Изберете Страница

iPhone 8 няма да има Touch ID твърди анализатор

iPhone 8 ще влезе в мащабно производство през третата седмица на септември, заяви анализаторът Юн Занг от Rosenblatt Securities в понеделник, потвърждавайки прогнозите, че устройството ще е налично в силно ограничени количества веднага след премиерата си следващия месец.

Това обаче не е най-лошата новина. Според Занг, Apple няма да включи датчик за пръстови отпечатъци в своя десети юбилеен модел iPhone, поради ниската му доходност. Именно в резултат на това, масовото производство на OLED модела ще се измести в третата седмица на септември, което е малко по-рано от очакваното.

Анализаторът предвижда не повече от 5 милиона устройства iPhone 8 да излязат от завода през следващия месец и между 30 и 35 милиона до края на тримесечието. Що се отнася до iPhone 7s/7s Plus, които ще запазят традиционния си LCD екран и сензора за пръстови отпечатъци, Занг прогнозира съответно 15 и 35 милона бройки за посочените периоди.

Увеличаване на капацитета на производство на десетия юбилеен модел се очаква едва през първото тримесечие на следващата година, когато то ще достигне 40 милиона бройки, а това на серията 7s ще се понижи до 25-28 милиона бройки.

Докладът на анализатора съвпада с прогнозите на Минг-Чи Куо, който обаче твърдеше, че от iPhone 8 ще бъдат произведени едва 2 – 4 милиона бройки до края на тримесечието, което ще го направи и много трудно достъпен за феновете, които отдавна го очакват с нетърпение.

Apple най-вероятно планира да замени познатият ни Touch ID с новата система за лицево разпознаване, която според слуховете е много ефективна дори и на оскъдна светлина и реагира в рамките на части от секундата. До колко правилно е едно подобно решение, ще можем да преценим едва когато iPhone 8 стане факт. Можем само да се надяваме, че той ще достигне до нашия пазар преди края на годината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This