Десетият юбилеен модел iPhone на Apple е едно от най-добрите изобретения за тази година, според класацията на списание TIME, публикувана тази седмица.

Смартфонът, чийто продажби стартираха на 3 този месец, се отличава с някои радикални промени в дизайна – няма хоум бутон, включва изцяло нов потребителски интерфейс, който използва жестове и въвежда биометрично удостоверяване от ново поколение под формата на Face ID.

Главният изпълнителен директор на Apple за дизайна, Джони Айви сподели, че компанията е „гледала бъдещето“ с решението си да премахне хоум бутона, тъй като да се държи на едни и същи функции, дори и те да са ефективни, е „път, който води до провал“. Що се отнася до цената, Айви каза, че включването на всички тези функционалности и впечатляващата мощ на обработка в iPhone X имат своите „финансови последствия“.

От своя страна, Дан Рич, старши вицепрезидент на хардуерното инженерство на Apple, каза:

iPhone X е нещо, което наистина искахме да направим още от първия ден“.

Възоснова на оценката за търсенето, десетият юбилеен модел iPhone е хит сред потребителите, отзивите за него са предимно положителни, въпреки многото бъгове и проблеми, а стартът му е повече от успешен.

Заедно с iPhone X сред 25-те продукта, отличени като иновации от TIME намираме роботът Jibo, сладоледът с нискокалоричен ефект Halo Top Low, загряващата чаша за кафе Ember, която поддържа напитката топла, многопосочният асансьор, 3D принтираните обувки на Adidas, Tesla Model 3, DJI Spark, Nintendo Switch и разбира се така популярните фиджет спинери.