Както вече стана ясно, iPhone 8 ще отразява най-големия ъпгрейд, който сме виждали от години с множеството си вълнуващи нововъведения и функции, които феновете искаха от години, а най-интригуващият аспект със сигурност е големият му OLED дисплей с едва забележима рамка.

До сега станахме свидетели на лавина от слухове, догадки и разбира се много „изтекли“ снимки и рендери, които ни дават известна представа за това, как ще изглежда телефона. Новата порция изображение е публикувана от Carved Blog и в нея iPhone 8, или по-скоро негов макет, е поставен между iPhone 6s и iPhone 7 Plus, което ни дава добра възможност да ги сравним визуално:

Обърнете внимание на вертикално разположения модул на задната камера, където ще намерят място и 3D сензорите, които ще се помогнат за реализирането на AR и VR плановете на компанията. Можете да забележите също така, че няма и следа от сензор за пръстови отпечатъци, което означава, че Apple или е намерила подходящото решение да го вгради под дисплея, или наистина се е отказала от него в полза на лицевото разпознаване, както гласят последните спекулации.

На втората снимка виждаме устройствата отпред, което ни дава добра представа за размера на екрана на iPhone 8:

Що се отнася до общите размери, то десетият юбилеен модел най-вероятно ще бъде малко по-дебел от предшествениците си, както можете да забележите на третата снимка:

Ако приемем, че кадрите са реални, то ясно се вижда и това, че iPhone 8 все още разполага с Lightning порт за зареждане. Освен това, според слуховете, той ще бъде подплатен с множество убедителни характеристики, като възможност за безжично зареждане, подобрен живот на батерията, по-голяма водоустойчивост, технология за разпознаване на лице и не на последно място, 3D лазерна система, предназначена за работа с приложения с добавена реалност.