Изберете страница

iPhone 8 ще предостави вълнуваща нова функция

Една от многото изтекли снимки, претендиращи да показват бъдещия iPhone 8, дава възможност да се види горната част на предното му стъкло. На пръв поглед нищо интересно, но ако се задълбочим малко в предишните доклади на Slashleaks, които предполагат, ча Apple ще предложи нова възможност за разпознаване на лицето, която ще може да се използва както за отключване на телефона, така и за удостоверяване на трансакции, снимката вече става интересна.

На нея виждаме три допълнителни кръгли отворчета, които не присъстват при iPhone 7 и явно са предназначени за допълнителни модули на камерата, които компанията планира да включи, може би именно заради тази нова функция за разпознаване на лица.

Всъщност по-рано тази година Apple придоби израелския стартъп Realface, който притежава невероятно усъвършенстван и сигурен софтуер за лицево разпознаване.

Трябва да отбележим, че плановете на гиганта в тази насока се простират далеч отвъд идентификацията на потребителите. Спекулациите сочат, че те ще могат да добавят собствена снимка във виртуален аватар, а след като Apple придоби през 2015 година компанията Faceshift, която има опит с улавянето на движения в реално време, теорията може да стигне много по-далеч. Всъщност технологията на Faceshift беше използвана по време на снимикте на Star Wars: The Force Awakens, а възможностите й можете да видите в този клип:

Между другото, именно тази част от iPhone 8 можем да видим и в други изтекли снимки, което означава, че тя може би е реална и изненадата в следващия iPhone ще е свързана с приложението на виртуалната и добавена реалност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This