Изберете страница

iPhone 8 ще бъде оборудван със следващо поколение 3D лазерна технология

Позовавайки се на източник, запознат с плановете на Apple, Fast Company съобщи, че iphone 8 ще включва усувършенствана система от 3D лазери на задния си панел, предназначени да подобрят работата при стартиране на приложения с добавена реалност. Лазерите ще работят с камерата на смартфона и ще осигурят подобрено откриване на дълбочината и автоматично фокусиране при снимане. След като вече сме виждали някои примери за способностите на ARKit, в текущите модели iPhone, можем само да си представяме, колко по-безпроблемно ще работи системата с модерната технология.

В момента приложенията на ARKit разчитат само на камерата, за да картират и измерват реалния свят, в който е добавено цифровото съдържание и до колкото резултатът е изненадващо добър, то добавянето на 3D лазерната система, би подобрило драстично частта за измерване на дълбочината и би направило добавената реалност още по-реалистична.

Не е изненадващо обаче, че този доклад споменава, че включването на тези лазери все още не е сигурно и зависи от напредъка, който инженерите на Apple ще постигнат при интегрирането на системата в телефона, но това е още едно доказателство за намеренията на компанията да навлезе в областта на AR и усилията й да направи всичко възможно това да се случи навреме за премиерата на десетия юбилеен модел iPhone.

Всъщност това не е първият път, когато чуваме за подобна технология в следващия iPhone. През последните няколо месеца, множество анализатори, цитирайки собствени източници по веригата за доставки на компоненти на Apple, изразиха подобно мнение, що се отнася до лицевото разпознаване, което евентуално ще замени Touch ID. Всички тези слухове отново повдигат въпроса за това, кога точно ще излезе iPhone 8 на пазара. Докато анализаторите смятат, че това ще се случи в края на септември, най-новите спекулации сочат, че датата може да се измести в средата, или края на октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This