит сред потребителите, отзивите за него са предимно положителни, въпреки многото бъгове и проблеми, а стартът му е повече от успешен.

Заедно с iPhone X сред 25-те продукта, отличени като иновации от TIME намираме роботът Jibo, сладоледът с нискокалоричен ефект Halo Top Low, загряващата чаша за кафе Ember, която поддържа напитката топла, многопосочният асансьор, 3D принтираните обувки на Adidas, Tesla Model 3, DJI Spark, Nintendo Switch и разбира се така популярните фиджет спинери.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This