Изберете страница

iPhone 8 няма да има Touch ID твърди анализатор

iPhone 8 ще влезе в мащабно производство през третата седмица на септември, заяви анализаторът Юн Занг от Rosenblatt Securities в понеделник, потвърждавайки прогнозите, че устройството ще е налично в силно ограничени количества веднага след премиерата си следващия месец.

Това обаче не е най-лошата новина. Според Занг, Apple няма да включи датчик за пръстови отпечатъци в своя десети юбилеен модел iPhone, поради ниската му доходност. Именно в резултат на това, масовото производство на OLED модела ще се измести в третата седмица на септември, което е малко по-рано от очакваното.

Анализаторът предвижда не повече от 5 милиона устройства iPhone 8 да излязат от завода през следващия месец и между 30 и 35 милиона до края на тримесечието. Що се отнася до iPhone 7s/7s Plus, които ще запазят традиционния си LCD екран и сензора за пръстови отпечатъци, Занг прогнозира съответно 15 и 35 милона бройки за посочените периоди.

Увеличаване на капацитета на производство на десетия юбилеен модел се очаква едва през първото тримесечие на следващата година, когато то ще достигне 40 милиона бройки, а това на серията 7s ще се понижи до 25-28 милиона бройки.

Докладът на анализатора съвпада с прогнозите на Минг-Чи Куо, който обаче твърдеше, че от iPhone 8 ще бъдат произведени едва 2 – 4 милиона бройки до края на тримесечието, което ще го направи и много трудно достъпен за феновете, които отдавна го очакват с нетърпение.

Apple най-вероятно планира да замени познатият ни Touch ID с новата система за лицево разпознаване, която според слуховете е много ефективна дори и на оскъдна светлина и реагира в рамките на части от секундата. До колко правилно е едно подобно решение, ще можем да преценим едва когато iPhone 8 стане факт. Можем само да се надяваме, че той ще достигне до нашия пазар преди края на годината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This