Apple планира да пусне нов модел iPhone SE през първата половина на следващата година, пише известният анализатор Минг-Чи Куо в своите бележки до инвеститорите.

Според Куо дизайнът на устройството ще е “приблизително същият” като съществуващия SE, създаден по модел на iPhone 8. Телефонът обаче ще поддържа 5G и ще е с актуализиран процесор. Той ще се позиционира като “най-евтиният 5G iPhone досега”.

Към момента най-достъпният 5G модел на компанията е iPhone 12 mini, което означава, че новият iPhone SE ще струва под 699 долара.

Интересното е, че Куо не споменава нищо в бележките за предишните си твърдения за iPhone SE Plus, който трябваше да пристигне с по-голям дисплей и Touch ID в бутона за включване. Това може да означава, че разработката му е прекратена, или отложена за по-далечна дата.

Анализаторът обаче споменава, че Apple разработва нова версия на iPhone 11 с 6 инчов LCD екран, поддръжка на Face ID и 5G, която може да стартира през 2023 година и също да е от семейството на SE.

Няма точна дата, на която да очакваме дебюта на iPhone SE 2022, но “първата половина на годината” може би предполага пролетно събитие.