Анализаторът от KGI, Минг-Чи Куо заяви много пъти през последните няколко месеца, че за десетата годишинина на своя емблематичен смартфон, Apple ще изостави сегашния Unibody алуминиев дизайн в полза на изцяло стъклен корпус с рамка от стомана.

В нова свой доклад до клиенти, копие от който е попаднало при колегите от MacRumors, Куо обяснява и причината за този ход – модерната технология за безжично зареждане.

„Ние вярваме, че една от причините, поради които новите модели iPhone ще преминат от метален към стъклен корпус е поддръжката на безжично зареждане. За да се осигури по-добра производителност, този материал е най-подходящ, според проведените тестове. Така, както Apple се нуждае от Foxconn за да съдзаде OLED iPhone, Pegatron й е необходима, като изключителен доставчик на безжични зарядни модули.“

С други думи, анализаторът очаква през следващата година, всички модели iPhone да могат да се похвалят с тази функция и е сигурен, че в кутията им ще намерим именно такъв тип зарядно. Тази теза потвърждава доклада от миналия месец на японската компания Nikkei, според който Foxconn тества именно модули за безжично зареждане.

Всъщност анализаторите и техните източници по веригата за доставки на компоненти, очакват трите нови модела iPhone 8 да преминат от алуминиев към стъклен корпус, но само един от тях да притежава извит OLED дисплей.

В доклад от януари, Bloomberg посочи, че Apple работи върху „авангарден“ нов метод за разширен обхват на безжичното зареждане, който ще позволи на устройствата да се намират по-далеч от поставките за захранване, използвани при настоящите модели на други компании, а това безспорно звучи интересно.

“Apple търси начин да преодолее техническите пречки и загубата на мощност поради разстоянието, а решението за прилагане на тази технология, все още се анализира“ твърди Bloomberg.

Другата интересна теза в доклада на Куо е това, че анализаторът очаква намаляване на цените на 4,7 и 5,5 инчовите модели iPhone следващата година. Според него, те ще се превърнат в нещо като среден клас iPhone, тъй като ще продължат да използват добре познатите ни LCD дисплеи и ще се продават под названието iPhone 7s и iPhone 7s Plus, а моделът с OLED дисплей ще бъде по-скъп и ще носи името iPhone 8.

Едно е ясно, компанията ще изненада своите фенове с един наистина различен и прекрасно изпипан iPhone 8, в няколко възможни варианта, а кое от многобройните слухове и спекулации, ще стане факт следващия септември, предстои да разберем.