Изберете Страница

iPhone 8 няма да има Touch ID твърди анализатор

iPhone 8 ще влезе в мащабно производство през третата седмица на септември, заяви анализаторът Юн Занг от Rosenblatt Securities в понеделник, потвърждавайки прогнозите, че устройството ще е налично в силно ограничени количества веднага след премиерата си следващия месец.

Това обаче не е най-лошата новина. Според Занг, Apple няма да включи датчик за пръстови отпечатъци в своя десети юбилеен модел iPhone, поради ниската му доходност. Именно в резултат на това, масовото производство на OLED модела ще се измести в третата седмица на септември, което е малко по-рано от очакваното.

Анализаторът предвижда не повече от 5 милиона устройства iPhone 8 да излязат от завода през следващия месец и между 30 и 35 милиона до края на тримесечието. Що се отнася до iPhone 7s/7s Plus, които ще запазят традиционния си LCD екран и сензора за пръстови отпечатъци, Занг прогнозира съответно 15 и 35 милона бройки за посочените периоди.

Увеличаване на капацитета на производство на десетия юбилеен модел се очаква едва през първото тримесечие на следващата година, когато то ще достигне 40 милиона бройки, а това на серията 7s ще се понижи до 25-28 милиона бройки.

Докладът на анализатора съвпада с прогнозите на Минг-Чи Куо, който обаче твърдеше, че от iPhone 8 ще бъдат произведени едва 2 – 4 милиона бройки до края на тримесечието, което ще го направи и много трудно достъпен за феновете, които отдавна го очакват с нетърпение.

Apple най-вероятно планира да замени познатият ни Touch ID с новата система за лицево разпознаване, която според слуховете е много ефективна дори и на оскъдна светлина и реагира в рамките на части от секундата. До колко правилно е едно подобно решение, ще можем да преценим едва когато iPhone 8 стане факт. Можем само да се надяваме, че той ще достигне до нашия пазар преди края на годината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft прекратява поддръжката на своята клавиатура SwiftKey за iOS, а самото приложение ще бъде премахнато от App Store от 5 октомври, потвърди самата компания. В отговор на запитване от страна на ZDNet за повече информация заради липсата на актуализация на...

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Apple може да добави ексклузивни функции в iPhone 15 Pro Max, в опит да насърчи още повече потребителите да...

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик iPhone 13 Pro Max, според годишното издание на Display Technology Shoot-On на Display Mate. Въпреки, че iPhone 14 Pro Max има същата разделителна способност като 13 Pro Max, Apple...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This