Само няколко седмици преди Apple да представи своите три нови модела iPhone, нова референция, открита в Xcode 10 доказва съществуването на поне един от тях.

Разработчикът, който направи това откритието отново е Гилерме Рамбо, а идентификаторът най-вероятно ще бъде заместен с модела на представения телефон, който ще носи различно маркетингово име. Моделът се появава в списъка устройства iPhone, споменати след iPhone X, а редът за сортирането им е азбучен, а не по поколение. Рамбо споделя още един ключов факт – процесорът, свързан с iPhone xx е А10или същия, използван в iPhone 7/7 Plus и това е странно, защото бъдещите модели, които ще дебютират следващия месец, ще работят най-веротно с А12, но пък А10 може би е предназначен за третия бюджетен вариант с LCD екран или за наследника на iPhone SE, който очакваме отдавна:

Друг вероятен сценарий разбира се е референцията да е свързана с вътрешен тестови елемент, а не непременно някой от новите модели iPhone, но всичко обаче ще стане ясно на 12 септември, което за сега е предполагаемата дата за есенното събитие на Apple.