Apple планира да включи сканиране на ириса на окото в следващия си десети, юбилеен модел iPhone, който ще се появи през 2017 година, твърди DigiTimes.

Скенерът може да допълни функционалността на Touch ID за проверка на самоличността или да го замени напълно, като позволи на потребителите да отключват своя iPhone, да извършват плащания или да потвърждават различни действия, само с очи. Ирисът на окото на човек съдържа произволен модел, уникален за всеки индивид и това е причината този вид идентификация де е един от най-сигурните.

Тайванската компания Xintec, филиал на TSMC ще започне производството на сензорите през 2017 година и това може би е опит да остане сред доставчиците на компоненти на Apple, за които се говори, че ще бъдат сменени, поради различните потребности за следващия модел iPhone, който ще претърпи основен редизайн. Xintec отказва да коментира слухове и спекулации, свързани с конкретни поръчки и продукти на своите клиенти.

Според слуховете, Apple ще отбележи десетата годишнина на своя емблематичен iPhone със значителен ъпгрейд и точно поради тази причина тазгодишните модели, които очакваме да видим след броени дни, са почти идентични като дизайн със своите предшественици.

За iPhone 8 се говори, че ще притежава 5.8 инчов, извит OLED дисплей, изцяло стъклен корпус, вграден в екрана хоум бутон и безжично зареждане.

За момента обаче, всички погледи са насочени към предстоящата премиера на iPhone 7, която ще се проведе на 7 септември в Сан Франциско, Калифорния от 20 часа българско време.