Изберете страница

iPhone 8 ще притежава скенер за ириса на окото

 

Apple планира да включи сканиране на ириса на окото в следващия си десети, юбилеен модел iPhone, който ще се появи през 2017 година, твърди DigiTimes.

Скенерът може да допълни функционалността на Touch ID за проверка на самоличността или да го замени напълно, като позволи на потребителите да отключват своя iPhone, да извършват плащания или да потвърждават различни действия, само с очи. Ирисът на окото на човек съдържа произволен модел, уникален за всеки индивид и това е причината този вид идентификация де е един от най-сигурните.

Тайванската компания Xintec, филиал на TSMC ще започне производството на сензорите през 2017 година и това може би е опит да остане сред доставчиците на компоненти на Apple, за които се говори, че ще бъдат сменени, поради различните потребности за следващия модел iPhone, който ще претърпи основен редизайн. Xintec отказва да коментира слухове и спекулации, свързани с конкретни поръчки и продукти на своите клиенти.

Според слуховете, Apple ще отбележи десетата годишнина на своя емблематичен iPhone със значителен ъпгрейд и точно поради тази причина тазгодишните модели, които очакваме да видим след броени дни, са почти идентични като дизайн със своите предшественици.

За iPhone 8 се говори, че ще притежава 5.8 инчов, извит OLED дисплей, изцяло стъклен корпус, вграден в екрана хоум бутон и безжично зареждане.

За момента обаче, всички погледи са насочени към предстоящата премиера на iPhone 7, която ще се проведе на 7 септември в Сан Франциско, Калифорния от 20 часа българско време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This