Изберете Страница

iPhone 8 ще притежава скенер за ириса на окото

 

Apple планира да включи сканиране на ириса на окото в следващия си десети, юбилеен модел iPhone, който ще се появи през 2017 година, твърди DigiTimes.

Скенерът може да допълни функционалността на Touch ID за проверка на самоличността или да го замени напълно, като позволи на потребителите да отключват своя iPhone, да извършват плащания или да потвърждават различни действия, само с очи. Ирисът на окото на човек съдържа произволен модел, уникален за всеки индивид и това е причината този вид идентификация де е един от най-сигурните.

Тайванската компания Xintec, филиал на TSMC ще започне производството на сензорите през 2017 година и това може би е опит да остане сред доставчиците на компоненти на Apple, за които се говори, че ще бъдат сменени, поради различните потребности за следващия модел iPhone, който ще претърпи основен редизайн. Xintec отказва да коментира слухове и спекулации, свързани с конкретни поръчки и продукти на своите клиенти.

Според слуховете, Apple ще отбележи десетата годишнина на своя емблематичен iPhone със значителен ъпгрейд и точно поради тази причина тазгодишните модели, които очакваме да видим след броени дни, са почти идентични като дизайн със своите предшественици.

За iPhone 8 се говори, че ще притежава 5.8 инчов, извит OLED дисплей, изцяло стъклен корпус, вграден в екрана хоум бутон и безжично зареждане.

За момента обаче, всички погледи са насочени към предстоящата премиера на iPhone 7, която ще се проведе на 7 септември в Сан Франциско, Калифорния от 20 часа българско време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This