Изберете Страница

iPhone 8 ще притежава скенер за ириса на окото

 

Apple планира да включи сканиране на ириса на окото в следващия си десети, юбилеен модел iPhone, който ще се появи през 2017 година, твърди DigiTimes.

Скенерът може да допълни функционалността на Touch ID за проверка на самоличността или да го замени напълно, като позволи на потребителите да отключват своя iPhone, да извършват плащания или да потвърждават различни действия, само с очи. Ирисът на окото на човек съдържа произволен модел, уникален за всеки индивид и това е причината този вид идентификация де е един от най-сигурните.

Тайванската компания Xintec, филиал на TSMC ще започне производството на сензорите през 2017 година и това може би е опит да остане сред доставчиците на компоненти на Apple, за които се говори, че ще бъдат сменени, поради различните потребности за следващия модел iPhone, който ще претърпи основен редизайн. Xintec отказва да коментира слухове и спекулации, свързани с конкретни поръчки и продукти на своите клиенти.

Според слуховете, Apple ще отбележи десетата годишнина на своя емблематичен iPhone със значителен ъпгрейд и точно поради тази причина тазгодишните модели, които очакваме да видим след броени дни, са почти идентични като дизайн със своите предшественици.

За iPhone 8 се говори, че ще притежава 5.8 инчов, извит OLED дисплей, изцяло стъклен корпус, вграден в екрана хоум бутон и безжично зареждане.

За момента обаче, всички погледи са насочени към предстоящата премиера на iPhone 7, която ще се проведе на 7 септември в Сан Франциско, Калифорния от 20 часа българско време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This