Изберете страница

iPhone 8 ще притежава скенер за ириса на окото

 

Apple планира да включи сканиране на ириса на окото в следващия си десети, юбилеен модел iPhone, който ще се появи през 2017 година, твърди DigiTimes.

Скенерът може да допълни функционалността на Touch ID за проверка на самоличността или да го замени напълно, като позволи на потребителите да отключват своя iPhone, да извършват плащания или да потвърждават различни действия, само с очи. Ирисът на окото на човек съдържа произволен модел, уникален за всеки индивид и това е причината този вид идентификация де е един от най-сигурните.

Тайванската компания Xintec, филиал на TSMC ще започне производството на сензорите през 2017 година и това може би е опит да остане сред доставчиците на компоненти на Apple, за които се говори, че ще бъдат сменени, поради различните потребности за следващия модел iPhone, който ще претърпи основен редизайн. Xintec отказва да коментира слухове и спекулации, свързани с конкретни поръчки и продукти на своите клиенти.

Според слуховете, Apple ще отбележи десетата годишнина на своя емблематичен iPhone със значителен ъпгрейд и точно поради тази причина тазгодишните модели, които очакваме да видим след броени дни, са почти идентични като дизайн със своите предшественици.

За iPhone 8 се говори, че ще притежава 5.8 инчов, извит OLED дисплей, изцяло стъклен корпус, вграден в екрана хоум бутон и безжично зареждане.

За момента обаче, всички погледи са насочени към предстоящата премиера на iPhone 7, която ще се проведе на 7 септември в Сан Франциско, Калифорния от 20 часа българско време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This