Изберете Страница

iPhone 8 ще бъде оборудван със следващо поколение 3D лазерна технология

Позовавайки се на източник, запознат с плановете на Apple, Fast Company съобщи, че iphone 8 ще включва усувършенствана система от 3D лазери на задния си панел, предназначени да подобрят работата при стартиране на приложения с добавена реалност. Лазерите ще работят с камерата на смартфона и ще осигурят подобрено откриване на дълбочината и автоматично фокусиране при снимане. След като вече сме виждали някои примери за способностите на ARKit, в текущите модели iPhone, можем само да си представяме, колко по-безпроблемно ще работи системата с модерната технология.

В момента приложенията на ARKit разчитат само на камерата, за да картират и измерват реалния свят, в който е добавено цифровото съдържание и до колкото резултатът е изненадващо добър, то добавянето на 3D лазерната система, би подобрило драстично частта за измерване на дълбочината и би направило добавената реалност още по-реалистична.

Не е изненадващо обаче, че този доклад споменава, че включването на тези лазери все още не е сигурно и зависи от напредъка, който инженерите на Apple ще постигнат при интегрирането на системата в телефона, но това е още едно доказателство за намеренията на компанията да навлезе в областта на AR и усилията й да направи всичко възможно това да се случи навреме за премиерата на десетия юбилеен модел iPhone.

Всъщност това не е първият път, когато чуваме за подобна технология в следващия iPhone. През последните няколо месеца, множество анализатори, цитирайки собствени източници по веригата за доставки на компоненти на Apple, изразиха подобно мнение, що се отнася до лицевото разпознаване, което евентуално ще замени Touch ID. Всички тези слухове отново повдигат въпроса за това, кога точно ще излезе iPhone 8 на пазара. Докато анализаторите смятат, че това ще се случи в края на септември, най-новите спекулации сочат, че датата може да се измести в средата, или края на октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This