Изберете Страница

iPhone 8 ще предложи 64/256/512 GB опции за съхранение

Септемврийското събитие на Apple наближава и според последните прогнози ще се състои на 12 следващия месец, а новото поколение iPhone ще бъде пуснато в продажба десет дни по-късно – на 22 септември. Вчера китайския сайт GeekBar, който има достоен опит по отношение на течовете за бъдещи продукти на Apple съобщи, че новият топ модел OLED iPhone ще се предлага с три опции за вградената памет – 64, 256 и 512 GB. Така входящият модел ще удвои вградената си памет от 32 GB при iPhone 7 на 64 GB при десетия юбилеен iPhone, средният ще има вече 256 GB, а най- голямата опция ще стане цели 512 GB.

Всъщност базовия вариант от 64GB беше посоче неколкократно през последните месеци от различни източници, а и новия iPad също стартира с този минимален размер памет, така че това е съвсем логично. Интересно е предположението на GeekBar за 516GB версия, която до сега не беше спомената нито веднъж и дори известният анализатор Минг-Чи Куо посочи по-рано тази година, че iPhone 8 ще е наличен в два варианта – 64 и 256 GB. Apple представи 512 GB опция в новите модели iPad Pro, така че всъщност можем да очакваме да направи това и за десетия си юбилеен модел смартфон. Нещо повече – очаква се iPhone 8 да бъде позиицониран като най-висок клас устройство, а 512 GB размер на паметта би затвърдил тази позиция.

GeekBar посочва още, че NAND паметите ще бъдат доставени от различни компании, като 64 и 256 GB ще се произвеждат от Toshiba и SanDisk, а 512 GB – от Samsung и Hynix.

Дали тази прогноза ще се сбъдне, ще разберем съвсем скоро, тъй като краят на месеца наближава и вече е време Apple да разпрати официалните покани за своето ежегодно събитие. Според някой прогнози, то може да бъде изтеглено и за 6 септември, за да може компанията да включи първоначалните продажби на новото поколение iPhone в резултатите от финансовото си тримесечие, което приключва на 30 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This