Изберете Страница

iPhone 8 ще предостави вълнуваща нова функция

Една от многото изтекли снимки, претендиращи да показват бъдещия iPhone 8, дава възможност да се види горната част на предното му стъкло. На пръв поглед нищо интересно, но ако се задълбочим малко в предишните доклади на Slashleaks, които предполагат, ча Apple ще предложи нова възможност за разпознаване на лицето, която ще може да се използва както за отключване на телефона, така и за удостоверяване на трансакции, снимката вече става интересна.

На нея виждаме три допълнителни кръгли отворчета, които не присъстват при iPhone 7 и явно са предназначени за допълнителни модули на камерата, които компанията планира да включи, може би именно заради тази нова функция за разпознаване на лица.

Всъщност по-рано тази година Apple придоби израелския стартъп Realface, който притежава невероятно усъвършенстван и сигурен софтуер за лицево разпознаване.

Трябва да отбележим, че плановете на гиганта в тази насока се простират далеч отвъд идентификацията на потребителите. Спекулациите сочат, че те ще могат да добавят собствена снимка във виртуален аватар, а след като Apple придоби през 2015 година компанията Faceshift, която има опит с улавянето на движения в реално време, теорията може да стигне много по-далеч. Всъщност технологията на Faceshift беше използвана по време на снимикте на Star Wars: The Force Awakens, а възможностите й можете да видите в този клип:

Между другото, именно тази част от iPhone 8 можем да видим и в други изтекли снимки, което означава, че тя може би е реална и изненадата в следващия iPhone ще е свързана с приложението на виртуалната и добавена реалност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This