Изберете страница

iPhone X е едно от „25-те най-добри изобретения на 2017 година“ според TIME

Десетият юбилеен модел iPhone на Apple е едно от най-добрите изобретения за тази година, според класацията на списание TIME, публикувана тази седмица.

Смартфонът, чийто продажби стартираха на 3 този месец, се отличава с някои радикални промени в дизайна – няма хоум бутон, включва изцяло нов потребителски интерфейс, който използва жестове и въвежда биометрично удостоверяване от ново поколение под формата на Face ID.

Главният изпълнителен директор на Apple за дизайна, Джони Айви сподели, че компанията е „гледала бъдещето“ с решението си да премахне хоум бутона, тъй като да се държи на едни и същи функции, дори и те да са ефективни, е „път, който води до провал“. Що се отнася до цената, Айви каза, че включването на всички тези функционалности и впечатляващата мощ на обработка в iPhone X имат своите „финансови последствия“.

От своя страна, Дан Рич, старши вицепрезидент на хардуерното инженерство на Apple, каза:

iPhone X е нещо, което наистина искахме да направим още от първия ден“.

Възоснова на оценката за търсенето, десетият юбилеен модел iPhone е хит сред потребителите, отзивите за него са предимно положителни, въпреки многото бъгове и проблеми, а стартът му е повече от успешен.

Заедно с iPhone X сред 25-те продукта, отличени като иновации от TIME намираме роботът Jibo, сладоледът с нискокалоричен ефект Halo Top Low, загряващата чаша за кафе Ember, която поддържа напитката топла, многопосочният асансьор, 3D принтираните обувки на Adidas, Tesla Model 3, DJI Spark, Nintendo Switch и разбира се така популярните фиджет спинери.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This