Изберете Страница

iPhone 8 ще има изцяло стъклен корпус и възможност за безжично зареждане

Анализаторът от KGI, Минг-Чи Куо заяви много пъти през последните няколко месеца, че за десетата годишинина на своя емблематичен смартфон, Apple ще изостави сегашния Unibody алуминиев дизайн в полза на изцяло стъклен корпус с рамка от стомана.

В нова свой доклад до клиенти, копие от който е попаднало при колегите от MacRumors, Куо обяснява и причината за този ход – модерната технология за безжично зареждане.

„Ние вярваме, че една от причините, поради които новите модели iPhone ще преминат от метален към стъклен корпус е поддръжката на безжично зареждане. За да се осигури по-добра производителност, този материал е най-подходящ, според проведените тестове. Така, както Apple се нуждае от Foxconn за да съдзаде OLED iPhone, Pegatron й е необходима, като изключителен доставчик на безжични зарядни модули.“

С други думи, анализаторът очаква през следващата година, всички модели iPhone да могат да се похвалят с тази функция и е сигурен, че в кутията им ще намерим именно такъв тип зарядно. Тази теза потвърждава доклада от миналия месец на японската компания Nikkei, според който Foxconn тества именно модули за безжично зареждане.

Всъщност анализаторите и техните източници по веригата за доставки на компоненти, очакват трите нови модела iPhone 8 да преминат от алуминиев към стъклен корпус, но само един от тях да притежава извит OLED дисплей.

В доклад от януари, Bloomberg посочи, че Apple работи върху „авангарден“ нов метод за разширен обхват на безжичното зареждане, който ще позволи на устройствата да се намират по-далеч от поставките за захранване, използвани при настоящите модели на други компании, а това безспорно звучи интересно.

“Apple търси начин да преодолее техническите пречки и загубата на мощност поради разстоянието, а решението за прилагане на тази технология, все още се анализира“ твърди Bloomberg.

Другата интересна теза в доклада на Куо е това, че анализаторът очаква намаляване на цените на 4,7 и 5,5 инчовите модели iPhone следващата година. Според него, те ще се превърнат в нещо като среден клас iPhone, тъй като ще продължат да използват добре познатите ни LCD дисплеи и ще се продават под названието iPhone 7s и iPhone 7s Plus, а моделът с OLED дисплей ще бъде по-скъп и ще носи името iPhone 8.

Едно е ясно, компанията ще изненада своите фенове с един наистина различен и прекрасно изпипан iPhone 8, в няколко възможни варианта, а кое от многобройните слухове и спекулации, ще стане факт следващия септември, предстои да разберем. 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Следващата година можем да видим iPhone 7s и iPhone 7s Plus | Apple Fans Bulgaria - […] А11 процесор на компанията. Тук трябва да припомним твърденията на анализатора Минг-Чи Куо, че само един от бъдещите […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This