Изберете страница

iPhone 8 няма да е последния LCD модел

Каквото и да се говори за iPhone X, няма съмнение, че той е най-драстичния ъпгрейд, който iPhone е получавал някога. С дизайна си, с OLED дисплея, с липсата на хоум бутон и разбира се иновативната функция Face ID, той наистина е различен от всичко, което Apple е създавала до момента. С него обаче стартираха още два модела – iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които изглеждат като реликви до iPhone X, но може би няма да са последните с LCD екрани.

В новия си доклад, анализаторът на Rossenblatt Securities, Джун Джанг твърди, че въпреки стабилните си продажби, iPhone X все още е скъп за някои потребители, които просто не желат, или не могат да отделят 1000 долара за смартфон и именно поради тази причина, следващата година Apple ще пусне още един модел с LCD дисплей и по-ниска цена, само че с дизайн, подобен на този на iPhone X.

Този доклад идва в подкрепа на твърденията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който по-рано този месец прогнозира, че през 2018 година компанията ще пусне общо три модела iPhone, единият от които с LCD панел, който ще формира по-ниския ценови клас в серията с очаквана цена от около 649 – 749 долара.

Основните акценти в него ще бъдат иновативното потребителско изживяване от дисплея от край до край и 3D усещането, но хардуерните и дизайнерски спецификации ще са по-ниски.

Все пак е рано да си правим генерални изводи за следващото поколение iPhone, от чиято премиера ни дели близо година, а не трябва да забравяме, че според някои източници през 2018 година се очаква и наследника на iPhone SE, който също е бюджетен модел, така че просто ще трябва да изчакаме, за да разберем какви изненасди ни готви Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This