Изберете страница

iPhone X е едно от „25-те най-добри изобретения на 2017 година“ според TIME

Десетият юбилеен модел iPhone на Apple е едно от най-добрите изобретения за тази година, според класацията на списание TIME, публикувана тази седмица.

Смартфонът, чийто продажби стартираха на 3 този месец, се отличава с някои радикални промени в дизайна – няма хоум бутон, включва изцяло нов потребителски интерфейс, който използва жестове и въвежда биометрично удостоверяване от ново поколение под формата на Face ID.

Главният изпълнителен директор на Apple за дизайна, Джони Айви сподели, че компанията е „гледала бъдещето“ с решението си да премахне хоум бутона, тъй като да се държи на едни и същи функции, дори и те да са ефективни, е „път, който води до провал“. Що се отнася до цената, Айви каза, че включването на всички тези функционалности и впечатляващата мощ на обработка в iPhone X имат своите „финансови последствия“.

От своя страна, Дан Рич, старши вицепрезидент на хардуерното инженерство на Apple, каза:

iPhone X е нещо, което наистина искахме да направим още от първия ден“.

Възоснова на оценката за търсенето, десетият юбилеен модел iPhone е хит сред потребителите, отзивите за него са предимно положителни, въпреки многото бъгове и проблеми, а стартът му е повече от успешен.

Заедно с iPhone X сред 25-те продукта, отличени като иновации от TIME намираме роботът Jibo, сладоледът с нискокалоричен ефект Halo Top Low, загряващата чаша за кафе Ember, която поддържа напитката топла, многопосочният асансьор, 3D принтираните обувки на Adidas, Tesla Model 3, DJI Spark, Nintendo Switch и разбира се така популярните фиджет спинери.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This