Изберете Страница

iPhone 8 Plus се отвори по време на зареждане

Тайванска собственичка на новия iPhone 8 Plus заяви, че устройството се е разлепило по време на зареждане със стандартното зарядно и кабел. Тя публикува снимки, показващи повредата, причинена от подутата батерия.

Подобен случай има и в Япония, където друт потребител пусна снимки на новия си телефон, който обаче според него е пристигнал в това състояние.

Първото устройство, собственост на госпожа Уа, вече се проверява от Apple. Жената закупила 64 GB iPhone 8 Plus Rose Gold при подновяване на договора си за мобилни услуги. Пет дни след това, тя го оставила да се зарежда и след няколко минути видяла как предната част на панела се отделя и издига нагоре, отваряйки цепнатина в корпуса. Според тайванската преса, телефонът е бил незабавно заменен от оператора, а пострадалата бройка – изпратена на Apple за анализ. Може би търсейки повече сензацията, някои медии описват случая като експлозия, но според снимките няма видими доказателства за това.

Що се отнася до втория телефон, който според японският му собственик е пристигнал в това състояние, разполагаме само със снимка в Twitter и изявлението на потърпевшия потребител.

Както знаете, всяка година, след премиерата на новото поколение iPhone, се появават подобни твърдения, чиято цел е да привлекат вниманието на медиите. Разбира се, всяко устройство, произведено в милиони бройки, може да има дефектни единици, истинска новина би било, ако такива не съществуваха. Отделно от това, разследванията в подобни случаи, нерядко установяват използването на зарядни устройства от трети страни, дори и когато собствениците твърдят обратното. Всяко устройство, чиято батерия се е подула, трябва незабавно да се изключи, тъй като използването му би могло да доведе до експлозия на литиево-йонните компоненти в нея. Със сигурност Apple ще аналиизра подробно и двата случая и най-вероятно скоро ще научим причините за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This