Изберете страница

iPhone 8 Plus се отвори по време на зареждане

Тайванска собственичка на новия iPhone 8 Plus заяви, че устройството се е разлепило по време на зареждане със стандартното зарядно и кабел. Тя публикува снимки, показващи повредата, причинена от подутата батерия.

Подобен случай има и в Япония, където друт потребител пусна снимки на новия си телефон, който обаче според него е пристигнал в това състояние.

Първото устройство, собственост на госпожа Уа, вече се проверява от Apple. Жената закупила 64 GB iPhone 8 Plus Rose Gold при подновяване на договора си за мобилни услуги. Пет дни след това, тя го оставила да се зарежда и след няколко минути видяла как предната част на панела се отделя и издига нагоре, отваряйки цепнатина в корпуса. Според тайванската преса, телефонът е бил незабавно заменен от оператора, а пострадалата бройка – изпратена на Apple за анализ. Може би търсейки повече сензацията, някои медии описват случая като експлозия, но според снимките няма видими доказателства за това.

Що се отнася до втория телефон, който според японският му собственик е пристигнал в това състояние, разполагаме само със снимка в Twitter и изявлението на потърпевшия потребител.

Както знаете, всяка година, след премиерата на новото поколение iPhone, се появават подобни твърдения, чиято цел е да привлекат вниманието на медиите. Разбира се, всяко устройство, произведено в милиони бройки, може да има дефектни единици, истинска новина би било, ако такива не съществуваха. Отделно от това, разследванията в подобни случаи, нерядко установяват използването на зарядни устройства от трети страни, дори и когато собствениците твърдят обратното. Всяко устройство, чиято батерия се е подула, трябва незабавно да се изключи, тъй като използването му би могло да доведе до експлозия на литиево-йонните компоненти в нея. Със сигурност Apple ще аналиизра подробно и двата случая и най-вероятно скоро ще научим причините за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This