Изберете страница

iPhone 8 Plus се отвори по време на зареждане

Тайванска собственичка на новия iPhone 8 Plus заяви, че устройството се е разлепило по време на зареждане със стандартното зарядно и кабел. Тя публикува снимки, показващи повредата, причинена от подутата батерия.

Подобен случай има и в Япония, където друт потребител пусна снимки на новия си телефон, който обаче според него е пристигнал в това състояние.

Първото устройство, собственост на госпожа Уа, вече се проверява от Apple. Жената закупила 64 GB iPhone 8 Plus Rose Gold при подновяване на договора си за мобилни услуги. Пет дни след това, тя го оставила да се зарежда и след няколко минути видяла как предната част на панела се отделя и издига нагоре, отваряйки цепнатина в корпуса. Според тайванската преса, телефонът е бил незабавно заменен от оператора, а пострадалата бройка – изпратена на Apple за анализ. Може би търсейки повече сензацията, някои медии описват случая като експлозия, но според снимките няма видими доказателства за това.

Що се отнася до втория телефон, който според японският му собственик е пристигнал в това състояние, разполагаме само със снимка в Twitter и изявлението на потърпевшия потребител.

Както знаете, всяка година, след премиерата на новото поколение iPhone, се появават подобни твърдения, чиято цел е да привлекат вниманието на медиите. Разбира се, всяко устройство, произведено в милиони бройки, може да има дефектни единици, истинска новина би било, ако такива не съществуваха. Отделно от това, разследванията в подобни случаи, нерядко установяват използването на зарядни устройства от трети страни, дори и когато собствениците твърдят обратното. Всяко устройство, чиято батерия се е подула, трябва незабавно да се изключи, тъй като използването му би могло да доведе до експлозия на литиево-йонните компоненти в нея. Със сигурност Apple ще аналиизра подробно и двата случая и най-вероятно скоро ще научим причините за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This