През последните няколко седмици, преобладаващото мнение беше, че продажбите на десетия юбилеен модел iPhone са недостатъчни, а слуховете сочеха, че компанията е намалила поръчките за него, заради разочароващите прогнози за приходи. Докладът за приходите на Apple от четвъртото тримесечие обаче опроверга всичко това, като справедливо можем да кажем, че iPhone X се продава много по-добре, от колкото се очакваше. Разбира се това не означава нови рекорди, тъй като повишението при iPhone е само 2%, но самият Тим Кук сподели в конферентен разговор, че iPhone X си остава най-продавания модел на компанията седмица след седмица, от както стартира през ноември.

Особено интересно е, че десетият юбилеен модел за пръв път от години отбелязва факта, че топ линията е най-продавана:

„Тъй като разделихме линията с пускането на iPhone 6 и iPhone 6 Plus през 2014 година, това е първият цикал, в който най-популярен е по-скъпият модел“ отбелязва Кук. „Мисля, че е важно да подчертая отново едно от нещата, които споменах в първите си коментари – че потребителите са избирали iPhone X пред всеки друг модел iPhone, всяка седмица, след пускането му в продажба. Той е любим продукт и няма как да не се гордея с това“.

Приходите от iPhone бележат нов рекорд за първото полугодие и постига най-голям растеж за периода през последните 3 години, което отново доказва, че iPhone X е далеч от разочарованито.