Изберете Страница

iPhone 8 ще предостави вълнуваща нова функция

Една от многото изтекли снимки, претендиращи да показват бъдещия iPhone 8, дава възможност да се види горната част на предното му стъкло. На пръв поглед нищо интересно, но ако се задълбочим малко в предишните доклади на Slashleaks, които предполагат, ча Apple ще предложи нова възможност за разпознаване на лицето, която ще може да се използва както за отключване на телефона, така и за удостоверяване на трансакции, снимката вече става интересна.

На нея виждаме три допълнителни кръгли отворчета, които не присъстват при iPhone 7 и явно са предназначени за допълнителни модули на камерата, които компанията планира да включи, може би именно заради тази нова функция за разпознаване на лица.

Всъщност по-рано тази година Apple придоби израелския стартъп Realface, който притежава невероятно усъвършенстван и сигурен софтуер за лицево разпознаване.

Трябва да отбележим, че плановете на гиганта в тази насока се простират далеч отвъд идентификацията на потребителите. Спекулациите сочат, че те ще могат да добавят собствена снимка във виртуален аватар, а след като Apple придоби през 2015 година компанията Faceshift, която има опит с улавянето на движения в реално време, теорията може да стигне много по-далеч. Всъщност технологията на Faceshift беше използвана по време на снимикте на Star Wars: The Force Awakens, а възможностите й можете да видите в този клип:

Между другото, именно тази част от iPhone 8 можем да видим и в други изтекли снимки, което означава, че тя може би е реална и изненадата в следващия iPhone ще е свързана с приложението на виртуалната и добавена реалност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This