Един от значимите ъпгрейди, които се очаква да получи iPhone 8 е 3D сензора за лицево разпознаване, който ще позволи на потребителите да отключват телефона, използвайки лицето си.

Въпреки, че това ще е основната задача на този сензор, според част от разкритията в кода на изтеклия случайно тестови фирмуер на HomePod, няма да остане единствената му функция. Разработчикът Гилермо Рамбо, който от миналата седмица разнищва кода, търсейки връзка с бъдещите устройства на компанията, откри поредица, която предполага, че iPhone 8 автоматично ще може да заглушава известията, когато потребителят погледне към дисплея.

Разбира се, както отбелязва 9to5Mac, напълно е възможно не всички нови функции, открити в кода, да си проправят път в крайния продукт, но горното предложение изглежда атрактивно и може би ще стане факт. Според някои източници, лицевото разпознаване е много по-точна и сигурна технология, от Touch ID, като е също толкова бързо, колкото и използването на пръстови отпечатъци, така че е напълно възможно Apple да замени познатият ни сензор в хоум бутона, който няма да намери място на големия OLED екран, с нея, а какви изненади ни е приготвила в допълнение към това компанията, ще разберем следващия месец, когато ще бъде и премиерата на iPhone 8.