Изберете Страница

iPhone 8 ще има изцяло стъклен корпус и възможност за безжично зареждане

Анализаторът от KGI, Минг-Чи Куо заяви много пъти през последните няколко месеца, че за десетата годишинина на своя емблематичен смартфон, Apple ще изостави сегашния Unibody алуминиев дизайн в полза на изцяло стъклен корпус с рамка от стомана.

В нова свой доклад до клиенти, копие от който е попаднало при колегите от MacRumors, Куо обяснява и причината за този ход – модерната технология за безжично зареждане.

„Ние вярваме, че една от причините, поради които новите модели iPhone ще преминат от метален към стъклен корпус е поддръжката на безжично зареждане. За да се осигури по-добра производителност, този материал е най-подходящ, според проведените тестове. Така, както Apple се нуждае от Foxconn за да съдзаде OLED iPhone, Pegatron й е необходима, като изключителен доставчик на безжични зарядни модули.“

С други думи, анализаторът очаква през следващата година, всички модели iPhone да могат да се похвалят с тази функция и е сигурен, че в кутията им ще намерим именно такъв тип зарядно. Тази теза потвърждава доклада от миналия месец на японската компания Nikkei, според който Foxconn тества именно модули за безжично зареждане.

Всъщност анализаторите и техните източници по веригата за доставки на компоненти, очакват трите нови модела iPhone 8 да преминат от алуминиев към стъклен корпус, но само един от тях да притежава извит OLED дисплей.

В доклад от януари, Bloomberg посочи, че Apple работи върху „авангарден“ нов метод за разширен обхват на безжичното зареждане, който ще позволи на устройствата да се намират по-далеч от поставките за захранване, използвани при настоящите модели на други компании, а това безспорно звучи интересно.

“Apple търси начин да преодолее техническите пречки и загубата на мощност поради разстоянието, а решението за прилагане на тази технология, все още се анализира“ твърди Bloomberg.

Другата интересна теза в доклада на Куо е това, че анализаторът очаква намаляване на цените на 4,7 и 5,5 инчовите модели iPhone следващата година. Според него, те ще се превърнат в нещо като среден клас iPhone, тъй като ще продължат да използват добре познатите ни LCD дисплеи и ще се продават под названието iPhone 7s и iPhone 7s Plus, а моделът с OLED дисплей ще бъде по-скъп и ще носи името iPhone 8.

Едно е ясно, компанията ще изненада своите фенове с един наистина различен и прекрасно изпипан iPhone 8, в няколко възможни варианта, а кое от многобройните слухове и спекулации, ще стане факт следващия септември, предстои да разберем. 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Следващата година можем да видим iPhone 7s и iPhone 7s Plus | Apple Fans Bulgaria - […] А11 процесор на компанията. Тук трябва да припомним твърденията на анализатора Минг-Чи Куо, че само един от бъдещите […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This