Apple прескочи „S” поколението тази година, скачайки направо от iPhone 7 на iPhone 8 и iPhone X (десет), но изглежда потребителите третират iPhone 8 като iPhone 7s, което е нормално, тъй като той реално се явява iPhone 6sss. Добрата новина тук е, че за да получат следващия модел, няма да се наложи да чакат до другата година, а само до 3 ноември.

Всъщност не за пръв път чуваме, че продажбите на iPhone 8 не са вървят добре. Всичко започна с първоначалните оценки, които излязоха веднага след първия му уикенд в продажба. Докладите на анализаторите и операторите, допълнително подсилиха теорията, че купувачите изчакват iPhone X, пропускайки останалите два модела. Ново проучване на Consumer Intelligence Research Partners сочи, че през третото тримесечие на годината, iPhone 8 и iPhone 8 Plus представляват едва 16% от общите продажби на iPhone в САЩ, което е много по-малко, в сравнение с предходните три поколения.

Това не е изненадващо, тъй като дизайнът остава почти същия, а подобрение има само във вътрешните характеристики. От друга страна iPhone X промени пазарната динамика с по-късната си поява по магазините. iPhone 7 има 58% от продажбите през това тримесечие, докато на iPhone 6s са се падали 35% през същия период миналата година. Освен това iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPhone SE продължават да се продават много добре, като отчитат 25% от всички продажби. CIRP отбелязва, че вижда във всичко това доказателства, че потребителите изчакват iPhone X, чийто предварителни поръчки започват след 3 дни, а по магазаните трябва да бъде наличeн на 3 ноември.