Каквото и да се говори за iPhone X, няма съмнение, че той е най-драстичния ъпгрейд, който iPhone е получавал някога. С дизайна си, с OLED дисплея, с липсата на хоум бутон и разбира се иновативната функция Face ID, той наистина е различен от всичко, което Apple е създавала до момента. С него обаче стартираха още два модела – iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които изглеждат като реликви до iPhone X, но може би няма да са последните с LCD екрани.

В новия си доклад, анализаторът на Rossenblatt Securities, Джун Джанг твърди, че въпреки стабилните си продажби, iPhone X все още е скъп за някои потребители, които просто не желат, или не могат да отделят 1000 долара за смартфон и именно поради тази причина, следващата година Apple ще пусне още един модел с LCD дисплей и по-ниска цена, само че с дизайн, подобен на този на iPhone X.

Този доклад идва в подкрепа на твърденията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който по-рано този месец прогнозира, че през 2018 година компанията ще пусне общо три модела iPhone, единият от които с LCD панел, който ще формира по-ниския ценови клас в серията с очаквана цена от около 649 – 749 долара.

Основните акценти в него ще бъдат иновативното потребителско изживяване от дисплея от край до край и 3D усещането, но хардуерните и дизайнерски спецификации ще са по-ниски.

Все пак е рано да си правим генерални изводи за следващото поколение iPhone, от чиято премиера ни дели близо година, а не трябва да забравяме, че според някои източници през 2018 година се очаква и наследника на iPhone SE, който също е бюджетен модел, така че просто ще трябва да изчакаме, за да разберем какви изненасди ни готви Apple.