Изберете Страница

iPhone 8 ще предложи 64/256/512 GB опции за съхранение

Септемврийското събитие на Apple наближава и според последните прогнози ще се състои на 12 следващия месец, а новото поколение iPhone ще бъде пуснато в продажба десет дни по-късно – на 22 септември. Вчера китайския сайт GeekBar, който има достоен опит по отношение на течовете за бъдещи продукти на Apple съобщи, че новият топ модел OLED iPhone ще се предлага с три опции за вградената памет – 64, 256 и 512 GB. Така входящият модел ще удвои вградената си памет от 32 GB при iPhone 7 на 64 GB при десетия юбилеен iPhone, средният ще има вече 256 GB, а най- голямата опция ще стане цели 512 GB.

Всъщност базовия вариант от 64GB беше посоче неколкократно през последните месеци от различни източници, а и новия iPad също стартира с този минимален размер памет, така че това е съвсем логично. Интересно е предположението на GeekBar за 516GB версия, която до сега не беше спомената нито веднъж и дори известният анализатор Минг-Чи Куо посочи по-рано тази година, че iPhone 8 ще е наличен в два варианта – 64 и 256 GB. Apple представи 512 GB опция в новите модели iPad Pro, така че всъщност можем да очакваме да направи това и за десетия си юбилеен модел смартфон. Нещо повече – очаква се iPhone 8 да бъде позиицониран като най-висок клас устройство, а 512 GB размер на паметта би затвърдил тази позиция.

GeekBar посочва още, че NAND паметите ще бъдат доставени от различни компании, като 64 и 256 GB ще се произвеждат от Toshiba и SanDisk, а 512 GB – от Samsung и Hynix.

Дали тази прогноза ще се сбъдне, ще разберем съвсем скоро, тъй като краят на месеца наближава и вече е време Apple да разпрати официалните покани за своето ежегодно събитие. Според някой прогнози, то може да бъде изтеглено и за 6 септември, за да може компанията да включи първоначалните продажби на новото поколение iPhone в резултатите от финансовото си тримесечие, което приключва на 30 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This