Изберете страница

iPhone 8 ще бъде оборудван със следващо поколение 3D лазерна технология

Позовавайки се на източник, запознат с плановете на Apple, Fast Company съобщи, че iphone 8 ще включва усувършенствана система от 3D лазери на задния си панел, предназначени да подобрят работата при стартиране на приложения с добавена реалност. Лазерите ще работят с камерата на смартфона и ще осигурят подобрено откриване на дълбочината и автоматично фокусиране при снимане. След като вече сме виждали някои примери за способностите на ARKit, в текущите модели iPhone, можем само да си представяме, колко по-безпроблемно ще работи системата с модерната технология.

В момента приложенията на ARKit разчитат само на камерата, за да картират и измерват реалния свят, в който е добавено цифровото съдържание и до колкото резултатът е изненадващо добър, то добавянето на 3D лазерната система, би подобрило драстично частта за измерване на дълбочината и би направило добавената реалност още по-реалистична.

Не е изненадващо обаче, че този доклад споменава, че включването на тези лазери все още не е сигурно и зависи от напредъка, който инженерите на Apple ще постигнат при интегрирането на системата в телефона, но това е още едно доказателство за намеренията на компанията да навлезе в областта на AR и усилията й да направи всичко възможно това да се случи навреме за премиерата на десетия юбилеен модел iPhone.

Всъщност това не е първият път, когато чуваме за подобна технология в следващия iPhone. През последните няколо месеца, множество анализатори, цитирайки собствени източници по веригата за доставки на компоненти на Apple, изразиха подобно мнение, що се отнася до лицевото разпознаване, което евентуално ще замени Touch ID. Всички тези слухове отново повдигат въпроса за това, кога точно ще излезе iPhone 8 на пазара. Докато анализаторите смятат, че това ще се случи в края на септември, най-новите спекулации сочат, че датата може да се измести в средата, или края на октомври.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This