Все още говорим за по-слабото от очакваното представяне на сравнително новите модели iPhone, които компанията представи миналия септември, но слуховете за техните наследници вече започнаха.

Всъщност всичко тръгна от тройната камера на iPhone XI, която се появи в рендер, първоначално смятан за нереалистичен. Без да потвърждава тази настройкта, The Wall Street Journal съобщава за възможен модел с тройна камера тази година, а Weibo прави следващата стъпка, твърдейки, че тазгодишните модели iPhone ще предложат и повече възможности – нов дисплей с по-висока честота на опресняване, 4000 mAh батерия за големия вариант и по-бързо 15W безжично зареждане. Що се отнася до тройната камера, споменава се широк ъгъл и 3х телеобектив, за разлика от 2х, който компанията използва в момента.

По-ранни слухове визираха намаляване на прореза в горната част на екрана, подобрена 10 мегапикселова предна камера и добавянето на 14 мгапикселов сензор за тройната задна камера. Все пак да не забравяме, че още е твърде рано и трябва да приемем всички тези слухове с известна доза скептицизъм.