Изберете страница

iPhone 9 може да дебютира на 15 април

Новият iPhone 9 (iPhone SE 2020) може би ще се окаже най-важният модел тази година, след като акцентът ще е върху неговата цена, а много от потребителите вече са принудени да затягат коланите и харченето на 1000 долара далеч не е препоръчително.

Очаква се цената на устройството да е 399 долара, за които то ще предосатви много повече функционалност, от колкото предполагате.

Всъщност за наследника на iPhone SE се изговори много през последните години, а той така и не се появи официално, но едно ново видео на Джон Просър от Front Page Tech предполага, че това ще се случи на 15 април, а доставките ще започнат седмица по-късно – на 22 април:

Според слуховете, iPhone 9 ще има дисплей със същия размер, като този на iPhone 8 – 4.7 инча, но ще пакетира най-бързия чип на Apple – A13 Bionic, което ще му гарантира производителност като на iPhone 11 на много по-ниска цена. Разлика разбира се ще има и тя се крие в това, че вместо Face ID, новият бюджетен iPhone ще предложи Touch ID.

Още един доклад редполага средата на април за вероятна дата на старта на iPhone 9 и този път той идва от MacRumors, позовавайки се на анализатор. Освен това вече чухме, че устройството ще се предлага в три цвята – бял, черен и червен и ще разполага с единична задна камера, като няма да предложи широкоъгълен обектив като iPhone 11, или трети телеобектив като iPhone 11 Pro.

iPhone 9 ще се конкурира пряко с Pixel 4a на Google, който също се очаква скоро, но първо да видим дали прогнозите този път са верни и дали само след два дни най-сетне ще видим смартфона, за който се говори вече близо две години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This