Изберете Страница

iPhone 8 ще бъде оборудван със следващо поколение 3D лазерна технология

Позовавайки се на източник, запознат с плановете на Apple, Fast Company съобщи, че iphone 8 ще включва усувършенствана система от 3D лазери на задния си панел, предназначени да подобрят работата при стартиране на приложения с добавена реалност. Лазерите ще работят с камерата на смартфона и ще осигурят подобрено откриване на дълбочината и автоматично фокусиране при снимане. След като вече сме виждали някои примери за способностите на ARKit, в текущите модели iPhone, можем само да си представяме, колко по-безпроблемно ще работи системата с модерната технология.

В момента приложенията на ARKit разчитат само на камерата, за да картират и измерват реалния свят, в който е добавено цифровото съдържание и до колкото резултатът е изненадващо добър, то добавянето на 3D лазерната система, би подобрило драстично частта за измерване на дълбочината и би направило добавената реалност още по-реалистична.

Не е изненадващо обаче, че този доклад споменава, че включването на тези лазери все още не е сигурно и зависи от напредъка, който инженерите на Apple ще постигнат при интегрирането на системата в телефона, но това е още едно доказателство за намеренията на компанията да навлезе в областта на AR и усилията й да направи всичко възможно това да се случи навреме за премиерата на десетия юбилеен модел iPhone.

Всъщност това не е първият път, когато чуваме за подобна технология в следващия iPhone. През последните няколо месеца, множество анализатори, цитирайки собствени източници по веригата за доставки на компоненти на Apple, изразиха подобно мнение, що се отнася до лицевото разпознаване, което евентуално ще замени Touch ID. Всички тези слухове отново повдигат въпроса за това, кога точно ще излезе iPhone 8 на пазара. Докато анализаторите смятат, че това ще се случи в края на септември, най-новите спекулации сочат, че датата може да се измести в средата, или края на октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This