Изберете Страница

iPhone 8 ще предостави вълнуваща нова функция

Една от многото изтекли снимки, претендиращи да показват бъдещия iPhone 8, дава възможност да се види горната част на предното му стъкло. На пръв поглед нищо интересно, но ако се задълбочим малко в предишните доклади на Slashleaks, които предполагат, ча Apple ще предложи нова възможност за разпознаване на лицето, която ще може да се използва както за отключване на телефона, така и за удостоверяване на трансакции, снимката вече става интересна.

На нея виждаме три допълнителни кръгли отворчета, които не присъстват при iPhone 7 и явно са предназначени за допълнителни модули на камерата, които компанията планира да включи, може би именно заради тази нова функция за разпознаване на лица.

Всъщност по-рано тази година Apple придоби израелския стартъп Realface, който притежава невероятно усъвършенстван и сигурен софтуер за лицево разпознаване.

Трябва да отбележим, че плановете на гиганта в тази насока се простират далеч отвъд идентификацията на потребителите. Спекулациите сочат, че те ще могат да добавят собствена снимка във виртуален аватар, а след като Apple придоби през 2015 година компанията Faceshift, която има опит с улавянето на движения в реално време, теорията може да стигне много по-далеч. Всъщност технологията на Faceshift беше използвана по време на снимикте на Star Wars: The Force Awakens, а възможностите й можете да видите в този клип:

Между другото, именно тази част от iPhone 8 можем да видим и в други изтекли снимки, което означава, че тя може би е реална и изненадата в следващия iPhone ще е свързана с приложението на виртуалната и добавена реалност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This